Autor Zpráva
Jcas
Profil *
Základ proč zákládám toto vlákno je nefunkčnost hover v IE10 (možná i v 9)
Věčně řešená věc a přeci stále nic nechápu. Předpokládám, že chyba bude v doctype. Přepnu mód, vyřeším hover a budu řešit dalších 30 jiných věcí, které rozbijí stránku.
Z toho mám hrůzu. Tenkrát mi to zabralo mnoho hodin stránky vyladit.

Proč mám mód jaký mám - nevím. Když jsem web zakládal, tak jsem to okopíroval a v důsledku stejně nechápal. Nechápu do teď.

Moc prosím o rady
1. Vyřešení problému a minimalizování opakování problému?
2. Proč někdo volil quirk mód - konkrétní příklad?

Aby si musel ladit rozdíly v prohlížečích. Co tím získal?
3. Proč někdo volil standart mód - konkrétní příklad? Co tím získal?

Pořád se přeci bavím pouze o html.


Ještě jsem zapomněl.
http://zocschmoravskebranice.eu/
Str4wberry
Profil
Módy prohlížečů

Ad 1) Hlavní rozdíl, který by mohl způsobovat těch 30 věcí, je v počítání rozměrů.

Ad 2) Když se ještě používaly zároveň prohlížeče, co uměly a neuměly standardní mód, použitím quirku a přenastavením box-modelu (box-sizing: border-box) se daly sjednotit. Okrajový (border-box) box-model je také v některých případech výhodnější.

Ad 3) V dnešní době se prohlížeče, co neumí standardní mód, prakticky nepoužívají, takže standardním režimem dosáhneme ještě vyšší jednotnosti napříč prohlížeči.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jcase:
Potřebuješ nejspíš starý quirk, ten je stejný ve všech Explorerech od verze 6 do verze 9 a jde ho zapnout touto značkou:
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=5">
(Což je trochu nesmyslné, protože má do Exploreru 5 hodně daleko, ale takhle to Microsoft nazval.)
Jcas
Profil *
Chamurappi - Nevím, jestli potřebuji starý quirk. Nicméně jak píšeš, neřeší to tu 10.

Str4berry - takže asi je rozumné přepnout na nový a vyladit chyby.

Přepnul jsem to. Může mi někdo zkontrolovat to menu v IE9 a IE10. (Doma mám Linux a v práci XP s IE8)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jcase:
Nicméně jak píšeš, neřeší to tu 10.
Právě, že řeší. Explorery 6 až 9 mají jen starý quirk (ten se zapne sám <!doctype> deklarací, kterou jsi používal), Explorer 10 má i nový a přepnout na ten starý jde zmíněnou <meta> značkou. Nic víc měnit nemusíš.
Jcas
Profil *
Aha, takže mít nastaveno doctype na standart a pro IE 6-9 použít meta, která to přepne.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jcase:
Ne. Máš mít <!doctype> na quirk a o desítku se postará <meta>.
Jcas
Profil *
Mockrát děkuji. Může tu 10. někdo prosím zkontrolovat (jestli finguje hover na menu)
Str4wberry
Profil
Pochopitelně nefunguje. Pokud využíváte věcí, co fungují od Exploreru 7 (:hover na jiných elementech než odkazech), a nastavíte si režim tzv. Exploreru 5…

Co s tím? Pokud si IE 10 přepnu do standardního režimu (místo výchozího IE 5), zdá se mi web normálně funkční, včetně :hoveru na menu.
Jcas
Profil *
Když jsem si hodil standart mód, tak první odhalená chyba v IE 8 byla
.popis {border: outset;} - border zčernal - hnusný tlustý černý border. A to jsem css opsal od tud.
Odkazy jako tlačítka
Trejpa
Profil
Jcas:
Prohlížeče nemají přesně určeno, jakou barvou mají outset a podobné hodnoty borderu vykreslovat. Jen že má být levý s horním světlejší a pravý se spodním okrajem tmavší od nastavené barvy. Chceš-li dosáhnout shodného zobrazení ve všech prohlížečích, nastav čáru jako solid a barvy přidej jednotlivým stranám zvlášť podle svých představ.
Jcas
Profil *
Tak bohužel. Přepnutí doctype není řešení. Rozbije se toho strašně moc. Jestli nemáte nějaké řešení, tak budu muset s lítostí oznámit, že uživatelé IE 10 mají smůlu.
Str4wberry
Profil
Napište konkrétně, co se rozbije.
Trejpa
Profil
Jcas:
Rozbije se toho strašně moc.
Po přepnutí do standardního režimu Internet Exploreru 10 nic rozbitého nevidím. Co se ti rozbilo?

budu muset s lítostí oznámit
Než se takhle vymlouvat na svou neschopnost, to bych se to snažil opravit.

uživatelé IE 10 mají smůlu.
Taky 11, 12, 13,…
Jcas
Profil *
fotogalerie - tam to bude kvůli pozicování
výstavy - přestane fungovat onclick - display:block a none a odhodí to seznam. dolů pod menu. Nevejde se to mezi ty králíkárny. Teda viděl jsem to pouze v Květnu.

