Autor Zpráva
Sinki
Profil *
Dobrý den.

Jsem úplný začátečník a potřebovala bych pomoc. Kdysi jsem to dělala ve škole, ale teď jsem opravdu v koncích. Zkoušela jsem tam vložit fotografii, přetáhla jsem ho na plochu obrazovky s názvem kote, použila jsem <img src="kote.gif"> i <img src="kote.jpeg"> a obrázek se mi tam nezobrazil. A potřebovala bych jestli není nějaké rady.

Moc děkuji předem. Sinki
Trejpa
Profil
Sinki
Proč nefungují obrázky.
sinki
Profil *
Dobrý den

Ještě jednou se na vás obracím se stejným dotazem. Kdykoliv jsem zadala zdrojový kód, místo obrázku se mi tam objevil malý čtvereček s přetrhnutou stránkou a ohnutým rohem vpravo nahoře. Zkoušela jsem si to otevřít v Mozille Firefox i v Exploreru. Obrázek mám daný na ploše monitoru s názvem kote.

Děkuji předem za Vaše vysvětlení.
SwimX
Profil
sinki
1, Většinou jde o cestu k obrázku. Pokud máš obrázek na ploše, kde máš ten html soubor do kterého píšeš <img src="">?
na to abys mohla napsat kote.gif musí být taky na ploše (respektive ve stejné složce jako obrázek)
2, zjisti si příponuz obrázku a nezkoušej. Pravé tlačítko -> vlastnosti -> typ souboru: něco (přípona)
sinki
Profil *
Všechno jsem si dala na plochu, zjistila jsem si příponu. S právem obrázku jsem si nehrála. Jsem si už opravdu bezradná.

<html>
<head>
<title>Pokus</title>
</head>
 
<body>
<p style="text-align: center;">
sem příjde text<br>
<span style="color:red">
<h1>Hlavní nadpis</h1><br>
<hr>
<h2>nadpis druhé úrovně</h2><br>
<h3>nadpis třetí úrovně</h3><br>
<h4>nadpis čtvrté úrovně</h4><br>
<h5>nadpis páté úrovně</h5><br>
<h6>nadpis šesté úrovně</h6><br>
</span>
<img src="kote.JPG">
<body style="background-color:PeachPuff;">
<b>Text bude tučný použitím < b >(bez mezer) tento znak je párový</b><br>
<i>Text bude kurzívou požitím< i >(bez mezer)tento znak je párový</i><br>
<p style="text-align: center;">
<p>Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další tex tDalší text</p>
</body>
</html>
Mistr
Profil
sinki
Proč máš ve stránce dva tagy <body>, a sice:
<html>
<head>
<title>Pokus</title>
</head>
 
<body>
<p style="text-align: center;">
sem příjde text<br>
<span style="color:red">
<h1>Hlavní nadpis</h1><br>
<hr>
<h2>nadpis druhé úrovně</h2><br>
<h3>nadpis třetí úrovně</h3><br>
<h4>nadpis čtvrté úrovně</h4><br>
<h5>nadpis páté úrovně</h5><br>
<h6>nadpis šesté úrovně</h6><br>
</span>
<img src="kote.JPG">
<body style="background-color:PeachPuff;">
<b>Text bude tučný použitím < b >(bez mezer) tento znak je párový</b><br>
<i>Text bude kurzívou požitím< i >(bez mezer)tento znak je párový</i><br>
<p style="text-align: center;">
<p>Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další tex tDalší text</p>
</body>
</html>

Tím <body style="background-color:PeachPuff;"> nahraď to první <body>.

Zkus opravit příponu obrázku na jpg

Mimochodem, máš na Ploše krom obrázku i vlastní stránku?
sinki
Profil *
<html>
<head>
<title>Pokus</title>
</head>

<body style="background-color:PeachPuff;">
<p style="text-align: center;">
sem příjde text<br>
<span style="color:red">
<h1>Hlavní nadpis</h1><br>
<hr>
<h2>nadpis druhé úrovně</h2><br>
<h3>nadpis třetí úrovně</h3><br>
<h4>nadpis čtvrté úrovně</h4><br>
<h5>nadpis páté úrovně</h5>
<br><h6>nadpis šesté úrovně</h6><br>
</span>
<img src="kote.jpg">
<b>Text bude tučný použitím < b >(bez mezer) tento znak je párový</b><br>
<i>Text bude kurzívou požitím< i >(bez mezer)tento znak je párový</i><br>
<p style="text-align: center;">
<p>Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další text Další tex tDalší text</p>
</body>
</html>





