« 1 2 3 4 »
Autor Zpráva
seoexpertcz
Profil
Co říkáte na bezplatný nástroj www.seo-analyzator.cz?
Jaké máte nápady k vylepšení této služby?

Cílem je ušetřit čas manuálního hrabání v HTML kódu, které se stejně při řešení on-page SEO faktorů dělá a zároveň dát lidem možnost zkontrolovat si skutečnou technickou kvalitu svých webů.

P.S.: Víme, že není dokonalý a váhy potřebují vyladit, pracuje se na tom.
Plaváček
Profil
Další SEO Servis, který se na této diskusi netěší moc dobré pověsti :)
black_sheep
Profil *
já myslím, že to funguje moc dobře - fakt parádní SEO nástroj. Myslím, pro provozovatele těchto portálů :-)
seoexpertcz
Profil
Plaváček:
Další SEO Servis, který se na této diskusi netěší moc dobré pověsti :)

A to je přesně důvod, proč vznikl SEO analyzátor. STOP SEO Servisu, nastupuje SEO analyzátor, který nebude analyzovat blbosti jako META keywords.
Nemají snad on-page faktory žádnou váhu? A co zacílení na klíčová slova - nepotřebné? Off-page faktory jsou taktéž k ničemu?
Buďte konkrétní, když se Vám něco nezdá ať má takový komentář alespoň nějaký smysl.
joe
Profil
Tak dokonalý není, už pří prvním vstupu na stránku - hrozný zmatek a nepřehlednost.

Zkusil jsem si tedy analyzovat tuto stránku diskuse, kam teď píšu.

Titulek Není vyplněn, chybí
H1 Není vyplněn, chybí

Vyplněné jsou.

Popis nemusí být vyplněn.
Validita není důležitá.

Později se dočítám, že Titulek i popisek stránky je v pořádku a neobsahuje žádné chyby.. Jsem zmaten, před chvílí jsem se dozvěděl, že nejsou vůbec vyplněny.

Nesmí se vyskytovat více jak 1x na celé stránce, musí být unikátní.
Proč by nemohl?

Následuje hodnocení něčeho, o čem by se dalo diskutovat. Nemusí to být tak, jak píšete na webu.

Web neobsahuje správnou HTML mapu webu pro snadnou navigaci.
Neznám nikoho, kdo by se na rozšířeném webu pohyboval pomocí mapy webu.

JavaScripty jsou hojně obsaženy přímo ve zdrojovém kódu. Je jich tam .
Kolik že jich tam je? :-) Proč by nemohly být ve zdrojovém kódu, kolikrát to je i lepší... co se funkčnosti týká.

Podnadpis typu H2 se musí na stránce vyskytovat alespoň 2x
Nemyslím si.

Webová stránka používá špatné nesémantické tagy, např. B, U, I, FONT, STYLE. Změňte je.
A proto, když je někde použitý tag <b>, který slouží ke ztučnění písma, ho mám změnit na <strong>? Trochu nesmysl.

Vaše webová stránka nevyužívá Facebook. Doporučujeme jej.
K čemu? Ne na každou stránku se hodí.

Na Vaší webové stránce nepoužíváte technologii FLASH, což je dobře.
Flash je špatný? Ale ale ...

Na Vaší webové stránce využíváte celkem 22 sémantických tagů. Přehled:
Nikde je nevidím.

Dál jsme to moc nezkoumal, celkový výsledek 25% a přesto je diskuse Jak psát web na dobrých pozicích ve vyhledávání... Nevšiml jsem si tučného nadpisu, že se jedná pouze o informativní nástroj.
seoexpertcz
Profil
joe:

SEO analyzátor vrací nesmysly protože kód této diskuse je strašný - vždyť není v kódu ani HEAD sekce, což my kontrolujeme. Takže pak samozřejmě je detekce špatná, když je špatné fórum :-)

Zkuste nějaký reálný web, který dodržuje alespoň základní W3C standardy.

Každopádně díky za rozbor, něco je vidět, že zlepšit jde, což jsme rádi :-)
Aesir
Profil
seoexpertcz:
Nemají snad on-page faktory žádnou váhu?
Mohu se zeptat jakým algoritmem dokážete posoudit "správnost on-page faktorů"?
Předpokládal bych, že to lze jen se znalostí cíle, na který měla být stránka optimalizována. Nebo to dokážete z obsahu taky vyčíst?
Plaváček
Profil
seoexpertcz:

vždyť není v kódu ani HEAD sekce, což my kontrolujeme

Možná byste si měli osvěžit základní znalosti standardů (respektive doporučení) W3C, na které se odvoláváte. Vězte, že element HEAD má volitelnou (optional) počáteční i koncovou značku. Ale to jen na okraj, víc se opravdu vyjadřovat nechci.
seoexpertcz
Profil
Plaváček:
Možná byste si měli osvěžit základní znalosti standardů (respektive doporučení) W3C, na které se odvoláváte. Vězte, že element HEAD má volitelnou (optional) počáteční i koncovou značku. Ale to jen na okraj, víc se opravdu vyjadřovat nechci.

