« 1 2 »
Autor Zpráva
lola2
Profil
asgardsky.tym.cz - prosim upraven zhodnotit vše krom menu kere se bude předělávat
Warezov
Profil *
Ahoj zdravím.

Chyby co jsem našel:

1. Title -- Nepojmenovaný dokument -- zvolit title na který klikne uživatel vyhledávačů
2. Nerozumím tomuto...
<div align="left">
          <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">


3. tyto scripty vnoř do tagu head
<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-10874686-1");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}</script>


4. chybí mi tam atributy alt k obrázkům

5. Obrázky pokud použiješ xhtml musí být ukončeny tzn. <img src="neco.jpg" alt="neco na obrazku" />
lola2
Profil
title a alty dodělám
2. to mi tam udělá program v kere to tvořím to odstraním
3. ok;)
5 to ti nějak nerozumim co maš namysli
Miloš
Profil
Warezov:
5) Proč? Prohlížeče to stejně budou parsovat jako nevalidní HTML a ta zbytečná lomítka budou ignorovat, tak proč je tam psát – aby je prohlížeče zase odstranily?
Warezov
Profil *
Miloš:
add 5) Moje neznalost parsování nevalidních dokumentů
Taurus
Profil
Mimo hlavičky pořád stejné, škaredé, žádný vývoj, tak proč to chceš pořád hodnotit? Proč se nepodíváš na nějaké jiné moderní weby a nezkusíš se inspirovat?
lola2
Profil
nelíbí? :( chjoo

menu bude předělávat ale inak jako co se nelíbí?
Miloš
Profil
Warezov:
5) Jde o to, že pokud posíláš stránku s mime-typem text/html, je zcela irelevantní, jestli je psaná podle pravidel XHTML, protože ji jako XHTML žádný prohlížeč nebude rozebírat. Všechny současné prohlížeče takovou stránku považují za HTML. A protože se toto HTML řídí pravidly XHTML, bude nevalidní.
lola2
Profil
mrkněte na new menu
Shulík
Profil
Doporučuju kompletní přepracování designu, od začátku.

1) Hlavička a pozadí textu spolu nesedí, máš tam pár šedých bloků, vypadá to divně.
2) Ta "tlačítka" v menu vypadají divně, jako bys zvolil nějakou šlenou kompresi nebo co
3) Vůec jsou ta tlačíka v menu IMHO zbytečná
4) Určitě bych odstranil otěžující chatbox vpravo s mnoha blikajícími smajlíky
5) Jak ic lišta nahoře, tak adsense reklama dole vzhled stránky kazí.
SkIpPeR
Profil
Někde jsem četl že podle zásad SEO by měla být hlavička v <h1></h1> (a v tom titulek stránky)
panther
Profil
SkIpPeR:
Někde jsem četl že podle zásad SEO by měla být hlavička v <h1></h1>
jedna paní povídala...

Nesmíš věřit všemu, co se píše.
SkIpPeR
Profil
OK :) ... mužeš se prosím kouknout na tne můj příspěvek, jak si mi vynadal abych nepozicoval, tak jsem to upravil, ale ještě ne dostatečně.
lola2
Profil
mluvite o tom že se to k sobě neladí ale poraďte mi čim se řídit jakými zakonitosmi?
Miloš
Profil
Přinejmenším pokud jde o barvy, můžeš zkusit něco z následujících:
http://colorschemedesigner.com/
http://www.colorschemer.com/online.html
http://www.colourlovers.com/
http://kuler.adobe.com/
lola2
Profil
su asi uplně blby ale nmerozumim tomu jak to funguje :(
Miloš
Profil
Co jak funguje? Ta barevná schemata? Která? Všechna?
lola2
Profil
ano jak podle toho zistim jake schema potřebuju? logo a pozadí bych rad nechal tak jak je
Miloš
Profil
Vybereš si nejdominantnější barvu, kterou používáš. Ve tvém případě je to ta modrá z loga.
Pak si zvolíš nějaké barevné schéma (podle počtu barev), které ti vyhovuje.
Podle prvního odkazu by to pak mohlo být například [a] nebo [b].
lola2
Profil
ale nerozumim tomu množství barev v tom schematu proč sou po bokách nahoře jina dolle jina? pozadí bych rád nechal takove černomodre
Miloš
Profil
Co je na tom k nepochopení? Prostě jde o barvy, které spolu vytvářejí harmonický celek.
lola2
Profil
tak sem to skusil a krom menu kere se pak předěla aby tam neblčtvereček šede se ti to líbí?
Miloš
Profil
To bych to musel vidět, ale já mám oko z Kašparovic krávy, takže s hodnocením barev radši počkej na někoho jiného.
A mezitím si můžeš zkoušet různé další barevné kombinace.
lola2
Profil
přijde mi to hrooozně tmavé btw proto se tu snažím o radu co se tyče designu to u mě stojí za..
lola2
Profil
prosím co si myslite ted o designu?
lola2
Profil
prosimk co vy na to?
Miloš
Profil
Nelíbí se mi to. Vypadá to dost humpolácky.
Manny
Profil *
Vím, že ti to obrázkové menu dalo hodně práce, ale zruš ho. Někdy málo je více. Stačí udělat seznam položek s normálním textem. Jednotlivé položky nechat podrtžené a nebo alespoň decentní hover ve smyslu ztučnění či změny barvy. Celé menu odlišit od okolního textu buď jinou barvou pozadí celého sloupce, nadpisem nebo něčím podobným, aby bylo vidět na první pohled, že je to menu. Fialové pozadí obsahu také mnohem mnohem světlejší a text ne tučný. Odkazy v textu bezpodmíněčně s podtržením, aby bylo vidět, že je to odkaz. Vnitřní okraje obsahu větší a odsadit ho tak od postranních boxů. Toť můj zběžný názor. PS: Zdroják z nějakého editoru je šílený, ale to je na dýl:-)
Miloš
Profil
Manny:
ztučnění“ radši ne, protože pak se mění velikost textu; už to samo o sobě bývá rušivé a někdy to mimo to ovlivňuje okolní prvky na stránce a to je teprve ta pravá lekrace.
Každopádně změna barvy textu, pozadí nebo obojího, případně tvar nebo barva odrážky, to rozhodně ano.
Manny
Profil *
Miloš:
Mě tučný hover nevadí, pokud je v menu a neovlivňuje okolní prvky. V obsahu už samozřejmě ne.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0