Blbé je, že už zase nejsem u předsedy u jeho počítače. To se na prd testuje.


Takže dám na rady zkušený (přepínám na trvalo), ale momentálně se cítím na provaz. Odstranit chyby mi zabere asi rok.Znova studovat rozdíly rozměrů, znova studovat co která vlastnost znamená, znova se učit javascript abych pochopil, co jsem to vlastně udělal. A vše, čemu jsem věnoval stovky hodin je na ho...

Nicméně výstavy jsou extrémně důležité. To musím vyřešit hned.
www.zocschmoravskebranice.eu/index.php?page=vystavy&month=5&year=13


Mezi <p></p> nesmím vložit tabulku? Proč?
Proč si uzavírá <p> sám?

echo ('<li><p class="hlavicka"><table width="500"><tr><td class="datum" align="left" width="100">'); //1.radek, 1.bunka
echo uprav_datum($dateod);
if($datedo!="00.00.0000") echo '&nbsp;-&nbsp;'.uprav_datum($datedo);
else echo '';        //zobr. datumu
echo ('</td><td class="poradatel" align="center" title="KLIKNI pro více informací" onclick="ukaz('.$id.')">');                                                                            //2. bunka, poradatel
if($poradatel!="Vyberte") {echo $poradatel.'&nbsp;'.$poradatel2.'&nbsp;';}
if($misto!='') {echo ('<br />Místo konání: '.$misto);}
echo '</td><td class="typ" align="right">';                    //3. bunka, typ vystavy
if($typ!="Vyberte") {echo $typ;}
echo '</td></tr></table></p>';
Trejpa
Profil
Jcas:
Mezi <p></p> nesmím vložit tabulku? Proč? Proč si uzavírá <p> sám?
Do odstavce se nedají vkládat blokové prvky. Před prvním následujícím blokem se odstavec sám ukončí.

Tabulka s výpisem výstav ti ujíždí kvůli tomu, že jsi vnitřním tabulkám sice nastavil rozměry, ale všem buňkám v nich zadal rozměry také (min-width), takže se celková šířka ignoruje a použijí se ty vnitřní. Tím se velká tabulka na šířku nevleze mezi plovoucí rámečky po stranách a poskočí dolů pod rámečky. Takže stačí zrušit min-width aspoň u jedné z buněk (myšleno sloupce).


Celá tvá konstrukce je podivná a divím se, že to drží pohromadě. Já bych pro celkové rozvržení použil něco takového:

<!DOCTYPE HTML>
  … hlavička
<div style="width: 980px; margin: auto;">

  <div>
    … králík
    … slepice
  </div>

  <div style="float: left; width: 220px;">
    … leftmenu (bez floatu a šířky)
    … leftbox (bez floatu a šířky)
  </div>

  <div style="float: left; width: 540px;">
    … obsah (všechno s výchozí šířkou)
  </div>

  <div style="float: left; width: 220px;">
    … rightmenu (bez floatu a šířky)
    … rightbox (bez floatu a šířky)
  </div>

  <div style="clear: left;">
    … webmaster
  </div>

</div>
Jcas
Profil *
pozicování králíkáren, aby ty slepice stále na nich trvalo asi 3/4 roku, než se to sladilo, aby to nikde nebylo rozhozené.

To že ujíždí kvůli tomu, že se nevleze na šířku je mi jasné. Ale to přeci nemůže dělat min-width.
Pro každý měsíc se používá stejná funkce a stejné parametry tabulky.
Minimální šířka je nastavené tak, aby se to tam vešlo. V tom Květnu něco tabulku zvětšilo. (asi obsah).
Takže v quirku na něco bral ohled a nyní na to ohled nebere a vklidu si tu tabulku rozšíří.


Jak dosáhnu toho, aby tabulku nerozšířil? Kašle na width i u <div>


www.zocschmoravskebranice.eu/index.php?page=vystavy&month=5&year=13

Výstava v Podolí - je tam nesmyslný odkaz, ale vkládá to tam někdo jiný a neovlivním, aby tam nedal takovou příšeru.

Vaše odpověď

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0