« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Autor Zpráva
Chamurappi
Profil
       Úpravy diskuse: 200820092010–20112012


Přichystal jsem pro diskusi nový JavaScript.
Str4wberry
Profil
OK, archiv pro DT je na klasickém místě.

1. Nový JavaScript pro diskusi.
— upravené soubory: main_posts.html (odkaz na JS, odmazán vyčleněný JS kód, připsán init), main_post_area.html (taktéž odmazáno), main_post_form.html (taktéž odmazáno)
— nové soubory: djpw.js
Str4wberry
Profil
OK, archiv pro DT je na klasickém místě.

1. Aktualizován nový JavaScript.
— upravené soubory: index.php (přidána hlavička Content-type), djpw.js

2. Výpis fór na hlavní stránce se ukládá do statického souboru, mohlo by to snížit zátěž. Tento soubor by se mohl aktualizovat CRONem jednou za čas. Je pro to připravený parametr, který asi nemusí každý znát.
— upravené soubory: index.php, bb_func_vforum.php
— nový adresář: cache

3. Poslední diskusi je možné přesunout nad výpis sekcí. Pořadí se ukládá do sušenky. (S roční platností.)
— upravené soubory: index.php, main_last_discussions.html, lang/cze.php
— nový soubor: main_forum_headline.html

4. Vyhozen odkaz „Jazyk“ z menu — nemá smysl.
— upravené soubory: main_header.html
Chamurappi
Profil
Zde je můj seznam návrhů:


Kosmetické úpravy:

(K.1) Doplnit k drobečkům datum vzniku vlákna. Nepříliš nápadnou barvou a buď menším písmem do závorky za název vlákna, nebo zarovnané doprava (k ikonkám zamčení a stáří).

(K.2) Přidat formulářovým prvkům tabindexy — první nechť je název vlákna, pak <textarea>, pak odeslání, pak vše ostatní.

(K.3) Přesunout „Zakázat formátování“ někam pryč, aby zůstalo více místa pro klávesovou mapu.

(K.4) Doplnit dvojtečku za vkládané tučné jméno autora při kliknutí na něj v levém sloupci. Stačí upravit main_posts_cell.html:
<b onclick="insertTag('b', true, '{$posterName}', '', ':\r\n');" title="reagovat">

(K.5) Změnit nadpis levého sloupečku v zobrazení vlákna. Nynější „Poslední přispívající“ tam nepasuje.

(K.6) U vícestránkových vláken doplnit číslo stránky do <title>.

(K.7) Dát různým kategoriím různé favicony (variace na tu hlavní). Otevřu-li si nyní patnáct tabů s diskusí, vypadají všechna ouška stejně, špatně se v nich orientuji.

(K.8) Připsat zdůvodnění k hláškám „Přístup zamítnut“. Není-li jednoduché rozlišit příčinu zamítnutí (nejčastější bude pokus o úpravu starého příspěvku), napsat tam všechny.

(K.9) Skrýt „Změnit“ u příspěvků, které už měnit nejdou.

(K.10) Drobnost: Sjednotit adresy vláken, aby nebylo jednou &topic=číslo&forum=číslo a jindy &forum=číslo&topic=číslo. Smazat z adres „index.php“.

(K.11) Přidat na úvodní stránce k odkazu na kategorii „U ledu“ datum a čas posledního příspěvku v ní.


Úpravy jádra:

(J.1) Umožnit běžným členům měnit i titulek během první hodiny od založení vlákna. (Překlepy se dělají všude.)

(J.2) Po úpravě příspěvku přejít rovnou na vlákno s #kotvou. Myslím, že se stejně většina lidí kouká, co z editace vylezlo.

(J.3) Zakázat azbuku a jiné nečeskoslovenské paznaky ve jménech. Ukázka.

(J.4) Na přesunutá vlákna je přesměrováno jen při čtení. Odešlu-li příspěvek do vlákna s jiným číslem kategorie, zahlásí se „Přístup zamítnut“. Šlo by to opravit?

(J.5) Zamezit opakovanému vkládání identických příspěvků. Ztížilo by to zakládání duplicitních vláken a spamování.

(J.6) Shoduje-li se autor posledního příspěvku a člověk, který právě odesílá příspěvek, přilepit nový text ke starému za <br><hr><br> — tzn. převést takové přidání na editaci. (Pokud na ni má dotyčný právo.)


Práce s příspěvky:

(P.1) Zlikvidovat <br> za blokovými elementy (výpisy kódů, <hr>, moderátorská poznámka).

(P.2) Opravit příliš iniciativní převod znaků na entity: Znak jedničky v horním indexu se do HTML převede na „&amp;sup1;“ — návštěvníkovi se tedy zobrazuje entita, kterou by bylo možné nahradit znak, který ovšem autor příspěvku normálně napsal.

(P.3) Opravit převod číselných entit při editaci příspěvku. Do <textarea> se dostává číselná entita bez zaentitovaného ampersandu, takže ji prohlížeč interpretuje.

(P.4) Opravit ořezávání titulků vláken. Titulek se teď nejprve převádí na entity a pak teprve je zkrácen na 60 znaků. Příslušný <input> má maxlength="60", diskutér tudíž počítá s tím, že mu projde 60 znaků, ale tento limit mu neviditelně snižuje každá uvozovka či menšítko.

(P.5) Převádět [#kotvy] odkazující na příspěvky z jiných stránek vlákna na normální odkazy. (Viz bod (5).)

(P.6) Zavést <s>škrtnutí</s> s BB značkou [s]. Aha, tak on už tu je [del] :-)


Pro moderátory:

(M.1) Umožnit moderátorům hledání příspěvků podle IP adresy. Koukám do zdrojáků, stačilo by přidat do bb_func_search.php něco jako tohle:
elseif($isMod==1 and $searchWhere==3) $whereGenAr=array("$Tp.poster_ip",'');
A potom do výstupu bb_func_viewip.php přidat odkaz na hledání.

(M.2) Zobrazit moderátorům pod seznamem „Posledních diskusí“ výjezd z kategorie „U ledu“. Pak bychom nepotřebovali (K.11).

(M.3) Umožnit moderátorům klonování příspěvku či smazání prvního příspěvku ve vlákně (tzn. i změnu vlastníka).

(M.4) Dovolit moderátorům přispívání do zamčeného vlákna.
Jan Tvrdík
Profil
Za sebe navrhuji umožnit zapnutí oznamování na email bez nutnosti posílat příspěvek. Mám na disku experimentální verzi a zatím funguje bez problému.

Reakce na Chamurappiho:
„(P.6) Zavést <s>škrtnutí</s> s BB značkou [s].“
Škrtnutí pomocí [ del ] ti nestačí: škrtnuto
Str4wberry
Profil
(K.1) To mi přijde trochu zbytečné.
(K.5) Rozhodně. Nevíš, jestli je to tam od nepaměti, nebo to vzniklo nějakou mou úpravou?
(K.7) Moc si nedovedu představit 30 variací té ikony.
(K.10) Má to nějaký důvod?
(K.11) To bude asi kolidovat s druhou úpravou [#3].

(J.4) Nevidím to jako moc důležité. Za sebe odkládám.
(J.5) To chce trochu hlouběji promyslet (viz naše loňská debata v sekci U ledu), odkládám.
(J.6) Asi to bude muset ignorovat moderátory, protože by jinak nemohli oživit vlákno.

(P.1) To se mi teď nechce dělat. Odkládám.
(P.2) Spíše odkládám.
(P.3) Návštěvníky, kteří by to ocenili, by spočítal na prstech jedné ruky i dlouholetý pracovník na pile. Odkládám.
(P.5) Případů, kdy někdo nepíše z poslední strany a chtěl by využívat těchto odkazů, moc není. Takže odkládám.
(P.6) Už tu máme [del], asi jsem o tom zapomněl informovat.

(M.3) Povolení smazání je v plánu. Co myslíš tím klonováním? A změna vlastníka díky Kajmanovi funguje.

Všechny nekomentované věci schvaluji. Doplním je.
Mistr
Profil
Několik málo poznámek k Chamurappim předloženému seznamu:

(M.3) Pro moderátory jsem napsal postup, jak současnou situaci s nemožností mazání prvního příspěvku ve vlákně řešit.

