Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Radek9 Profil |
#1 · Zasláno: 12. 11. 2009, 14:49:22
Když jsem teď odpovídal na vlákno znak + v <li>, napsal jsem aby použil entitu +. Musel jsem to však zapsat jako:
[b]&[/b][b]#43;[/b] Pokud to zapíšu jako +, zobrazí se +. To samé například s '. Bylo by možné to nějak ošetřit? |
||
nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 12. 11. 2009, 14:50:56 · Upravil/a: nightfish
EDIT:
tak funguje ten první ampersand je potřeba napsat jako číselnou entitu... & &#43;vyprodukuje + |
||
Radek9 Profil |
#3 · Zasláno: 12. 11. 2009, 14:52:48 · Upravil/a: Radek9
nightfish:
Ne, běžné entity zde nefungují. Problém je pouze s ascii entitamy. Edit: Když už jsou zde zakázány normální, nebylo by dobré zakázat i ty ascii? |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 12. 11. 2009, 15:06:50 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Radka9:
Ve jmenných entitách se „&“ převádí na „&“, v číselných nikoliv. V jakém kódování si myslíš, že prohlížeč odesílá serveru znaky, které nejsou dostupné v kódování stránky, pokud je uživatel vepíše do formuláře? „Ascii entity“ To číslo se neodvolává na ASCII tabulku, ale na Unicode. |
||
Radek9 Profil |
#5 · Zasláno: 12. 11. 2009, 15:20:09 · Upravil/a: Radek9
Chamurappi:
Ano, při odesílání se to převádí na tyto (když jsem porovnával ascii a unicode, byl ten začátek stejný) entity, ale to neznamená, že by se např. při výpisu nemohl převést & na & |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 12. 11. 2009, 15:32:44 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Radka9:
„ale to neznamená, že by se např. při výpisu nemohl převést & na &“ To znamená, že kdyby se převáděl, nešlo by tu zobrazit znaky nedostupné v kódování této stránky (tj. v ISO-8859-2). To snad chceme? |
||
Miloš Profil |
#7 · Zasláno: 12. 11. 2009, 23:14:51
Zakázat formátování a je to:
¡ ¢ £ ¤ ¥ ¦ § ¨ © ª « ¬ ­ ® ¯ ° ± ² ³ ´ µ ¶ · ¸ ¹ º » ¼ ½ ¾ ¿ À Á Â Ã Ä Å Æ Ç È É Ê Ë Ì Í Î Ï Ð Ñ Ò Ó Ô Õ Ö × Ø Ù Ú Û Ü Ý Þ ß à á â ã ä å æ ç è é ê ë ì í î ï ð ñ ò ó ô õ ö ÷ ø ù ú û ü ý þ ÿ ƒ Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω α β γ δ ε ζ η θ ι κ λ μ ν ξ ο π ρ ς σ τ υ φ χ ψ ω • … ′ ″ ‾ ⁄ ™ ← ↑ → ↓ ↔ ∂ ∏ ∑ − √ ∞ ∩ ∫ ≈ ≠ ≡ ≤ ≥ ◊ ♠ ♣ ♥ ♦ " & < > Œ œ Š š Ÿ ˆ ˜ – — ‘ ’ ‚ “ ” „ † ‡ ‰ ‹ › |
||
Chamurappi Profil |
#8 · Zasláno: 12. 11. 2009, 23:23:05 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Miloše:
„Zakázat formátování a je to:“ … přesně totéž, jako při povoleném formátování. Nebo ne? |
||
Miloš Profil |
#9 · Zasláno: 12. 11. 2009, 23:35:10
A nojo, ale dřív tohle snad nefungovalo. Nebo už se mi to motá?
|
||
Chamurappi Profil |
#10 · Zasláno: 12. 11. 2009, 23:36:31
Reaguji na Miloše:
Motá. |
||
_es Profil |
#11 · Zasláno: 12. 11. 2009, 23:54:07 · Upravil/a: _es
Takže entity zadané v číselnom tvare sa chovajú inak ako entity zadané v pomenovanom tvare.
Napríklad znak [ zadaný číselnou entitou: [i]Tento text nie je kurzívou[/i] No tento text je kurzívou Pri úprave príspevkov je chyba: Ak sa zadá nejaký znak číselnou entitou, tak pri menení príspevku v novom okne je tá entita prevedená na znak, takže ten vyššie uvedený text bude narušený. Ak sa príspevok upravuje tým novým vylepšeným spôsobom, tak zostane zápis znaku číselnou entitou zachovaný. |
||
imploder Profil |
#12 · Zasláno: 13. 11. 2009, 16:59:46 · Upravil/a: imploder
0
EDIT: to mělo být & #48; (dohromady) |
||
Miloš Profil |
#13 · Zasláno: 13. 11. 2009, 17:09:10
Aha – a prozměnu na číselné entity nezabírá ani Zakázat formátování
|
||
Chamurappi Profil |
#14 · Zasláno: 13. 11. 2009, 17:17:46 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na _es:
„Pri úprave príspevkov je chyba“ Víme. A neopravíme, protože… „Ak sa príspevok upravuje tým novým vylepšeným spôsobom, tak zostane zápis znaku číselnou entitou zachovaný.“ … proto. Napsal jsem speciální podmínku pro prvních 160 znaků Unicodu. U dalších znaků se číselná entita nezachovává. Pokud to není jasné z toho, co jsem psal v [#6]: Kdyby se v příspěvcích nepřeváděly číselné entity na znaky, viděli bychom zde místo typografických uvozovek „„“ a „““, protože tak je posílají naše prohlížeče na server a tak jsou uložené v databázi (poněvadž jsou mimo ISO-8859-2). |
||
Miloš Profil |
#15 · Zasláno: 13. 11. 2009, 17:24:14 · Upravil/a: Miloš
Chamurappi:
„viděli bychom zde místo typografických uvozovek ‚„‘ a ‚“‘, protože tak je posílají naše prohlížeče na server a tak jsou uložené v databázi“ Nevím – já když napíšu entitami 8222 a 8220: „ “, tak se mi typografické uvozovky normálně zobrazí. |
||
Chamurappi Profil |
#16 · Zasláno: 14. 11. 2009, 01:28:29 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Miloše:
Asi se nechápeme. Radek9 upozorňuje, že pokud do příspěvku napíšeš „ “, vygeneruje se do HTML kódu diskuse „&nbsp;“ (prohlížeč ukáže přesně totéž, co jsi napsal), a požaduje podobné chování i u číselných entit. Proti tomu argumentuji, že kdybychom to zavedli, tak pokud bys do příspěvku napsal typografickou uvozovku, vygenerovalo by se do HTML kódu „&#8222;“ (prohlížeč by ukázal „„“, nikoliv typografickou uvozovku). |
||
Časová prodleva: 29 dní
|
|||
Chamurappi Profil |
#17 · Zasláno: 13. 12. 2009, 07:29:34
Pokud si někdo nepřeje, aby se číselná entita převedla na znak, může ji neviditelně rozbít pomocí minikomentáře „[!]“. V klávesové mapě najdete funkci „Zamezit BB formátování“, která doplňuje minikomentář na všechna potřebná místa v označeném textu.
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0