« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Cifro
Profil
Apache Virtual hosts - ako na to.

Najprv upozorním že, ja o pomoc nežiadám ale ju poskytujem. Vysvetlím čo sú to "virtual hosts" a ako si ich vytvoriť doma na localhoste.

Čo budeme potrebovať.
Potrebovať budeme samozrejme web server Apache. Server Apache nestačí len potrebovať ale treba ho aj spojazdniť. Ako na to, to sa dozviete v článku Jak na Apache (s mod_rewrite), PHP4 (s iconv), a MySQL pod Windows? od Radka Hulána. Po prečítaní tohto článku by ste sa mali už vedieť pohybovať v konfiguračnom súbore servera Apache (samozrejme ak ste nevyužili možnosť stiahnutia všetkých potrebných súborov s nastaveniami v ZIPe :-).

Ako som sľúbil na začiatku, najprv vysvetlím čo je to virtual hosting. Virtual hosting sa používa vtedy ak k jednému počítaču (webovému servervu) s jednou unikátnou IP adresou je pridružených viacero doménových mien. Napríklad: www.jakpsatweb.cz, www.zoznam.cz a www.slovnaft.sk môžu byť na jednom počítači, dokonca aj na jednom harddisku. Pomocou virtual hostingu sa každému webu pridelia jeho vlastné nastavenia. Ako DocumentRoot, ServerName a pod.

Je potrebné vedieť ako také spojenie browsera so serverom prebieha. V skratke ide o to, že ak zadáte nejakú internetovú adresu do adresného riadku v browseri, napr.: http://www.domena.cz/docs/articles/file.html. On si ju rozloží na tri časti: http: //+ doména (www.domena.cz - názov hostu) + virtuálna cesta (docs/articles/file.html) - akým protokolom má komunikovať so serverom, aká je domenána (host) a kde sa nachádza požadovaný dokument. Potom browser kontaktuje Domain name server (DNS) aby zistil IP adresu počítača ku ktorému prislúcha doména www.domena.cz. Browser vytvorí stály komunikačný kanál s počítačom, ktorého IP adresu a názov hostu získal z DNS a vyžiada si od webového servera dokument na hoste s menom www.domena.cz a virtuálnou cestou docs/articles/file.html.

A načo sú nam na localhoste virtual hosty? Napríklad pracujete na projekte a na svojom disku ho máte v D:/internet/my-project. A vy k tomuto projektu/webu chcete pristupovať z adresy http://www.my-project.cz/ a nie z http://localhost/my-project/. Alebo aj z takýchto dôvodov: mod_rewrite a problém s cestami na localhostu

Nasledujúce riadky sú o tom, ako to urobiť.
Predpokladajme že, defaultný DocumnetRoot bude D:/internet - to je náš http://localhost a vzorový web/projekt bude v D:/internet/my-project. Tak a ideme na to.

Otvoríme si súbor httpd.conf a presunieme sa až na úplny koniec.

V tejto časti sa to bude všetko odohrávať. Krížiky "#" na začiatku každého riadku znamenajú komentáre. Zatiaľ je celá časť zakomentovaná - nefunkčná.

Direktívu
#NameVirtualHost *:80

zmeníme takto:

Name Virtual Host 127.0.0.1  "Ak váš Apache počúva na inom porte ako je 80, potom pridajte aj číslo portu, napr. 127.0.0.1:8080


Potom pridáme direktívu <VirtualHost> a v nej nastavíme potrebné hodnoty:


<VirtualHost 127.0.0.1>
DocumentRoot D:/internet/my-project "Tento
ServerName www.my-project.cz "a tento riadok sú najdôležitejšie
ErrorLog logs/my-project.cz-errorlog.log
CustomLog logs/my-project.cz-accesslog.log common
</VirtualHost>


Súbor httpd.conf uložíme a zavrieme. Server Apache reštartujeme. Teraz máte určite nutkanie spustiť browser a vyskúšať či to funguje. Musím vás sklamať zatiaľ to ešte nebude fungovať. Chýba nám už len posledný kúsok do skladačky.