(M.4) Smím se zeptat, k čemu je to dobré? Proč ne, ať je tato funkce klidně k dispozici. Jen mne nenapadá situace, kdy by se dala využít.

(M.5) Taková drobnost: Co bude s tlačítkem? :-)

Str4wberry
(K.5) Rozhodně. Nevíš, jestli je to tam od nepaměti, nebo to vzniklo nějakou mou úpravou?
To je odvislé od způsobu řazení příspěvků v diskusi:
- ti, co mají řazeno podle nových odpovědí, mají nadepsáno Poslední příspívající
- ti, co mají řazeno podle nových témat, mají nadepsáno Autor

Mimochodem, ještě by se mohl opravit překlep Poslední příspívající na Poslední přispívající.

(M.3) Povolení smazání je v plánu. Co myslíš tím klonováním? A změna vlastníka díky Kajmanovi funguje.
To, Str4wberry, myslíš přesun přes Kontejner?
Str4wberry
Profil
Díky za vysvětlení, Mistře. Překlep asi nebude potřeba opravit, protože tam bude v obou variantách „Autor“.

Tlačítko asi nebude. Bude klávesová zkratka Ctrl + M.

To, Str4wberry, myslíš přesun přes Kontejner?
Přesně tak.
Mistr
Profil
Překlep asi nebude potřeba opravit, protože tam bude v obou variantách „Autor“.
A bude, Str4wberry, Autor i na titulní stránce ve výpisu poslední diskuze? Tam by to, myslím, mátlo, ne? Nechal bych tam stávající Poslední přispívající.
Moderátor Str4wberry: Máš pravdu. Tam ne. Takže opravím překlep.


Tlačítko asi nebude. Bude klávesová zkratka Ctrl + M.
Taky dobrý. :-)
Timy
Profil
Nebylo by možné v odkazech na příspěvky zveřejňovat i jméno toho, na koho odkazuji? Viz třeba toto použití Marka Prokopa je uživatelsky přívětivé, že vím na který příspěvek reaguje a hned si mohu odrolovat, ale na první pohled zase nevím na koho reaguje…
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
(K.5) Od nepaměti.
(K.7) Už jsem zkusil vyrobit jednu variaci s použitím obrázku kategorie a výsledek se mi vůbec nelíbil. Tudy ne. Půjdu na to jinak. Zařídíš-li, že se budou linkovat různé favicony (favicon-číslo.ico), obrázky dodám.
(K.10) Žádný zásadní. Mám rád konzistentní adresy. Když mají dvě adresy jiné pořadí parametrů, trvá mi déle posouzení, zda jsou stejné.

(J.4) Já kvůli tomu nerad přesouvám živá vlákna, u nichž je šance, že zrovna někdo sepisuje odpověď.
(J.6) Mohlo by to takto fungovat třeba jen pár hodin po odeslání příspěvku.

(P.6) To je novinka v DJPW 1.0?

(M.3) Klonováním myslím kopírování. Všiml jsem si, že když vystrčím do nového vlákna příspěvek nějakého neregistrovaného kolemjdoucího, tak ho dotyčný už nikdy nenajde a nepřečte si reakce. Kdybych ho místo přesunutí mohl kopírovat, umístil bych do originálu odkaz na nové vlákno.

Také by bylo hezké, kdyby se při přesunu příspěvku při zadání ID cílového vlákna „0“ (nebo nějaké jiné konstanty) vyrábělo rovnou nové vlákno.


Reaguji na Timyho:
Takovéto užívání kotev je sice uživatelsky přívětivé, ale trošku mě děsí představa, že by se ujalo. Případné smazání příspěvku totiž změní pořadí a rázem budou odkazy zavádějící. Moderátor by pak musel projít všechny příspěvky a odkazy přečíslovat.

Jméno by mohl doplňovat JavaScript při onclicku na tom kotevním odkazu, který vyvolává vložení odkazu do <textarey>.
Str4wberry
Profil
OK, archiv pro DT je na klasickém místě.

