« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
Autor Zpráva
Alphard
Profil
       Úpravy diskuse: 200820092010–20112012


Předkládám k posouzení pár návrhů:
(A.1) Zvýraznění reakcí na sebe. Když na někoho reagujete, asi použijete [b*]Alphard[/b*] (někteří tady jména skloňují, to je trochu problém). Nebylo by špatné takovéto příspěvky zvýraznit (třeba barevné pozadí a samozřejmě jen danému členovi) nebo i dát někam do profilu výpis témat za posledních např. 7 dní, kde se vyskytují.

(A.2) K popisku tlačítka Kód připsat zmínku o možnosti nastavení prephp, prejs atd. a prenone. Když někdo vloží výpis chyby, tabulky apod. do kódu, měl by být zobrazen neproporciálním písmem bez pokusu o obarvení.

(A.3) Do editačního formuláře přídat tlačítko pro škrtnutí textu.

(A.4) U kódu by mělo jít nastavit zalomení řádků. Ideálně javascriptovým přepínačem u klienta. Kdyby na to byla klávesová zkratka, bylo by to ještě lepší. Výchozí stav nezalamovat s možností zalomit a zase zpátky. Muselo by se ale zachovat číslování řádků. Mně zcela vyhovuje funkce Opery přizpůsobit šířce, klávesa F11 :-). Ale setkal jsem se již s kritikou, že "ne každý má tři monitory, aby to přečetl."

(A.5) Možnost skrýt část kódu. Myslím tím celé jedno pre. Opět javascriptový přepínač. Využití asi nebude moc časté, ale moderátoři by mohli kilometry kódu od některých členů rozdělovat na více částí. A navíc někteří již teď formátují kódy do pre dle logických celků. Možná by se využila (resp. hlavně moderátoři by využili) možnost volitelným parametrem nastavit jako výchozí volbu nezobrazeno. (možná nejen u kódů)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alpharda:
Když na někoho reagujete, asi použijete [b*]Alphard[/b*]
Když koukám na ty hvězdičky, možná bychom tu využili BB značku, která by se převedla na prázdný HTML komentář (na „<!>“). Využívala by se na neviditelné „rozbíjení“ jiných BB kódů.

někteří tady jména skloňují, to je trochu problém
A někteří opisují jména špatně, nebo nejmenují vůbec. Mezi slovy, která pravidelně vyhledávám, mám i své jméno. Trochu užitečné to sice je, ale ne moc.

Spíš bych uvítal, kdyby tu byla stránka „Moje poslední diskuse“ s výjezdem všech vláken, v nichž je alespoň jeden můj příspěvek, seřazeným podle poslední odpovědi. Neregistrovaní členové by tam třeba mohli nacházet vlákna, kam přispěl kdokoliv ze stejné IP adresy (díky čemuž by mohli dohledat své přesunuté texty).

K zalamování řádků blokového kódu:
Muselo by se ale zachovat číslování řádků.
Řádkování je položené mimo <pre>, ve kterém je kód, takže nemůže pružně reagovat na změny proporcí. Pokud ho položíme dovnitř, budou se při označování a kopírování kódu kopírovat i čísla.

setkal jsem se již s kritikou, že "ne každý má tři monitory, aby to přečetl."
Smutné je, když leží vodorovný posuvník zakopaný tři obrazovky pod místem, kde je nutné rolovat. Kdyby záleželo jen na mě, nastavil bych kódům max-height, aby se u dlouhých výpisů ukazoval i svislý posuvník. Ale obětoval bych kvůli tomu číslování. Odkázal bys prosím na pár případů, kdy se zdejší číslování smysluplně využilo?
Alphard
Profil
Chamurappi:
Odkázal bys prosím na pár případů, kdy se zdejší číslování smysluplně využilo?
Jistě, žádný není starší než měsíc a určitě to nejsou všechny.
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=93497#4
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=93497#6
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=28&topic=93701#4
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=93530#2
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=3&topic=93979#5
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=93779#6
Kajman_
Profil *
Chamurappi
Typicky to také pomáhá, když tazatelé dají celý skript i s chybovou php hláškou "on line xx".
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=93802#4
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alpharda:
forum=9
To vysvětluje, proč jsem si toho nevšiml. V ostatních kategoriích je takových případů mnohem méně. Asi je to tím, že u problémů na straně prohlížeče bývá odkaz výmluvnější než dlouhý výpis kódu.
Přítomnost číslování hodně svazuje ruce, co se dalších hrátek s [pre] týče.
Alphard
Profil
(A.6) Možnost filtrovat výpis poslední diskuse, tj. zvolit si jenom kategorie, které mě zajímají.
Jan Tvrdík
Profil
Existuje nějaký podrobný report z profilace této diskuse? Tj. něco přesnějšího, než „zpomaluje to DB“.
Str4wberry
Profil
Myslím, že nic takového neexistuje.
tiso
Profil
Neviem kedy a kde, ale spomínal som tu, že mi chýba title pri ikonkách typu fóra. Okrem toho by sa dali všetky ikonky dať do jedného obrázku a načítavať cez css, nech nie je na http server toľko požiadaviek: http://www.smashingmagazine.com/2009/04/27/the-mystery-of-css-sprites-techniques-tools-and-tutorials/
Str4wberry
Profil
Možná jste si všimli, uživatelé sandboxu, že se přes logo zobrazuje čas načtení stránky. Jen to potvrzuje předpoklad, že největší brzdou je vyhledávání. Asi je dost příšrně napsané, protože kupř. hledání příspěvků zvoleného uživatele za posledních 7 dní trvá přes 3 vteřiny, zatímco na této pokusné stránce je to dílem okamžiku. Zřejmě dost zdržuje výpočet stránky (co jiného?) a kotvy pro každý příspěvek, takže asi nejlepší řešení bude mířit odkazy na nový skript, který zobrazí samostatný příspěvek a dohledá mu téma, stranu a kotvu. Co myslíte?


