Autor Zpráva
waran
Profil
Prosil bych o kritiku (technického obsahu) webu http://waran.borec.cz. Díky

Moderátor Petr ZZZ: Kvůli nejasnostem ohledně možného virového zamoření jsem u odkazu odstranil klikání.
Moderátor Chamurappi: Kvůli rozjasnění jsem odkaz opět rozklikal.
Radek9
Profil
waran:
1) Hned po příchodu na mě vyskočí alert. (Hodně lidí by to mohl odradit.)
2) Točící se kolečka v logu nejsou moc dobrý nápad.
3) Jezdící text taky ne.
4) V kódu vidím minimálně třikrát tag <html> a <head> (obvykle se to píše jen jednou) a odporné použití tabulky.
5) Je to celé takové barevně chudé a na pohled nepříjemné.

Web se mi celkově nelíbí.
xmark
Profil
Nic ve zlém, ale to vypadá, jako bys chtěl předvést všechny typické chyby začátečníků.

- pruh s animovaným kolečkem .. co k tomu říct..
- běžící text .. jestli toto bylo někdy zajímavé a vhodné, tak už je to hodně dávno
- obrázkové menu - několikanásobná pracnost vůči textovému .. stálo to za to?
- datum, čas, počet návštěv, k čemu mi to je?
- celé logo ve flashi, proč?
- když už flash, tak proč jsou ta ozubená kola tak zubatá? (myslím vnitřní okraj)
- a ta hláška při vstupu, to snad ne
bum
Profil *
Antivirus mi tu hlásí potenciálně nebezpečný obsah, podrobnosti:

www.browserdefender.com/site/waran.borec.cz
waran
Profil
Radek9:
4) V kódu vidím minimálně třikrát tag <html> a <head> (obvykle se to píše jen jednou) a odporné použití tabulky.

Ty tagy jsou zbytky z předchozí verze stránek dělané v rámech, na lepší způsob než tabulku jsem nepřišel (pozicování divů se může zobrazovat různě v různých prohlížečích).

bum:
Antivirus mi taky naskakuje, ale jen na tu doménu "borec.cz". Na mojí subdoméně by nic bejt nemělo...

Jinak dík a jde se překopávat :-)
Radek9
Profil
waran:
pozicování divů se může zobrazovat různě v různých prohlížečích
Může, ale pokud to napíšeš dobře, tak nebude.
Petr ZZZ
Profil
waran:
Antivirus mi taky naskakuje, ale jen na tu doménu "borec.cz". Na mojí subdoméně by nic bejt nemělo…

A proč a co a jak na té doméně? Co tam je? Proč to tam je? Komu ta doména patří? Proč tam naskakuje antivirus?
panther
Profil
Petr ZZZ:
Komu ta doména patří?
doména borec.cz, stejně jako mnoho dalších, patří webuzdarma.cz. Je to jedna z možných variant při zkládání freehostingu u WZ.
Petr ZZZ
Profil
panther:
Díky. Co s tím? Dá se WZ věřit?
Dodatek: ↓ Thalia: Díky.
simmi
Profil
waran:
na lepší způsob než tabulku jsem nepřišel (pozicování divů se může zobrazovat různě v různých prohlížečích)
co to je za blbost? si mně pobavil..
jestliže to umíš tak se nikde nic nezmění pokud si styly nevypneš..
Thalia
Profil
Dá se WZ věřit?
Ano. Na tomto konkrétním účtu nic škodlivého nevidím. Jsem výjimečně na windowsech s anitivirem a ani ten mi nic nehlásí. Co se týče výsledků na www.browserdefender.com/site/waran.borec.cz, tak ty odkazují na jiné zavirované účty umístěné na doméně borec.cz. Teď to nemůžu udělat sama, ale budou co nejrychleji samozřejmě zablokovány (edit 14:08 - tak zablokováno).

waran
1. Toto afaik není pěkná praktika:
<!-- Vyhl -->
<div style="display: none">Waran waranovy stránky waranův web waranfilm waran film waranvideo video novinky flash php html javascript odkazy diskuse diskuze fórum diskusní diskuzní přesný čas přihlášení v php waran.</div>


2. Ten alert při vstupu mě taky pěkně nas...štval. Stejně tak to, co se stalo po kliku pravým tlačítkem.
margin
Profil *
Též jsem si všimnul, že z horního reklamního proužku je vidět jen kousíček. Nevím, jestli je to záměr, nebo chyba.
panther
Profil
margin:
Nevím, jestli je to záměr, nebo chyba.
to je záměr, pravděpodobně porušující pravidla wz.

#reklama {left: 96%}
l564
Profil
Dále bych vytknul registraci po kliknutí na tlačítko Odeslat tak se mi otevře můj mailový program a vypíše tam :
Login= moje username
Password= muj password

Proč to nezapisuje přímo do MySql databáze , proč se to tam přidává ručně , to jako všichni my budou čučet na heslo nebo co ?
Promiň ale přes to se ti nikdo neregistruje , protože 50 % lidí má 1 heslo na všechno , a o vykradení asi nestojí ..

Shrnutí :
Vadí mi : Alert , Menu (pravé tlačítko) , Registrace , zdrojový kód (ale to už je asi maličkost)
Líbí se mi : Pozadí , Propracované menu , Jednotlivé CSS styly

Moderátor Petr ZZZ: Nepiš prosím mezery před interpunkcí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0