Tak si tuto stránku otevřete ve zdrojovém kódu. HEAD zde není vůbec, a ten povinný alespoň v základním tvaru opravdu je. Používá se již od 80tých let jako standard.
seoexpertcz
Profil
Aesir:
Mohu se zeptat jakým algoritmem dokážete posoudit "správnost on-page faktorů"?
Předpokládal bych, že to lze jen se znalostí cíle, na který měla být stránka optimalizována. Nebo to dokážete z obsahu taky vyčíst?
Budeme mít jeden předpoklad - daný web je určen k tomu, aby vybíhal v SERP na slova, která se na něm vyskytují. Pokud je toto splněno, můžeme v on-page faktorech analyzovat zdrojový kód a věci s tím související, a pak postoupit na obsah. S tím je trochu problém, víme, proto se snažíme alespoň jako malý hint analyzovat danou jednu landing page z pohledu hustoty KW na dané stránce v jednotlivých elementech, aby si ji uživatel mohl "zoptimalizovat". Do budoucna bychom rádi automaticky zanalyzovaly všechny hlavní podstránky daného webu a dovedli určit jeho cíl a zabývali se jím jako celkem.
Aesir
Profil
seoexpertcz:
HEAD zde není vůbec, a ten povinný alespoň v základním tvaru opravdu je.
A není.
seoexpertcz
Profil
Aesir:
A není.
Okey, pak se držíme toho, co používá 99,99% webovek, HEAD považujeme za standard.
Aesir
Profil
seoexpertcz:
Budeme mít jeden předpoklad - daný web je určen k tomu, aby vybíhal v SERP na slova, která se na něm vyskytují.
SERP zjišťuje pozici ve vyhledávačích, že? A v něm se stránka umístí ale i na základě off page faktorů nebo ne?
To tedy změříte hustotu všech slov na stránce a nějakých TOP x zkusíte v SERPu a to které se umístí nejlíp, tak určíte jako že je na něj stránka optimalizována?

Btw, zkuste si zadat URL http://seznam.cz
joe
Profil
seoexpertcz:
vždyť není v kódu ani HEAD sekce

To sice není, ale zarážející je, že v jednu chvíli se na webu píše, že tam není a dál se zase píše, že je vyplněn (nebo co to tam bylo) :-)

kód této diskuse je strašný
Tady je vidět, jak kód nehraje moc velkou roli.
seoexpertcz
Profil
joe:
To sice není, ale zarážející je, že v jednu chvíli se na webu píše, že tam není a dál se zase píše, že je vyplněn (nebo co to tam bylo) :-)
Rozumím, chybička, opravíme.
Chamurappi
Profil
Reaguji na seoexpertacz:
pak samozřejmě je detekce špatná, když je špatné fórum :-)
Naše fórum má víceméně optimální kód, dělali jsme si ho sami.

Používá se již od 80tých let jako standard.
Páni. V osmdesátých letech, hmm…

HEAD považujeme za standard
Jenže tvůj názor je z pohledu optimalizace pro vyhledávače naprosto irelevantní.

Většina podobných SEO-analyzérů otravuje své uživatele naprostými blbostmi (nesémantické značky, validita, mýty o nadpisech) a motivuje je napřít úsilí špatným směrem. Ten tvůj není výjimkou. To, že něco dokážeš otestovat a zanalyzovat, ještě neznamená, že ta analýza k něčemu bude. Pod slibem pomoci svému uživateli vykradeš ze stránky klíčová slova a vzájemným prolinkováním výsledků si pojistíš jejich zaindexování na své stránce. Což je podraz. Veškerá varování proti Seo-servisu platí i na tvé dílo.
seoexpertcz
Profil
Chamurappi:
Většina podobných SEO-analyzérů otravuje své uživatele naprostými blbostmi (nesémantické značky, validita, mýty o nadpisech) a motivuje je napřít úsilí špatným směrem

Dobrá, v určitých věcech máte pravdu a víme o tom, jen je docela oříšek řešit SEO jako komplex, když jsou vyžadovány dílčí kroky. Ano analyzujeme v tuto chvíli i věci, které smysl nemají, což se nám doufám statisticky potvrdí a budeme je tak moci vyřadit. SEO analyzátor chceme samozřejmě dostat, že to bude dělat ve výsledku to co od toho uživatelé očekávají - poradí přesně co udělat, aby se pozice a celková návštěvnost zvedla. To je cíl, kterého chceme dosáhnout.
joe
Profil
seoexpertcz:
poradí přesně co udělat, aby se pozice a celková návštěvnost zvedla. To je cíl, kterého chceme dosáhnout.
Mám svůj názor na SEO a SEO odborníky a nebudu ho tady nikomu nutit, ale pevně věřím, že ke zvednutí návštěvnosti (tj. také pozice ve vyhledávání) stačí málo - kvalitní text a zpětné odkazy. A to si nejsem jistý, že nějaký nástroj dokáže ohodnotit tak, jako to dělají samotné vyhledávače.
l564
Profil
Fatal error: Cannot use string offset as an array in /var/www/vhosts/seo-analyzator.cz/httpdocs/classes/objects/Analyzator.class.php on line 176


