Autor Zpráva
juraj
Profil
Zdravím
ako sa dá takým spôsobom poslať premennú do php?
ďakujem
nechcem s príkazom window.location.href
<script>
var id = 1261323;


document.write('<img src="http://localhost/count.php?id='+id+'  />');
</script>
_Leopik 2x
Profil *
Napríklad tak, ako si to uviedol v príklade.

V count.php sa potom k tej hodnote dostaneš pomocou $_GET['id'].
juraj
Profil
_Leopik 2x:
Áno, tak to mám.ale my hodnotu nevypisuje
_Leopik 2x
Profil *
Zrejme preto, že v document.write ti chýbajú úvodzovky pre uzavretie atributu src.

document.write('<img src="http://localhost/count.php?id='+id+'"  />');
bestik_63
Profil
Zkus Ajax. Tam lze načíst php stránku s GET parametry.
$(document).ready(function() {                                //počká až bude načten dokument (až bude možné prohledávat DOM)
    $.ajax({
            type: "GET", url: "stranka.php?id="+id
        })
})
xROAL
Profil
bestik_63:
Zkus Ajax
Načo do toho ťahať jQuery?
Dá sa to veľmi jednoducho aj bez neho:
var xhr = new XMLHttpRequest();
// ak potrebujeme nejako pracovať s odpoveďou servera, ak nie, následujúcu funkciu ani netreba
xhr.onload = function(){
  console.log(xhr.responseText)
}

xhr.open('GET', 'count.php?id='+id, true);
xhr.send();
Kubo2
Profil
bestik_63:
//počká až bude načten dokument (až bude možné prohledávat DOM)

Zrovna toto kvôli AJAX requestu vôbec nie je potrebné, je to maximálne tak zdržovanie načítania stránky. (Viď ukážku: http://kod.djpw.cz/fbob.) Ak je napriek tomu potrebné prehľadávať DOM (napr. kvôli umiestneniu dát z výsledku AJAXovej požiadavky niekam do existujúceho elementu), stačí tento skript spustiť až na konci dokumentu (alebo ho umiestniť niekam za/pod uvedenie tohoto elementu v HTML kóde).


xROAL:
// ak potrebujeme nejako pracovať s odpoveďou servera, ak nie, následujúcu funkciu ani netreba
...a ak zároveň nepotrebujeme skript na serveri POSTovať, stačí použiť:

new Image().src = 'count.php?id=' + id;



bez neho:
Bez nej.
bestik_63
Profil
[#7] Kubo2
ahoj já se domníval, že když si počkám až se načte dokument, tak je to téměř to samé jako kdyby se to provedlo na konci dokumentu a hlavně už je načten kompletní dokument (www stránka) a dalším načítáním na pozadí nikoho nezdržuju. Když to udělám na začátku, tak se prohlížeč zdržuje (zátěž CPU), protože provádí jak načítání stránky tak načítání dat ajaxového dotazu.
juraj
Profil
zdravím
ja som mal na mysli,ako sa posielajú dáta napr z jednej stránky,do druhej,ktorá meria napr.statistiku
<script>

<!--

document.write('<img src="http://localhost/index.php?id=5&amp;http='+escape(document.referrer)+'&amp;t='+escape(document.title)+
'&amp;wi='+escape(window.screen.width)+'&amp;he='+escape(window.screen.height)+'&amp;cd='+escape(window.screen.colorDepth)+'" width="14" height="14" border=0 alt="TOPlist" />');
//--></script></a><noscript><img src="http://localhost/index.php?id='+id+'&amp;logo=s" border="0"
alt="TOPlist" width="14" height="14"></noscript> 
Keeehi
Profil
juraj:
Třeba takhle nebo [#7] [#6] [#5]. Možností je více. Nebo je problém jinde?
juraj
Profil
xROAL:
Zdravím
tak na localhoste mi funguje,ale mám ešte otázky. Upravil som to tak nejako.
Ako upraviť kód,aby sa prenášali viac premenné.
Ako upraviť kód, zápis do súboru,aby sa premenné preniesli z jedného serveru do cieľového
na ktorom by sa nachádzal súbor,ktorý by ďalej spracovával hodnoty
<script>
var id= 145;//napr
new Image().src = 'http://localhost/s/count.php?txt='+txt;
new Image().src = 'http://localhost/s/count.php?id='+id;
        new Image().src = 'count.php';
   </script>
zápis do súboru
<?php
$soubor = fopen("counter.txt", "c+");
fwrite($soubor, $txt.$id);
fclose($soubor);
?>
_Leopik 2x
Profil *
1. Viac hodnôt pridáš pomocou "&":
'count.php?id=' + id + '&txt=' + txt;
2. Nerozumiem veľmi tej druhej otázke ... ak chceš preniesť to id a txt na iný server, tak jednoducho zavolaj count.php (alebo ten iný súbor, ktorý ich bude ďalej spracovávať) na tom inom serveri.
Keeehi
Profil
2. Pozor na to, že AJAX normálně mezi různými doménami nefunguje bez toho aniž by se to explicitně povolilo. Posílání požadavků skrz ten obrázek fungovat bude.
juraj
Profil
vdaka už mi to funguje,iba s javascriptom


_Leopik 2x ešte predsa mám jednu otázku ako sa zistí ip adresa s java scriptom
_Leopik 2x
Profil *
Javascriptom to nezistíš. Budeš musieť spraviť Ajax request na nejaký server, ktorý ti vráti IP klienta.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0