Autor Zpráva
Darker
Profil
Lze někde (v rámci diskuse) najít nějaký datově úsporný výstup jednotlivých kategorií, nejnovějších příspěvků a reakcí na moje příspěvky?
Chtěl bych si napsat jednduchý skript, který mě bude upozorňovat na věci, které mě zajímají a zobrazovat mi je do HTML diskuse. Nechci ale zbytečně zatěžovat diskusi stahováním celého HTML najednou. Navíc třeba RSS by se mi lépe parsovalo...
Mike8748
Profil
Darker:
RSS je tu už dlouho.... Nový RSS zdroj této diskuse
Darker
Profil
Abych našel novou odpověď na můj příspěvek (resp ověřil), musím nejdřív stáhnout diskuse.jakpsatweb.cz/rss2.php?user=20838 a potom z něj vyparsovat adresy (ID) vláken a načíst každé vlákno.
Mike8748
Profil
Darker:
tedy 2 http požadavky (tvé příspěvky, a pak seznam příspěvků pro všechny vlákna kde si přispíval) na tento server... myslím že to server zvládne
by si to chtěl ještě nějak jednoduššeji?

edit: nebo si aktivuj posílání odpovědí na email, a svým skriptem parsuj příchozí poštu z dané emailové schránky
Darker
Profil
Mike8748:
myslím že to server zvládne
Asi v tom hraje roli i moje lenost. Zkusím něco vytvořit.
Jak bys zjistil ID aktuálního uživatele? Napadá mě akorát přečíst adresu směřující na můj profil.


Nemáte tu nadefinovanou nějakou funkci nako $.get v jQuery? Našel jsem akorát pidifunkci (getHttpRequest()) co vygeneruje objekt požadavku.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Darkera:
který mě bude upozorňovat na věci, které mě zajímají
Což jsou které?
V seznamu návrhů už cosi chytrého máme, i když se zatím nikdo nevyjádřil, že by se mu chtělo do implementace.

Abych našel novou odpověď na můj příspěvek (resp ověřil)
Seznam Moje poslední příspěvky ti nestačí? Nic moc přesnějšího se asi stejně nedozvíš, ne každý, kdo reaguje, zmiňuje jméno a ne každý, kdo zmiňuje jméno, reaguje.

Nemáte tu nadefinovanou nějakou funkci nako $.get v jQuery?
Používat zápis { parametr: hodnota } místo objekt.parametr = hodnota jsem zatím nikdy nepotřeboval, takže nemáme. Můžeš si ji napsat, bude to na tvém díle asi to nejjednodušší…
Darker
Profil
Chamurappi:
Seznam Moje poslední příspěvky ti nestačí?
Šlo mi o to, mít jeho minimalistickou verzi pořád po ruce. Mám už několik představ jak to udělat (dát čísílko informující o počtu změn za odkaz „Odpovědet“, nějaký vlastní panel pod „Mohlo by se hodit“).

Což jsou které?
Seznamy jsem odložil, zatím jsem u parsování a kompletování seznamu „Moje poslední příspěvky“. Narazil jsem na dost zásadní problém, a to že nevím, jak zjistit jestli uživatel vlákno už viděl, nebo ne. Mohu si seznam cachovat do cookies (ale to bych nerad, je dlouhý) a zareagovat na načtení adresy vlákna. Moc se mi to nezamlouvá.

Používat zápis { parametr: hodnota } místo objekt.parametr = hodnota jsem zatím nikdy nepotřeboval, takže nemáme.
Bohatě by mi stačila funkce s adresou. Už jsem si z chatu který jsem dělal zkopíroval nabobtnalou verzi universální funkce pro ajax.
Str4wberry
Profil
V sandboxu je připraven skript, kterému se předá datum a vrátí JSON s počtem nových příspěvků. To by ti pomohlo?
Darker
Profil
Str4wberry:
To by ti pomohlo?
Rozhodně by se v tom hledalo lépe a ušetřil bych přenos (nečetl bych, co už jsem viděl).


Může se v uživatelském jméně vyskytnout „,“ [čárka]?
Darker
Profil
http://img1.uploadscreenshot.com/images/orig/5/14701572485-orig.png
Tak, prozatím mám tohle, teď si lámu hlavu s nezobrazováním už prohlídnutých témat.
Str4wberry
Profil
Ty se tedy snažíš o vytvoření nějakého mixu, co by tě mohlo zajímat, chápu to správně? Třeba tam mít odpovědi na své příspěvky + všechny nové příspěvky z vybraných kategorií + např. všechny příspěvky od nějakého zdejšího diskutéra.