Tak hned první nespokojenost. Asi už si nic nenechám analyzovat.
seoexpertcz
Profil
Zkuste si to znovu, projít si tři kroky analýzy ihned, žádné dlouhé pauzy.
Marek Prokop
Profil
V Googlu na dotaz [seo analyzátor] vidím na 6. pozici toto vlákno diskuse (s údajně strašným kódem bez HEAD) a teprve pak seo-analyzator.cz. To jen aby řeč nestála.
Plaváček
Profil
Marek Prokop:

Nevisí tam v první desitce taky můj BlábolníK? :)
shaggy
Profil
Neviem, prečo ste všetci na neho takí zlí. Je to revolučný web, ktorý je úplne odlišný od toho, čo poskytuje seoservis.

seoexpertcz
Dal som si zhodnotiť jeden web a zaujímali by ma niektoré veci:
- Ako vplýva na SEO neexistencia sitemap.xml? Ako to môže uškodiť?
- Ako môžu inline CSS a javascripty v html dokumente spôsobiť "špatný výklad stránky"? Toto ste si vymysleli? Ak nie, vieš to podložiť relevantným argumentom?
- "Podnadpis typu H2 se musí na stránce vyskytovat alespoň 2x" - odkiaľ máte toto zistenie? Vieš to podložiť argumentom?
- Prečo u niektorých webov označuje toto ako za chybu: "Počet všech odkazů na webové stránce by měl být nižší jak 150. Teď jich máte 109."? Spĺňa to vaše odporúčania a aj tak to je zle? A čo sa stane, ak bude odkazov viac ako 150? Google tú stránku nebude indexovať?
- "Webová stránka používá špatné nesémantické tagy, např. B, U, I, FONT, STYLE. Změňte je." - ako to škodí? V čom sú špatné? Zaťažujú procesor 100x viac? Sú náročné na rýchlosť pripojenia? Spôsobujú hladomor? Poprosím aspoň jeden argument, v čom sú špatné.
Marek Prokop
Profil
[#22] Visí, ale jeho kód jsem zkoumal.
jenikkozak
Profil
„META charset a HTTP charset by měly uvádět stejnou znakovou sadu. Máte žádný VS žádný.“ Co je na žádném jiného než na žádném?
„Nevyužíváte v něm žádné tučné slovo (STRONG tag).“ Protiřečíte si. Není tučné slovo v tagu <b>? Co sémantika?
„Nevyužíváte odstavců, což pro klasický text je nezbytné (P).“ A co když mám nadpis a pod ním seznam? Tam se odstavec nedá vecpat.
„Doba načtení celé webové stánky je 27 milisekund.“ U stánků na levnou krásu postávaj a smějou se času...
„Podnadpis typu H2 musí obsahovat alespoň jedno slovo uvedené v Titulku stránky“ A neobsahuje-li, ignorují vyhledávače ten nadpis, Titulek, webovou stránku, nebo celý dotyčný web?
„Copyright tag hlavička Vašeho webu neobsahuje, přidejte si ho.“ A co author tag, designer tag, css kodér tag?
„Na Vaší stránce máte několik odkazů s atributem rel=nofollow.“ Že bych to napsal, aniž bych si to uvědomil? Né, spíš ten atribut je uveden tam, kde být má.
„Vaše webová stránka nevyužívá Facebook. Doporučujeme jej.“ :-)
Chtěl jsem poslat známénu na e-mail, že Váš vlastní web má jen 87 %, ale nezjistil jsem, kde tu známénu mám vzít. Mám nápad. Zkuste opravit ten překlep, třeba budete mít 88 %.
Osobně ten web vnímám jako podvodný, neboť si hraje na něco, čím není.
JanJanuska
Profil
1. Váš nástroj zavádza
2. Vytvára a šíri mýty
3. Pletie laikom hlavy

Pokiaľ budete zavádzať prostredníctvom percentuálneho hodnotenia a budete odporúčať nezmysli, bude to stále len ďalšia kópia ostatných rádoby SEO nástrojov.
Chamurappi
Profil
Reaguji na seoexpertacz:
SEO analyzátor chceme samozřejmě dostat, že to bude dělat ve výsledku to co od toho uživatelé očekávají
Zakaž indexování stránek s výsledky analýzy a možná ti uvěřím, že to myslíš dobře.
Bubák
Profil
seoexpertcz:
kód této diskuse je strašný - vždyť není v kódu ani HEAD sekce
V kódu je HEAD sekce, jenom bez nepovinných <head>...</head>. Opravte si analyzátor, ať nevrací chyby. Proč jste nepoužili nějaký HTML parser? Ten by sekci HEAD viděl.