Zároveň navrhuji z úsporných opatření následující:
1. Po kliknutí na „Hledat“ v menu JavaScriptem zvýraznit hledací box vpravo nahoře, nepřecházet na stranu s vyhledáváním.
2. Zablokovat všechna hledání s refererem.
3. Zakázat hledání robotům v robots.txt.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
asi nejlepší řešení bude mířit odkazy na nový skript, který zobrazí samostatný příspěvek a dohledá mu téma, stranu a kotvu
Byl bych rád, kdyby tu takový skript byl, nejen kvůli vyhledávání. Mohl bys pak vylepšit i djpw.cz.
Znamená to, že se už u výsledků nebude ukazovat, v jakém jsou vlákně?

Po kliknutí na ‚Hledat‘ v menu JavaScriptem zvýraznit hledací box vpravo nahoře, nepřecházet na stranu s vyhledáváním.
Na to by vystačil <label>.
Ale jak jsem již zmínil, rád bych vyrobil nějaké propracovanější hledátko založené na API Googlu.

Jinak souhlasím.


Reaguji na tisa:
Připadá mi to tady zbytečné.
Str4wberry
Profil
Znamená to, že se už u výsledků nebude ukazovat, v jakém jsou vlákně?
To ne. V horní části příspěvků v ukázce můžeš vidět odkaz na téma a rychlost hledání je myslím rozumná.

Na to by vystačil <label>.
Jak se to vezme, protože zvýraznění nestylovaného <input>u se mi moc nelíbí. A také bychom tím zavřeli předposlední cestu k stránce hledání.

Ale jak jsem již zmínil, rád bych vyrobil nějaké propracovanější hledátko založené na API Googlu.
To by bylo dobré, tohle je pouze dočasné opatření.
tiso
Profil
Chamurappi - oki, title v sandboxe je, to mi stačí.
Str4wberry
Profil
Ještě pár poznámek:
1. Co kdyby funkce sprostých slov místo hvězdičkování zablokovala odeslání příspěvku.
2. Co se zkracovači adres? Asi také zablokovat. Mám pocit, že je používají jen spammeři.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
místo hvězdičkování zablokovala odeslání příspěvku
Ona to i někdy omylem dělá, ne? :-)
Je to dobrý nápad, ale buď by měly být dva druhy sprostých slov (rozlišit obyčejná nežádoucí slova od spamu), nebo by to zablokování muselo být uživatelsky přívětivější, aby člověk kvůli jednomu expresivnějšímu **** neztratil celý (jinak slušný) příspěvek.

Co se zkracovači adres?
Kdysi jsem tu navrhoval, že by se PHP skript mohl při odeslání kouknout, kam vedou odkazy a opravit adresy v příspěvku. S tím by asi bylo zbytečně moc práce.
Zkracovače by ale šlo snadno universálně rozpoznávat tak, že přesměrovávají na jinou doménu.
DoubleThink
Profil *
1. Co kdyby funkce sprostých slov místo hvězdičkování zablokovala odeslání příspěvku.
To jsem navrhoval už před časem. Určitě bych to ale dal zvlášť.

2. Co se zkracovači adres? Asi také zablokovat. Mám pocit, že je používají jen spammeři.
Už jsem jich do badwords pár přidával. Není jich podle mě tolik, aby se nedaly vychytat ručně.

Zkracovače by ale šlo snadno universálně rozpoznávat tak, že přesměrovávají na jinou doménu.
Je tu ale onen problém s připojováním se na cizí servery.
_es
Profil
Možnosť obmedziť hľadanie len na nejakú sekciu, prípadne aj len na viaceré sekcie by mohla byť užitočná.
V rôznych sekciách sú kľúčové slová rovnaké a miešajú sa tak úplne odlišné príspevky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
Omezení na kategorie bude mít to mé javascriptové-googlové hledátko, o kterém jsem se již zmínil. (Pokud mi kolegové nezničí plány přepisem adres.)
Pan X
Profil
Napadla mě jedna myšlenka, která by mohla být pro tuto diskusi zajímavá.

1] Umožnit vytváření nových vláken odesláním emailu
2] Odeslání odpovědi pomocí emailu
3] A upravil bych, aby v případě že je zaškrtnuto „Oznámení na email“ tak aby to ukázalo celou odpověď a né jen kousek? Já mám email zdarma, ale internet v mobilu „drahej“ a tak by se mi to celkem hodilo a nespíš nebudu sám.

Co myslíte...?
Str4wberry
Profil
Posílat celou zprávu nebude problém. Na vytvoření e-mailového diskutování si asi budeš muset najít někoho jiného, to raději vytvořit mobilní verzi.
_es
Profil
Často sa tu vyskytuje problém s kotvami príspevkov po vymazaní alebo premiestnení iných príspevkov.
Nemohli by byť kotvy viazané na čas vzniku príspevkov v nejakom zhustenom tvare?
Napríklad ako v JavaScripte (new Date).getTime().toString(36)? (Napríklad fx9apx7f).
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
Zase tak často se ten problém nevyskytuje.
Jde vyrobit kotvu s číslem příspěvku, ale ta je docela ošklivá (upovídaná), mřížka s číslem je mnohem srozumitelnější.


Reaguji na Pana X:
Já mám email zdarma, ale internet v mobilu ‚drahej‘ a tak by se mi to celkem hodilo a nespíš nebudu sám.
To by se ti spíš hodil nějaký universální „tunel“, kterým bys mohl mailovat (obecné) POST požadavky (kamkoliv) a přijímat mailem odpovědi.
Jan Tvrdík
Profil
Nemohl by se nastavit max-width s následným centrování obsahu?
Pan X
Profil
Chamurappi:
Reaguji na Pana X:
„Já mám email zdarma, ale internet v mobilu ‚drahej‘ a tak by se mi to celkem hodilo a nespíš nebudu sám.“
To by se ti spíš hodil nějaký universální „tunel“, kterým bys mohl mailovat (obecné) POST požadavky (kamkoliv) a přijímat mailem odpovědi.

Teď nevím, jestli nechápu já tebe nebo ty mě ;)

Jde o to, že mám od O2 aktivovacé „O2 Active“ kde je email na centrum.cz z mobilu zdarma, takže všechny funkce co má klasický centrum email mám pak i já v mobilu, ale ostatní webové stránky (vyjma XChatu) mám zpoplatněné 50 korun za minut, co že pro mě celkem dost.

Str4wberry:
Pokud předěláš posílání celé zprávy na email, budu ti vděčný
Str4wberry
Profil
Reakce na Jana Tvrdíka:
Nemohl by se nastavit max-width s následným centrování obsahu?
Mám to léta ve svém stylu pro tuto diskusi, ale teď to vlastně můžu dát i do stylu diskuse. Jakou šířku by sis představoval?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Jakou šířku by sis představoval?
Co třeba nastavitelnou? Už jsem to někde viděl.
Jan Tvrdík
Profil
Str4wberry:
Jakou šířku by sis představoval?
Chvíli jsem to zkoušel a myslím, že 1200px bude akorát.
Str4wberry
Profil
To řešení, co mají na tom Webylonu, se mi zdá lepší. Nastavit všem maximální šířku by bylo asi pro hodně lidí nezvyk.
grimword
Profil
nechce se mi to celé číst, možná to už tady je

uvítal bych, kdyby v "Můj profil" byly barevně nebo jinak zvýrazněny thready, ve kterých mám příspěvek a zároveň od mé minulé návštěvy v něm nastaly změny
Str4wberry
Profil
Ještě to tady není, ale je to v plánu. Teď se v sandboxu zatím něco podobného zobrazuje u témat v poslední diskusi.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0