- Mám na ploše obrázek, vlastní stránku a poznámkový blok.
Trejpa
Profil
sinki
Není důvod, proč by to nemělo fungovat: http://qu.wu.cz/webtest/sinki.htm
Opravdu se soubor obrázku jmenuje přesně "kote.jpg" včetně velikosti písmen (i přípony)?
Prohlížeče umožňují vypnout zobrazení obrázků, některé rozlišují i lokální a on-line obrázky. Jestli ti to dělá na jiných stránkách (i stažených), tak projdi nastavení prohlížeče. Zobrazuje se ti obrázek na mnou odkázané stránce? Zobrazuje se ti i když si tu stránku stáhneš (uložit jako typ úplná webová stránka) a následně tu uloženou verzi otevřeš?
Trejpa
Profil
sinki
Ještě pár nesouvisejících rad:

1. Přidej do hlavičky informaci o kódování, aby ti, co nepoužívají stejné nastavení jako ty, viděli správně české znaky:
a) oficiálně <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
b) nebo zkráceně <meta charset=windows-1250>

2. Značka SPAN může obsahovat pouze řádkové elementy a obrázky. Chceš-li upravit vlastnost několika bloků, vlož je do značky DIV.

3. Nestandardní znaky vypisuj raději pomocí entit: < &lt; ... > &gt; ... & &amp;
návštěvník
Profil *
<ot>
1. Proč je za každým nadpisem (h1,h2...) to <br>? Není to zbytečné?
2. nějak nemohu najít ukončení toho odstavce
</ot>
Trejpa
Profil
návštěvník
1. Proč je za každým nadpisem (h1,h2...) to <br>? Není to zbytečné?
Ano, nadpis sám zalamuje. Protože ale sinki neví, jak se zvětšuje odsazení pod nadpisem, tak si pomohla značkou <br>.

2. nějak nemohu najít ukončení toho odstavce
Všechny odstavce tam ukončeny jsou, neboť odstavec lze v HTML ukončit třemi způsoby:
a) značkou </p>
b) začátkem nového bloku (<div>, <p>, <h1>)
c) ukončením nadřazeného bloku (<div><p> ... </div>)
Viz článek Jak funguje HTML.

S tím ale souvisí jedna chyba, kterou jsem zmínil výše (SPAN nesmí obsahovat bloky). Sekvence <p align=center><span style=color:red><h1> totiž způsobí, že jedny prohlížeče (Firefox, Chrome, Safari) mají nadpis vystředěn, protože proti specifikaci vložili nadpis do odstavce a jiné (Internet Explorer, Opera) nemají, protože odstavec správně ukončili před nadpisem (nicméně i tyto prohlížeče zobrazí nadpis červeně, neboť proti specifikaci umožňují křížení elementů).
panther
Profil
návštěvník
1. Proč je za každým nadpisem (h1,h2...) to <br>? Není to zbytečné?
ano, je. Odstavec je default blokový.

2. nějak nemohu najít ukončení toho odstavce
první ostavec se ukončí před „<h1>Hlavní nadpis<h1>“
druhý odstavec se „style="text-align: center"“se ukončí prázdný se začátkem třetího odstavce, který jej bezprostředně následuje.

EDIT: tak Trejpa byl o kousek rychlejší.
návštěvník
Profil *
Aha díky. Moje neznalost omlouvám se. Já myslel že odstavec se musí ukončovat (ja to doteď tak dělal) takže asi takto:

<p> bla bla bla </p>
<h1>nadpis</h1>
<h2>další nadpis</h2>
<p>bla bla bla</p>
<p>bla bla bla</p>

Takže se omlouvám. Budu se na to muset podívat :D
Sinki
Profil *
U vás Trejpa se mi to zobrazilo. Moc děkuji za rady. Ještě se zkusím zeptat učitele na informatiku jestli mi neporadí. Moc se všem omlouvám za svou neznalost.
Bubák
Profil
Spusť IE

Přetáhni na něj ikonu svého HTML souboru, zkopíruj sem adresu z adresnído řádku, příklad:
C:\Documents and Settings\Uzivatel\Plocha\index.html

Přetáhni na něj ikonu "problémového" obrázku, zkopíruj sem adresu z adresnído řádku, příklad:
C:\Documents and Settings\Uzivatel\Plocha\kote.gif

Z toho si odvodíš relativní adresu sama, zde by to bylo "kote.gif", nebo ti s tím někdo pomůže.
Sinki
Profil *
Sice jsem na to nepřišla, prostě mi to nejde ale to nevadí. Ani učitel neví co s tím . . . no jinak vám všem moc děkuji za pomoc

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0