Tým kúskom je súbor "HOSTS", ktorý nám nahradí Domain name serve (DNS). Na Win98 sa tento súbor nachádza v C:/Windows a na WinXP v C:/windows/system32/drivers/etc/hosts. Ja som súbor HOSTS zo začiatku nemohol nájsť, lebo mal príponu *.sam. Príponu odstráňte, otvorte súbor a prídajte do neho tento riadok:

127.0.0.1 localhost #tento riadok tam už bude
127.0.0.1 [url=http://www.my-project.cz
]www.my-project.cz
[/url]


Súbor HOSTS uložte.

Teraz ak spustite browser a do adresného riadku zadáte www.my-project.cz načíta sa vám úvodná strana vášho webu (samozrejme ak ste ju tam predtým dali).

Neskôr som zistil, že sa mi po zadaní http://localhost nenačíta moja localhostovská stránka s odkazmi na projekty ale načítal sa mi novovytvorený virtual host. Neviem či je to správne riešenie ale rozhodne funkčné. K predchádzajúcim nastaveniam som pridal aj toto:


<VirtualHost 127.0.0.1>
DocumentRoot "D:/internet"
ServerName localhost
</VirtualHost>



Nikde som nenašiel ucelený článok s takou témou. Tak som ho napísal sám s preštudovaním rôznych zdrojov, ktoré sú:

Abyss Web Server for Windows User's Guide (HTML)
Apache HTTP Server Version 2.0 Documentation
Jak na statické stránky (Pachollini, 4. prosince 2004)

Dúfam, že som niekomu pomohol.
FantomX1
Profil
Dakujem, mne to velmi pomohlo, uz peknu dobu sa s tym trapil.

Nevedel som ze aku IP adresu mam zadat do NameVirtualHost kedze mi 127.0.0.1 neslo, tak som tam skusal zadavat mena, ale to tiez zlyhavalo.

Vobec ma nenapadlo prepisat subor host vo Windows adresari.
Mimochodom ten subor tam je ale nema priponu, a taktiez je tam aj subor "hosts.sam", takze pozor, ak sa vam uz subor host vo windows adresari nachadza, tak sa vam prirodzene nepodari premenovat subor "hosts.sam" na subor "hosts".
No ja to teraz idem skusit, predtym som subor host pouzival len na rozne triky pri vpisani adries do prehliadaca pouzivatela hodilo na inu stranku ako predpokladal.

A mas pravdu ked raz definujes VirtualHost pre nejaky adresar so strankmi tak ho musis definovat aj pre samotny DocumentRoot fyzickeho serveru.

To som si cital na
http://apache.active-venture.com/vhosts/name-based.html#using
Ach, este ze ma napadlo sa pozriet na toto forum.
A este raz dik za tento clanok, velmi mi pomohol.
Cifro
Profil
Som rád že som pomohol. Už som myslel, že to nikto nečíta.

Pri nastavovani VirtualHostu máš možnosť vybrať si medzi name-based virtual hosting alebo IP-based.
Aký je medzi nimi rozdiel sa dočítaš v Apache dokumentácii.

Aj ja som to skúšal dosť dlho. Ale práve článok od Pacholliniho (viď odkazy) mi pomohol. A že súbor HOST existuje tak to som netušil, už som si aj začal namýšľať že Windows poznám dokonale.
krteczek
Profil
taky se přidávám s poděkováním, už mi doma běží 5 serverů:-)
poprvé jsem se pokoušel hned jak jste publikoval návod zde, ale někde sem udělal chybu a nešlapalo to...
potom sem to skusil včera a povedlo se hned na první pokus :-D
Takže Díky!
krteczek
habendorf
Profil
Nevím co dělám špatně, ale nedaří se :o(
Jakmile změním httpd.conf a restartuju apache, apache už nenaběhne. Prostě se nerozjede.
Používám Wamp 5 s Apache 1.3.33.
Poradíte někdo?
Name Virtual Host 127.0.0.1  


<VirtualHost 127.0.0.1>
DocumentRoot c:/www/projekty/brs
ServerName www.brs.cz
</VirtualHost>
krteczek
Profil
ahoj
myslím, že chyba je v tom, že máš rozsekaný name (má to být vcelku, bez mezer)

NameVirtualHost 127.0.0.1

<VirtualHost 127.0.0.1>

DocumentRoot "C:/www/projekty/brs"

ServerName www.brs.cz

ErrorLog logs/www.brs.cz-errorlog.log

CustomLog logs/www.brs.cz-accesslog.log common

</VirtualHost>
#tohle kvuli tomu aby ti běhal i localhost
<VirtualHost 127.0.0.1>

DocumentRoot "C:/www/"

ServerName localhost

</VirtualHost>

tak to je httpd.conf a do hosts připiš :
127.0.0.1 www.brs.cz
127.0.0.1 localhost

ten localhost proto že já tam mám asi 200 ruzných adres v HOSTS a localhost tam nebyl

krteczek
habendorf
Profil
krteczek: No JASNĚ!!!, jseš zlato, díky!!! Já to tam bezmyšlenkovitě nakopíroval od Cifra i s těma mezerama.

Cifro: Tobě taky díky a až se tu někdy stavíš, tak kdyžtak přepiš ten NameVirtualHost. Třeba se najde (i když těžko) podobný trouba jako já, tak ať s tím nemusí tak bojovat.
krteczek
Profil
habendorf: rádo se stalo :-)
asi ten postup detailně rozepíšu a dám na web :-)
krteczek
habendorf
Profil
Je to super a dělá to úplně přesně to co chci, BEZVA!

asi ten postup detailně rozepíšu a dám na web :-)
to by se šiklo :o)
Cifro
Profil
Som fakt rád, že vám môj návod pomáha.

Neviem ako to že, NameVirtualHost je v mojom príklade rozsekaný. Asi som to písal ručne z hlavy a nie kopíroval, ospravedlňujem sa za to. Opraviť to už nemôžem lebo Yuhů asi nastavil nejakú dobu, dokedy môžem svoj príspevok upraviť.

To krteczek: Keby som mal web, tak je to tam a podrobnejšie rozpísané.
Coll
Profil *
Dobrý den,
mám otázku ohledně prváv na jednotlivé adresáře virtuálních hostingů. Pokud budu prohlížet stránky jednoho z hostingů a stránka umístěná v rootu hostingu a bude obsahovat například
require("../cosi.php");
tak obsah bude vložen do stránky, což je podle mě hloupost, protože tím pádem může kdokoliv používat cizí soubory. Lze to nějak upravit? Děkuji.
Cifro
Profil
To Coll:
mojím cieľom bolo, ukázať spôsob ako sa dajú na localhoste vytvárať domény. Napríklad pre svoj projekt chcete pracovať s originálnou doménou, ktorá bude aj na skutočnom hostingu, ktorý máte objednaný a zaplatený.

Tento môj postup, slúži výlučne len na testovanie webových projektov na LOCALHOSTE. V žiadnom prípade to nebol návod pre skutočné servery poskytujúce hosting. Skutočné hostingy spravujú taký profesionály, ktorým ja nesiaham ani po členky.

A na otázku či sa to dá nejako upraviť, vám odpoviem: neviem.
Dero
Profil
Zatím nepotřebuji, ale i já jsem si velice rád početl a děkuji za velmi přínosný článek.
FantomX1
Profil
Vraciam sa sem po dlhom case, aby som upravil niektore veci

To Coll:

Ak ma VirtualHost DocumentRoot niekde mimo tradicneho DocumentRootu, uzivatel nedokaze prevziat stranku z vyssej urovne, a to je jedno ci sa nachadza DocumentRoot VirtualHost v DocumentRoote ineho VirtualHostu. Ten co je vo vnutri ineho VirtualHostu nedokaze includovat stranku Hostu ktory ho obsahuje, opacne to neviem ako je, ale myslim si ze ten co je nadradeny tu stranku includovat vie, teda keby bol hlavny root htdocs/ a v nom by bol root dalsieho serveru napriklad superchat/ tak htdocs/ by vedel po subori siahat do superchat/ ale superchat by nevedel tahat subory zo htdocs, superchat by ma adresu htdocs/superchat/.

To Cifro: Popravde ten clanok z 23.8.2005 16:26:40 som skorej napisal ako otestoval, este mi to stale neslo.

Musel som to zmenit nasledovne

NameVirtualHost *:80

<VirtualHost *:80>
ServerName localhost
DocumentRoot "C:/xampp/htdocs"
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
ServerName xatchat
DocumentRoot "C:/xatchat"
</VirtualHost>

Teda som tam nezadal adresu 127.0.0.1 ale hviezdicku, co znamena vsetky adresy, NameBased Virtual Host vyuziva HTTP hlavicku host, ktora predava adresu stranky, a preto je velmi dolezite mat zapisanu direktivu ServerName v kazdom VirtualHost aby rozoznalo ze z ktoreho host planujeme tahat stranku. V pripade IP-based by stacilo zadat do parametru VirtualHost presnu IP adresu a slapalo by to aj bez ServerName.

Samozrejme treba urobit aj prislusne zmeny v C:\Windows\host a to pridanim

127.0.0.1 localhost
127.0.0.1 xatchat

Mne nastavenie adresy na NameVirtualHost *:80 a VirtualHost *:80 pomohlo, v pripade ze vam nepojde 127.0.0.1 skuste to, dufam ze to niekomu pomoze.
nothrem
Profil
Ještě doplnění jak provozovat Virtuální domény na lokální síti, kde budou stránky (např.) http://Projekt/ na serveru, který má lokální IP (např.) 192.168.1.1.

Do httpd.conf zadáme následující:

NameVirtualHost 127.0.0.1:80       #pro přístup ze serveru

NameVirtualHost 192.168.1.1:80 #pro přístup z lokální sítě

#pro přístup z celého internetu lze obdobně postupovat s veřejnou IP adresou

#přístup na localhost ze serveru
<VirtualHost 127.0.0.1:80>
DocumentRoot "D:/internet/"
ServerName localhost
</VirtualHost>

#přístup na Projekt ze serveru
<VirtualHost 127.0.0.1:80>
DocumentRoot "D:/internet/projekt"
ServerName projekt
</VirtualHost>

#přístup na localhost ze sítě
#lze dle požadavků povolit či zakázat
#<VirtualHost 192.168.1.1:80>
# DocumentRoot "D:/internet"
# ServerName localhost
#</VirtualHost>

#přístup na projekt ze sítě
<VirtualHost 192.168.1.1:80>
DocumentRoot "D:/internet/projekt"
ServerName projekt
</VirtualHost>


Soubor uložit a zavřít.

Teď upravíme soubor HOSTS (viz výše) na serveru:
127.0.0.1      localhost

127.0.0.1 projekt


Soubor uložíme na disk a také na disketu. Na disketě pak změníme hodnoty na:
192.168.1.1     localhost

192.168.1.1 projekt


Soubor HOSTS z diskety pak nahrajeme do všech počítačů na síti (samozřejmě do příslušné složky), ze kterých má být přístup k http://projekt/

PS: Při testování se mi nechtěl server znovu spustit, pokud jsem do definice Virtuální domény přidal direktivy ErrorLog a/nebo CustomLog, takže jsem to musel udělat bez nich a běží to ;-)
Cifro
Profil
To nothrem:
Díky za príspevok. O niečom takom (lokálna sieť/intranet) som tiež rozmýšľal. Informácie by som hľadal v nápovede k serveru Sambar. Tam je, ak si dobré spomínam, krátky článok ako urobiť lokálny mini Internet (intranet) so serverom Sambar.

PS: Vedeli ste, že za direktívu "CustomLog" možete dať aj iné slovo ako "common"? V httpd.conf si pozrite časť, kde sa nastavuje formát (čo a v akom tvare sa bude donich zapisovať) log súborov.
Teraz mi to vypadlo, ale myslím si že tam bolo: agent, reffer. Nie som si istý, pozriem sa a upresním to.
Anonymní
Profil *
Juuuj chalani super článok.... Ale ešte by sa mi hodilo čosi o subdoménach.
Ako sa vytvárajú na windowse, linuxe, niečo o nich a tak...
Aby sa napr. http://subdom.localhost/ načítal z adresáru http://localhost/_sub/subdom/
vraj sa to robí pomocou DNS a modrewrite :-/
igamenir
Profil
Ale to se nijak neliší od toho, co je zde popsáno.

Akorát místo toho, abys virtuální doménu nazval "projekt", tak ji úplně stejně můžeš nazvat "muj.projekt", "muj.projekt.cz" nebo i "muj.projekt.se.strasne.dlouhym.nazvem.com".

Nebo, jak si sám zmínil, použiješ mod rewrite a přesměruješ "http://([^.]*).projekt" na "http://projekt/subdomains/\\1/" ;-)

igamenir feat. nothrem
Cifro
Profil
To igamenir:
Aj to by bolo riešenie, ale na hostingu kde hostujem ja tam vytváranie subdomén automatické. Do adresára "html_public/_sub" vytvorím nový adresár a ten je automaticky ako subdoména. Myslím si že to bude niekde v httpd.conf kde sa nastavujú adresára, a bude tam nejaký regulárny výraz.
Pismenko
Profil *
Ahojte všetci. Táto diskusia je naozaj veľmi dobrá. Tiež som nevedel, ako rozbehám VirtualHosts - dokonca som nevedel, že sa to robí týmto spôsobom. :-) Ale teraz k veci. Nadviažem na tú otázku so subdomenami. Potrebujem vyriešiť takýto problém ...

Spravujem doma viacej webstránok. Každá webstránka používa rewrite_mod, takže nemôžem (ani nechcem) používať rewritemod na prístup zo subdomen do adresárov. Nie je to zle, ale naruší mi to funkčnosť terajšieho nastavenia rewrite modu (prekladu adries).

Taktiež nechem príliž často meniť httpd.conf a hosts vo windowse. Najradšej by som bol, keby som nastavil pre domenu ukazka.sk na adresár pathtowebs/ukazka.sk a potom bez nejakého ďalšieho nastavovania by sa to spravalo nasledovne:
ak by som do exploreru napísal www.ukazka.sk, tak by sa na obrazovku zobrazila webka v ceste pathtowebs/ukazka.sk/www. A podobne analogicky by sa to správalo pre viacej názvov

pre new.ukazka.sk by sa zobrazila webka z adresara pathtowebs/ukazka.sk/new
pre old.ukazka.sk by sa zobrazila webka z adresara pathtowebs/ukazka.sk/old


cize otazka znie: Ako na to, aby tieto subdomeny fungovali automaticky? Dakujem za informaciu.
Cifro
Profil
Pismenko ty chceš práve to, čo som spomínal ja.

pre new.ukazka.sk by sa zobrazila webka z adresara pathtowebs/ukazka.sk/new - Takto by to asi nefungovalo, lebo ty môžeš mať v adresáry "ukazka.sk" aj iné adresáre a nejaká automatika by to nevyriešila. Aj tak by si musel niekde niečo dopísať (napr. ten "new"). Bude to asi tak ako som spomínal.

Ale ako to urobiť takto neviem. Pozriem sa do Apache dokumentácie, prípadne sa opýtam aj adminov môjho hostingu ako to oni majú nastavené. Dúfam, že aspoň niečo z nich vytiahnem.
nothrem
Profil
Tohle je (podle mě) otázka nastavení DNS serveru - aby adresu "new.projekt.cz" (vlastně "cokoliv.projekt.cz") přeložil stejně jako "projekt.cz" na IP adresu. -> otázka je, jestli jsou Windows (se svým souborem Hosts) tohohle schopni. Internetové DNS servery adresu rozkládají podle teček, a pak se ptají postupně (takže to příslušný DNS server provozovatele může odchytit), ale do hosts se musí zadat celá adresa (a ".projekt.cz" ani "*.projekt.cz" nefunguje).

Přesměrování do složky už je jen otázka nastavení rewrite rule v .htaccess -> když má apache načíst neznámou virtuální doménu, načte localhost (ten nevirtuální) a tam je tedy nutné přeskočit přes rewriterule do správné složky.

to Cifro: Problém tedy nebude přímo v Apache, ale v DNS serveru (jehož zjednodušenou obdobou je ve Windows soubor hosts - navíc většina (ne-li všechny) internetových serverů běží na "unix-like" systémech).
Cifro
Profil
Pozrite tu: Ako funguje automat. vytváranie subdomén? - diskutujem s adminmi môjho hostingu, ale zatiaľ žiadné uspokojivé výsledky. Iba som našiel nejaké materiály, k tejto téme.
mato4ever
Profil
No ja mám ešte jeden problémik:
Doména mi frčí, obrázky z nej mi načítava správne, dokonca aj HTML súbory, ale PHP bez skriptu (vlastne iba HTML) spustené z inej domény ako localhost mi ohlási, že "Input file no specifited".
A PHP so skriptom mi otvorí www.4ever.sk,(moja stránka) hoci netuším prečo práve ju, veď ju nemám ako domovskú a ani v httpd.conf a ani v hosts ju nemám ani len spomenutú. Tak prečo??? A ako sa to dá opraviť?
krteczek
Profil
ahojte, jen dodám že ty poznámky si nedělejte za patrametry, ale vždy o řádek víše, jinak se vám s největší pravděpodobností nepodaří rozjet po restartu apache.
uvedu příklad i s nastavením pro internet:

#pro pristup ze serveru
NameVirtualHost 127.0.0.1:80

#pro pristup z lokalni site
NameVirtualHost 192.168.0.1:80

#pro přístup z lokální sítě
NameVirtualHost 88.100.128.176:80

#pristup na localhost ze serveru
<VirtualHost 127.0.0.1:80>
DocumentRoot "e:/www"
ServerName localhost
</VirtualHost>

#pristup na Projekt ze serveru
<VirtualHost 127.0.0.1:80>
DocumentRoot "e:/www/www"
ServerName www
ErrorLog logs/localhost_www-error_log
CustomLog logs/localhost_www-access_log common
</VirtualHost>

#přístup na projekt ze sítě
<VirtualHost 192.168.0.1:80>
DocumentRoot "e:/www/www"
ServerName www
</VirtualHost>

#přístup na projekt z internetu
<VirtualHost 88.100.128.176:80>
DocumentRoot "e:/www/www"
ServerName www
</VirtualHost>


a host na počítači kde běží apache může potom vypadat takhle:

127.0.0.1 localhost
127.0.0.1:80 www
88.100.128.176:80 www



a do souboru host ve všech počítačích na lokální síti napíšete:

192.168.0.1:80 www

zatím jsem nepřišel na to jak na takto vytvořené doménách vytvořit ftp přístup

Ale v každém případě mějte na počítači, na kterém běží apache, nainstalovaný Firewall (například Sunbelt Kerio Personal Firewall)
modulu útoky > Zaškrtněte Povolit blokování chování aaplikací a zmáčkněte tlačítko: zmáčkněte tlačítko: upřesnění:
v okně blokování chování aplikací nastavte u všech možností Použít existující pravidla pro blokování nebo se dotázat.

a v modulu síťové bezpečnosti >> paketový filtr >> Apache http server nastavte:
směr: příchozí
akce:povolit
zaznamenat: označit že ano (důležité pro ladění a kontrolu)
lokální: port: 80 http
vzdálený: jakýkoliv, nebo vyberte rozsah adres, portů, nebo konkrétní adresy
protokol:TCP
aplikace: Apache HTTP Server

jinak v modulu sítové bezpečnosti >> internet >> sloupek příchozí byste měli mít u všech položek zakázán přístup

kdyby někdo věděl jak ještě tímto zůsobem rozjet FTP přístup byl bych rád :-) (samozřejmě na windows)

Pokud nepoužijete firewall vystavujete se nebezpečí napadení systému a to dost velkému

krteczek
nothrem
Profil
krteczek: kdyby někdo věděl jak ještě tímto zůsobem rozjet FTP přístup byl bych rád :-) (samozřejmě na windows)

Na ftp potřebuješ jiný program - Apache je určen jen pro HTTP.

Podívej se třeba na CerberusFTP (freeware; jednoduché ovládání na úkor menší možnosti nastavení), Gene6 FTP (trial 30 dní; profesionální program; obsahuje dosytosti nastavení přístupu účtů, omezení rychlosti, vzdálenou správů, ... ale chvíly trvá všechno pochopit).

Další najdeš třeba na http://www.stahuj.cz/internet_a_site/servery/ftp/
cookie
Profil *
tymto kodom v php-scripte mozte priamo so subdomenami kuzlit:

<?php

// Get possible subdomain

$full_url = sprintf($HTTP_HOST);
$subdomain = "";

for($i = 0;$i<=strlen($full_url);$i++)
{

$dummy = substr($full_url,$i,1);

if($dummy == ".")
{
break;
}

$subdomain = $subdomain.$dummy;

}

// Get Subdomain List

if ($subdomain <> "www")
{

switch($subdomain)
{
case "download":
$real_url = "http://www.mydomain.com/download/index.php";
break;
case "contact":
$real_url = "http://www.mydomain.com/contact.php";
break;

}

header( "location: $real_url\r\n" );

?>



original je na http://sk.php.net/url

---------
cookie_at_wicked.sk
Pismenko
Profil *
Ahojte,
.
to Cifro: - fakt diky za snahu riesit moj problem. :)

to cookie: Dakujem za napisany PHP script, ale taky PHP script je pre moj pripad nespravny. V kazdej subdomene potrebujem pouzivat Rewritemod. Ak by som pouzil ReWrite mod na hlavnej domene, tak v subdomene mi nefunguje. Ak pouzijem tvoj script, vyradim z cinnosti rewrite mod. A to tiez nechcem. Potrebujem aby to fungovalo tak ako na inych hostingoch (presne tak isto). Viem, ze hostingy su na unixovskych a linuxovskych masinach, ale vela veci ide aj na Windowse. A ak to ide, chcem to poznat. Nebudem predsa kvoli subdomenam instalovat linux (ved len kompilacia jadra da dobre zabrat a nehovoriac o tom, ze stravim pri tom tyzden). Dufam, ze rozumies tomu, preco treba riesit problem priamo a nie obchvatmi. Ale som rad, ze si sa zapojil :)
jozob
Profil
Pismenko
Ja len trošku k tomu Linuxu, viac menej OT.

"ved len kompilacia jadra da dobre zabrat"
A kto Ti káže kompilovať jadro? :-)

"stravim pri tom tyzden"
Mandriva alebo SuSE alebo Fedora alebo niečo podobné klikacie - do hodiny to máš hotové.
Obyčajne je inštalácia rýchlejšia ako Windows, pretože inštalátor nainštaluje aj softwarové balíky, naproti tomu vo Windows musíš software inštalovať sám.
Pismenko
Profil *
Ahoj Jozob :)

mozno som blazon, ale ja ked instalujem linux, chcem mat vsetko co najviac vymakane. Preto kompilujem jadro a hram sa s nim tolko, ze skludom stravim aj tyzden pri tom :)

Ale skor ide o to, ze mi LINUX pre domace pouzitie nevyhovuje. Keby som mal 2 PC, tak by to bola ina rec, ale takto? Rozumies? :)

Tak zatial :)

PS: Nechcel som zacat viest diskusiu na temu LINUXu. Dufam, ze moj prispevok nevyznel provokacne. ;)
« 1 2 3 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0