5. Vytvořena stránka s tématy bez reakcí — nezobrazuje zamčená, ledová a práce-zakázková témata. Zároveň je zobrazen autor a ikonka příslušné sekce.
— upravené soubory: cze.php, bb_functions.php (přidán odkaz do menu), index.php („zapojení“ této nové stránky)
— nové soubory: bb_func_bezreakci.php, main_bezreakci.html, main_bezreakci_cell.html

6. Adresa na faviconku je rozšířena o „-číslo fóra“ v případě pročítání tématu či procházení libovolné sekce diskuse. Čekám na dodání, Chamurappi.
— upravené soubory: index.php (detekce fóra či vlákna, připravení čísla), main_header.html (přidána připravená proměnná)

7. Opraveno K.5 i překlep viz Mistr.
— upravené soubory: cze.php, main_posts.html


Reakce na Chamurappiho:
To je novinka v DJPW 1.0?
Zřejmě. Asi jsem to tam přidal při uspořádávání jednotlivých patternů a replacementů, když jsem omylem zničil <b>. Ještě můžeme psát barevně. :–) Máš nějaký další nápad na novou značku?
Timy
Profil
Chamurappi
Takovéto užívání kotev je sice uživatelsky přívětivé, ale trošku mě děsí představa, že by se ujalo. Případné smazání příspěvku totiž změní pořadí a rázem budou odkazy zavádějící.
Používá se to na stovkách blogů a vesmír neshořel. Nebo se tady mažou příspěvky uprostřed vlákna nezvykle často, aby to byl nějaký zásadnější problém? Hard core řešení by případně při vymazání příspěvku bylo přečíslovat všechny další výskyty [#]. Špatné odkazy po výmazu navíc přece vznikají i teď…

Jméno by mohl doplňovat JavaScript při onclicku na tom kotevním odkazu, který vyvolává vložení odkazu do <textarey>.
To se klidně udělat může, mám to tak u sebe a funguje to ke spokojenosti všech. Nezaznamenal jsem zvýšený (ani snížený) počet stížností na špatné odkazy.
návštěvník
Profil *
četl jsem tady něco o klavesovych zkratkach jako ctrl+h nebo ctrl+šipka nahoru. Mně to ale nějak v opeře ani ff nefunguje. Kde je chyba?
Str4wberry
Profil
návštěvník: „četl jsem tady něco o klavesovych zkratkach jako ctrl+h nebo ctrl+šipka nahoru. Mně to ale nějak v opeře ani ff nefunguje. Kde je chyba?
Nikde, funguje to.


Timy: „mám to tak u sebe
Ty ale máš odkazy na konkrétní příspěvky. My jen na jeho pořadí.
Jan Tvrdík
Profil
Str4wberry
Ty ale máš odkazy na konkrétní příspěvky. My jen na jeho pořadí.
V tom případě bych zvážil, zda to nepředělat.
návštěvník
Profil *
Možná by nebylo špatné zde vedle tlačítka pro poslání zprávy vložit ještě tlačítko pro "náhled" (snad není třeba popisovat co by to mělo dělat :D)
Str4wberry
Profil
Další úpravy bych asi nechal na další kouli.


Reakce na Jana Tvrdíka:
V tom případě bych zvážil, zda to nepředělat.
Já ne. Ty naše jsou hezčí. :–) Zatím mi přijde, že to není třeba řešit. Ale to přilepení jména k číslu by bylo dobré.


Reakce na návštěvníka:
Možná by nebylo špatné zde vedle tlačítka pro poslání zprávy vložit ještě tlačítko pro ‚náhled‘ (snad není třeba popisovat co by to mělo dělat :D)
Není to zbytečné?
Kajman_
Profil *
DoubleThink
Prosím o nahrání nové verze djpw_jush.js do sandboxu. Jakub přidal konfigurační jazyk apache, tak to může barvit např. kódy z .htaccess. To je asi poslední jazyk, který mně tu osobně chyběl. Snad těch dalších 8KB je akceptovatelných. Díky.

Str4wberry
Můžeš prosím do php přidat ještě možnost předvolení toho jazyka - tedy [preapache] ?
Str4wberry
Profil
Kajman: „Můžeš prosím do php přidat ještě možnost předvolení toho jazyka - tedy [preapache] ?

Doplněno do posledního archivu.
Mistr
Profil
Dávám k úvaze (a v případě všeobecné shody prosím Str4wberryho o doplnění) úpravu odkazu, jímž se mění řazení příspěvků v poslední diskusi na titulní stránce. Úprava spočívá v doplnění kotvy #posledni do HTML kódu odkazu, aby se po klepnutí na Třídit podle nových témat/Třídit podle nových odpovědí stránka odrolovala rovnou na poslední diskuzi. Na výpis kategorií stejně zvolené řazení vliv nemá, tak proč neustále ručně odrolovávat stránku na poslední diskuzi?

Děkuji.
Str4wberry
Profil
Doplněno do posledního [#12] archivu.
Str4wberry
Profil
DoubleThinku, nahodíš ty úpravy do sandboxu?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
(K.7) Moc si nedovedu představit 30 variací té ikony.
Tak jsem něco stvořil. Variací sice není (některé ikony jsou stejné), celkově jsou si všechny dost podobné a ani se nesnaží vyjadřovat téma kategorie, nicméně na odlišení myslím stačí.

(P.1) To se mi teď nechce dělat. Odkládám.
Na tvém místě, kdybys to neodkládal, bych zkusil upravit „bb_codes.php“. Tohle v enCodeBB:
	$pattern[5] = "/(?:<br>)?\[pre\](.+?)\[\/pre\](?:<br>)?/s";
	$replacement[5] = '<div class="pre"><pre>\\1</pre></div>';
… a tohle v deCodeBB:
	$pattern[7] = "/<div class=\"pre\"><pre>(.+?)<\/pre><\/div>/s";
	$replacement[7] = "<br>[pre]\\1[/pre]<br>";
+ samozřejmě totéž pro ojazykované <pre>, pro <hr> a pro <mod>. Nestačilo by to?

(P.3) Návštěvníky, kteří by to ocenili, by spočítal na prstech jedné ruky i dlouholetý pracovník na pile. Odkládám.
To by šlo také opravit ve funkci deCodeBB. Ale asi to logicky patří spíš do „bb_func_editmsg.php“, přesněji za tyto řádky:
$poslText=deCodeBB($row[0]);
$postTopic=$row[1];
… přidat něco jako:
$poslText=str_replace("&#", "&amp;#", $poslText);
$postTopic=str_replace("&#", "&amp;#", $postTopic);


Jestli budeš chystat pro DoubleThinka nový balíček, přibal prosím i aktuální verzi djpw.js. Včera jsem prováděl drobné změny.
Str4wberry
Profil
Dobrá práce! Až DT posvětí dosavadní úpravy, pustím se do dalších. Aktualizovaný JS byl doplněn do balíčku [#12] z 4. 1. 2009.
Str4wberry
Profil
Chystám se překopat statistiku. Ta současná je hrozně pomalá. Rád bych z ní vyhodil „Nejpopulárnější témata“ („Bez reakcí“ bude přesunuto do vlastní stránky), bude to někomu chybět?
habendorf
Profil
bude to někomu chybět?

Když si vezmu, že nejpopulárnější témata jsou

Nejlepší logo Lineman's webdesign 274
Úpravy jádra a interface diskuse 262
Visty ano/ne? 134
Barveni PHP kodu 109
Návrh na jednotná pravidla chování moderátorů 92 ,

tak si skoro neumím představit, že by někomu mohla chybět.
Gekon
Profil
Str4wberry
Obávám se, že nikoliv;)
DoubleThink
Profil *
OK, archiv pro DT je na klasickém místě.
Archiv ze 4.1. je v sanboxu, udělalo to nějaké harakiri s hlavičkou, mrkněte na to.
Jinak myslíš, že bys mohl vytvořit pro jpw adresář s directory listingem? Ať to nemusím pokaždé hackovat?

Prosím o nahrání nové verze djpw_jush.js do sandboxu
Je tam. Zároveň bych do budoucna poprosil i o připojení ActionScriptu 2.0/3.0
Str4wberry
Profil
Jednotlivé archivy na sebe navazovaly, v tom by mohl být problém, pokud jsi nahrál pouze ten poslední.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0