Autor Zpráva
rkomoras
Profil
Jak mám spustit příkazový řádek? Ano, blbá otázka, ale já to dělám takhle: Start > Spustit > cmd: a objeví se okno s řádkou
Microsoft Windows XP [Verze 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

A CESTA DO DOMOVSKÉHO ADRESÁŘE

teď příklad:
$ perl -v má zjistit, jestli mi na PC jede Perl:
$ není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu, spustitelného programu nebo dávkového souboru

Tak kam se to zadává? (Pro instalaci PHP jsem použil VertrigoServ)
Mike8748
Profil
vertrigo perl neobsahuje, takze perl musis nainstalovat extra

prikaz zadas do prikazovy radky, ale bez toho dolaru na zacatku
rkomoras
Profil
Mike8748
perl není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu, spustitelného programu nebo dávkového souboru

já nechci nainstalovat perl, to byl jenom příklad, ale znova jsem narazil na akci s příkazovým řádkem, konkrétně:
java -jar yuicompressor-2.3.5.jar vstupni_soubor.css > vystupni_soubor.css

to pak budu zadávat kam? už mi to v normální přík. řádce poběží?
Měsíček
Profil
Ano, pokud budeš mít nainstalovánu podporu pro Javu a nastaveny cesty v %PATH% ...
rkomoras
Profil
Měsíček
podporu pro Javu
Javu mám
cesty v %PATH%
tomu zase nerozumím....
Měsíček
Profil
"nevím jestli mám podporu, ale Javu na PC mám "

O tom silně pochybuji, ale budiž ..

"tomu zase nerozumím...."

To je důležité hlavně proto, protože pak můžeš přistupovat k programu "java" prakticky odkudkoli .. jinak kdyby jsi neměl cestu na program "java" v %PATH% tak by jsi musel zadávat něco v tomto tvaru ..

cd "C:\neco\neco\" java -jar ....

, aby jsi zjistil co máš v %PATH% tak napiš do příkazové řádky tohle:

echo %PATH%
a jestli tam tu JAVU mít nebudeš, tak budeš muset přidat cestu ...

Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Proměnné prostředí - PATH - Upravit.

(mimochodem tak to není jen u JAVY, ale také u Perlu, Pythonu, C++, atd ...)
rkomoras
Profil
java -jar yuicompressor-2.3.5.jar D:\Pr
ogram Files\VertrigoServ\www\my2\styly\default.css > vystup.css
Unable to access jarfile yuicompressor-2.3.5.jar

cesta je nastavená pro D:\yuicompressor-2.3.5\build , prve tam bylo jenom D:\yuicompressor-2.3.5\ (soubor yuicompressor-2.3.5.jar se nachází v adresáři build
rkomoras
Profil
Teď se mi to nějakým způsobem podařilo, musel jsem k tomu yuicompressoru zadat celou cestu
rkomoras
Profil
Vlastně to nic nenahlásilo, ale ten soubor tam není...
Měsíček
Profil
A v čem tedy zpočívá dotaz?
rkomoras
Profil
Měsíček
asi proč to nejede a jak to nastavit..
Měsíček
Profil
No .. tak trochu skáčeš

1.) Proč to nejede zjistíš hlavně z té hlášky .. co si tak vzít slovník a slovíčko od slovíčka přeložit?
2.) Jak to nastavit? ... v první řadě si ujasni co vlastně chceš dělat .. víš vůbec co ten příkaz má udělat?
rkomoras
Profil
Měsíček
1. hláška už tam neni, něco se zpracuje,. ale ten soubor tam neni
2. ano vím. má stlačit CSS soubor
Unknow
Profil *
pls jak se da pracovat pres prikazovy radek?????
Měsíček
Profil
strašně těžko .. tak, že si ho otevřeš a pracuješ :)
Joker
Profil
Unknow
pls jak se da pracovat pres prikazovy radek?????
Práce přes příkazový řádek obvykle vypadá tak, že pomocí klávesnice do příkazového řádku píšete příkazy a počítač je vykonává.
Nejdřív si ale pořiďte jinou klávesnici, na téhle se zasekává otazník. Pro práci s příkazovým řádkem je fungující klávesnice důležitá ;-)
X
Profil *
dá se přes příkazový řádek otevřít zástupce a kdyš jo tak jak?
Mike8748
Profil
X
uplne stejne jako prgogram. proste do prikazovyho radku napises jmenozastupce.lnk

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0