Autor Zpráva
joe
Ahoj,

chci vám představit sůj nový projekt, který se zaměřuje na všechny ty, co se nějakým způsobem zajímají o módu. Cílem tohoto projektu je vytvořit česko-slovenskou inspirativní galerii módy, která není věkově ani ničím jiným omezena! Vzhledem k tomu, že jsem nenašel (v době začátku vývoje) žádný podobný a pořádný projekt, který by fungoval podle mých představ, rozhodl jsem se vytvořit právě mylook.

Momentálně je již ve fázi dokončování a já bych si od vás rád přečetl kritiku, názory a nápady na zlepšení či novou funkcionalitu, která vás během procházení stránek napadne a zároveň prosím o otestování a v případě chyb hlásit :-)

Ještě bych upozornil, že v této době je několik věcí, které ještě nejsou úplně dokončené. Z těch co si můžete všimout i sami - horní panel, anketa, v Chrome momentálně nefunguje ukládání do historie v případě AJAXu.

Projekt v alfa verzi si můžete prohlédnout na adrese http://alpha.mylook.cz

Přihlašovací údaje jsou (email - heslo):

demo1@example.com - demo
demo2@example.com - demo
demo3@example.com - demo
demo4@example.com - demo
demo5@example.com - demo

Vložené fotky budou nyní ihned onačeny jako schválené, tak aby se na webu "něco dělo" ... Všechno se před spuštěním projektu smaže.

Pokud by se našel někdo, kdo by otestoval jak mu funguje spolupráce s Facebookem, budu rád. Strávil jsem nad tím nějaký čas a myslím, že tam pořád je nějaký problém (někdy nejde token, jindy vyprší spojení, ... není to moc spolehlivé a nebo to mám špatně udělané :-))

Díky všem za jakoukoli reakci
Taurus
Tady je vidět kvalita na první pohled. Konečně.
Přídal jsem obrázek Angel K a neměl jsem vyloženě žádný problém. Jednoduché, přehledné, příjemné. Ale, kdybys to tu nepopsal (i tak jsem přesně nevěděl moc o co jde), tak bych si moc neporadil. Je třeba na úvodní stranu dát nějaký popisek a pak i postup přidání. Najednou zjišťuju, že musím vědět, kde si ta Kajli tričko koupila, kolik mohlo stát…

Pro přehlednost zkus nějak ořezávat fotky v galerii. Jejich různé velikosti stránku znehodnocují. Možná bych lehce ztmavil část s pruhem uživatelé. Oddělilo by se opticky hořejší menu s logem od zbytku stránky. Takto mi to docela splývá. Pravé menu podobně tak trochu zapadá. Je vidět, že tomu chceš dát lehkost, to chápu, ale všeho s mírou. Oživil bych to.

Jsem zvědavý na přesouvání outfitu do horní části. "© 2010–2011 mylook.cz" je blbost, píšu to tu pořád .-) (http://litera.odemne.com/slovnik/copyright.php). Nelíbí se mi adresy např. obchodů "http://alpha.mylook.cz/obchod/85/". V jejich seznamu dej hover jen černé ploše (buď zčerni celou část nebo zmenši hover). Je to matoucí. Nefunguje tam navíc :active/:focus. Chybí mi tisková verze.

Ale jen tak dál. Pěkné.
joe
Taurus:
Konečně.
Já dělám vždycky kvalitně :-))

Ale, kdybys to tu nepopsal (i tak jsem přesně nevěděl moc o co jde), tak bych si moc neporadil.
Teď nevím co přesně myslíš. Řekl bych ale, že galerie to je na první pohled -> fotky hned v úvodu a vedle logotypu to je napsané, ale není to moc vidět :-)

Najednou zjišťuju, že musím vědět, kde si ta Kajli tričko koupila, kolik mohlo stát…
Nemusíš... pokud se označí oblečení (což je dobrovolné), je povinné vyplnit akorát typ (triko, košile, ...), ostatní jsou opět dobrovolné. Zatím nemám nijak zvýrazněné povinné položky ve formulářích.

Jsem zvědavý na přesouvání outfitu do horní části.
Můžeš vysvětlit? Nějak tomu nerozumím.

je blbost, píšu to tu pořád .-)
Opravím, správně tedy snad © mylook.cz, 2010–2011

U obchodů udělám to pozadí celé černé při hoveru. Odkazy asi nechám, ještě to zvážím. I když možná tam místo toho čísla dám název, zdá se mi to ale asi zbytečný, vzhledem k tomu, že všechno mam přes id.
Jak nefunguje :focus? Nemyslím si, že pokud má prvek fokus, měl by vypadat tak, jako když se na něj najede myší. Z toho důvodu to tam není, fokus označuje tečkované orámování, které dělá sám prohlížeč.