Okey, pak se držíme toho, co používá 99,99% webovek, HEAD považujeme za standard.
Kecy a nic než jenom kecy, HEAD obsahuje 98% stránek.
Pokud použití značky HEAD považujete za standard, přičemž analýza neupozorňuje na chybějící značku HEAD, považuji vaše tvrzení „HEAD považujeme za standard“ za výmluvu typu "tonoucí se stébla chytá".

Nechal jsem analyzovat HTML 5 stránku s flashem vloženým elementem EMBED a byl jsem pochválen, že jsem nepoužil Flash. Podobných lapsusů jsem při testech objevil v množství větším, než malém, proto Revoluční SEO analyzátor považuji za paskvil.
panther
Profil
seoexpertcz:
už tu někdo zmiňoval tuto diskusi, konkrétně jsem psal úvodní stránku.

Mylně informuje o absenci titulku,
„Webová stránka je dle DTD HTML 4.01 Transitional nevalidní, obsahuje 1 chyb.“ - co pro mě znamená nevalidita - dle tebe samozřejmě, když upozorňuješ?
„Musí být ve zdrojovém kódu jako první“ - nesmysl
„Nesmí se vyskytovat více jak 1x na celé stránce, musí být unikátní.“ - nesmysl
„Nevyužíváte v něm žádné tučné slovo (STRONG tag).“ - nesmysl (tučný = bold = <b>, důležitý = strong = <strong>)
„Tag pro automatické přesměrování META REFRESH nepoužívejte.“ - proč?
„Přesměrování ze stránky index.php není správně nastaveno.“ - opravdu ne? http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php směřuje na diskuse.jakpsatweb.cz
„Počet všech odkazů na webové stránce by měl být nižší jak 150“ - proč?
„Počet externích odkazů na webové stránce by měl být nižší jak 20“ - proč?
„JavaScripty jsou hojně obsaženy přímo ve zdrojovém kódu. Je jich tam .“ - no a? Ten počet je fakt úchvatný :-)
„Strukturu podnadpisů máte v pořádku (H1 > H2…H2.. > H3… > H4… až H6).“ - podivné, není tam jediný nadpis
„Podnadpis typu H2 se musí na stránce vyskytovat alespoň 2x“ - proč?
„Webová stránka používá špatné nesémantické tagy, např. B, U, I, FONT, STYLE. Změňte je.“ opět, <b> != <strong>, <i> != <em>
„Procentuální zastoupení textů ku HTML kódu je nízké. Je to 19%. “ - tohle znamená co?
„Znaková sada Vašeho webu není definována, potenciální problém. “ - jaktože ne?
„Copyright tag hlavička Vašeho webu neobsahuje, přidejte si ho. “ - proč?
„Nevyužíváte k měření návštěvnosti Google Analytics. Doporučujeme ho. “ - proč?
„Na Vaší stránce máte několik odkazů s atributem rel=nofollow. “ - vadí?
„Vaše webová stránka nevyužívá Facebook.“ - proč? Že něco používáš ty není důvod, aby to používali i ostatní.
„Na Vaší webové stránce nepoužíváte technologii FLASH, což je dobře. “ - i flash může mít alternativní obsah - nemusí být překážkou v přístupnosti

2. krok
„Popisek stránky by mělo ideálně 2x obsahovat Vaše klíčové slovo“ - proč?
...


A tímto, přátelé, končím, už m to nebaví. Jeden žvást vedle druhého.
__construct
Profil
seoexpertcz:
Bez ohľadu na prínos, či relevanciu tých analýz - aplikácia má dosť vážny nedostatok, že nevie spracovať 301 redirect z IIS. Následne kritizuje duplicitu verzií s www a bez www, nesprávny návratový kód (musí byť 200) atď.
Skúste ako príklad zanalyzovať stránky microsoftu, alebo českého spravodajského serveru idnes.
Edit: Tak som si narazil na [#13] a po preskúmaní som zistil, že ten Váš analyzátor vie spracovať iba hlavičky z Apache. Ostatné webové servery (mnou spomínaný IIS, nginx, ktorý spomínal Aesir alebo aj lighttpd) sú pre neho „španielska dedina“. Predpokladám, že chyba je v tom, že pri spracovávaní hlavičky spolieha na umiestnenie Location na konkrétnej pozícii.
« 1 2 3 4 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0