Dost bych tu ocenil automatické upozorňování na nové příspěvky. Přemýšlel jsem, že by to spočívalo jen v přidání počtu nových odpovědí od času načtení do title + vypsání odkazu „X nových odpovědí“, který by obnovil hlavní stranu.

Když to trochu popíšeš, bude to zajímavé a případný výsledný skript dáš k disposici, můžu zkusit připravit výstup potřebných dat v JSONu.

Čárka se vyskytovat ve jméně (v poslední době) nemůže.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Třeba tam mít
Mno, to už jsme skoro u toho diskusního dotazovacího jazyka. Proč dělat JSON pro jednoho kutila s Greasemonkey, když můžeme takovou funkci nabídnout uživatelsky všem?

Dost bych tu ocenil automatické upozorňování na nové příspěvky.
Může být, stačí to hodit k dalším druhům upozorňování (mailem, RSS, rudá notifikace v hlavičce) a ideálně obecně pro všechny druhy seznamů :-)


Reaguji na Darkera:
zkopíroval nabobtnalou verzi universální funkce pro ajax
Ta je docela ošklivá. Pokud AJAX nezvládneš napsat z hlavy, doporučuji spíš moji funkci.

Může se v uživatelském jméně vyskytnout ‚,‘ [čárka]?
Proč to potřebuješ vědět?
Jména nyní kontroluje tenhle regulární výraz:
$userRegExp = "#^([_A-Za-z0-9áäéëěíóöôúůüýčďňŕřšťžĺľÁÄÉËĚÍÓÖÔÚŮÜÝČĎŇŔŘŠŤŽĹĽ@\-\+\×\.\!\(\)\[\]\' ]|&\#(821[12]|8364|039);){3,40}\$#";
Str4wberry
Profil
Proč dělat JSON pro jednoho kutila s Greasemonkey, když můžeme takovou funkci nabídnout uživatelsky všem?

Zatím jsem se snažil spíš zjistit, co má Darker za lubem. Jinak ten DDJ mi momentálně připadá jako zbytečný kanón na vrabce a ještě dost pracná záležitost.
Darker
Profil
Str4wberry:
Ty se tedy snažíš o vytvoření nějakého mixu
Konečný plán byl asi takový:
1. Za položkou „Odpovědět“ v menu by bylo v závorce číslo označující počet sledovaných vláken, která se od poslední odpovědi (návštěvy, pokud to bude možné) změnila.
2. Po kliknutí (najetí?) se objevý stručný seznam v nějakém absolutně pozicovaném divu kde by si člověk mohl poklikat na to, co ho zajímá.
3. Na hlavní stránce by dole přibyly záložky moje oblíbené a moje sledované. Tohle nemůžu udělat bez podpory administrátorů, ID sledovaných vláken (ta u kterých se objevuje čísílko) a tam by se dala nastavit ignorace (vyškrtnutí) některých vláken. Oblíbené by sloužily de facto jako záložky - vlákna ke kterým se člověk vrací jen aby si početl.
4. Ke každému vláknu bych pak za RSS ikonku dal ještě hvězdičku (oblíbené) a oko (sledovat/už nesledovat).
Titulek dokumentu jsem měnit nechtěl, zas tak to tu na diskusi nehoří.

Chamurappi:
Čárka - „Proč to potřebuješ vědět?
Jelikož RSS je v tomto formátu: Jméno, kategorie: titulek.
Takže jméno regulárním výrazem hledám takhle: [^,]{3,40}. Pokud by tam byla čárka blblo by to.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Jinak ten DDJ mi momentálně připadá jako zbytečný kanón na vrabce
Nenajdeš seznam, který by vyhovoval všem. Stejně tak žádaný způsob sledování se bude lišit člověk od člověka.
V čem vidíš největší problém?


Reaguji na Darkera:
Část z tebou zmíněných věcí uděláme a zbytek se ti po ostatních plánovaných úpravách nejspíš porouchá.
Str4wberry
Profil
Problém v tom nevidím, jenom je to dost práce. Hlavně tedy po takovém seznamu neprahnu, ocenil bych mnohem více seznam „kvalitních témat“ tvořený na základě hodnocení příspěvků / ranku uživatelů, jinak mi současné pojetí vesměs stačí.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0