Jinak díky za první příspěvek, snad mi k tomu ještě někdo něco napíše :)

EDIT:
"© 2010–2011 mylook.cz" je blbost, píšu to tu pořád .-)
Tak teda nevím, ukazuješ jen jediný zdroj a přitom já teď našel na jiných, že tak jak to mám by se to mělo psát ;)
Ivy
* Nesvedla jsem se vrátit z diskuzního fóra na hlavní stránku, nenašla jsem dveře. Mám trochu problém s navigací, neorientuji se.
* Trochu jsem si hrála, líbí se mi to. Nicméně stále se neumím vrátit na úvodní stranu.
* Uniká mi smysl - to je pro návrháře? místo e-shopu? na hraní pro lidi, co si přidají svoje oblíbené tričko? -------- Jo aha. Nemělo by to být schované, a už vůbec ne v nápovědě, ale mělo by to viset na první straně.
joe
Ivy:
Díky.

ad 1 - kde je chyba? Úvodní stránka je nazvaná "galerie outfitů" a je jako první položka v menu - pokud se nenacházíš na stránce, která v menu vůbec není, pak se do menu vloží jako první právě ta. Asi to dá někomu zabrat :-)) Na úvodní stránku se jde dostat i přes logotyp.

Uniká mi smysl - to je pro návrháře? místo e-shopu? na hraní pro lidi, co si přidají svoje oblíbené tričko? -------- Jo aha. Nemělo by to být schované, a už vůbec ne v nápovědě, ale mělo by to viset na první straně.
Tohle tak nevidím. Je to stejné, jako kdyby na úvodní stránce Googlu psali, k čemu že vlastně je; kdyby na seznamkách psali, že slouží k seznamování apod. Existují webové galerie a tam je také jasné, že jde o weby. Tak tohle je galerie outfitů, tady jde o oblečení.
Taurus
joe:
Galerie na první pohled ano, ale že si můžu takto hrát s barvičkama ne.

Věta "Chytni outfit a přesuň ho na jednu z ikonek v tomto panelu" funguje jen po přihlášení - proto jsme se nepochopili. A já si pořád říkal, kde je chyba. Než jsem na to došel, to mi trvalo. Takové nejasnosti by tam být neměly.

Značka copyright označuje následný výraz jako vlastníka aut. práv. Mrkni se na mé zdroje, dost jim důvěřuju. Z jakých jsi čerpal? Nerýpu, jen mě tato tématika zajímá, psal jsem na to bakalářku...

Já ale nepíšu, aby měl být hover a focus stejný. Každopádně ten u tebe je nějaký zvláštní. Když se vrátím na předchozí stránku, tečkování na odkazu chybí, ale při tabu ne. Možná na to má vliv i active*, nevím. Jde o drobnost, ale právě proto by nebylo špatné tuto pseudotřídu ošetřit viditelně (klidně inverzně, jak píše např. odorník Radek Pavlíček).

<mimo-téma>*…o kterém se, dle mého chybně, na internetu píše, že je jen pro starší IE. Poslední tři Firefoxy (nevím co předchozí) mi totiž i mezi focus a active dělají rozdíl - stačí chytit odkaz a jakoby ho přesunout do prázdna a pak pokračovat tabem. Pokud jsou styly jiné, lze to vidět. Na mé osobní stránce to funguje.
joe
Taurus:
Věta "Chytni outfit...
Funguje, ještě nevím co a jestli tam něco dávat pokud je nepřihlášený.

Z jakých jsi čerpal?
1, 2, 3

S tím focus/active se na to podívám ještě, díky.
Taurus
joe:
„Z jakých jsi čerpal?“
1, 2, 3

Tož to jsou ale všecko cizí zdroje, česká typografie je jiná. (Uvádím sice jeden odkaz, ale ten čerpá z pěti zdrojů.)
Typografický manuál V. Berana uvádí to co jsem psal: "Značka copyright označuje následný výraz jako vlastníka aut. práv."
joe
Taurus:
Možná je jiná, možná máš pravdu (natolik se v tom nevyznám), ale mně se tam ten rok líbí :) (mají to podobně třeba i na Seznamu)

Projekt spuštěn na http://mylook.cz

(Zapomenuté heslo?)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-pět: