« 1 2 »
Autor Zpráva
Rellik
Profil
Zdravím,
dnes sem spustil web http://veletiny.cz/ s novým systémem. Chtěl bych poprosit, kdyby jste se na ty stránky podívali a jelikož používáte různé prohlížeče, tak bych chtěl zjistit, jestli se něco nezobrazuje špatně. Případně uvítám jakoukoliv radu co vylepšit nebo změnit. Díky :-)

PS: V knize návštěv prosím nespamovat... :)
Taps
Profil
Rellik:
1)z pohledu SEO bych generoval odkazy v nějakém lepším tvaru než je např. http://veletiny.cz/rubriky/default?page=WmFzdHVwaXRlbHN0dm8%3D
2) hlavička webu mi přijde nedodělaná
3) bylo by vhodné zvýraznit rubriku, ve které se uživatel aktuálně nachází
3)u fotek ve fotogalerii by bylo vhodné vyplnit i title
Rellik
Profil
Taps:
Díky za reakci.
1/ V tom page=klikihák je base64_encode(název rubriky) - ten obsahuje diakritiku a mezery v názvu, tak nevím jak by se s tím popraly různé prohlížeče.
2/ Hlavička se mění podle ročních období, případně událostí - tento měsíc budou hody, tak je tento styl. Jinak ta mezera mezi těmi obrázky je víceméně schválně, aby hlavička byla pružná od rozlišení 820px.
3/ Ano vím, mám v plánu
4/ Title je vkládáno pokud je vyplněno u fotky v administraci fotogalerie - Všiml sem si že IE nad fotkou zobrazuje prázdný rámeček - při nevyplnění eliminuju podmínkou
Tori
Profil
Funkční věci, co jsem si zběžně všimla:
1. IE-7 neumí zobrazovat ikonky s Data URI (src="data:image/png;...."). (pravé menu, formulář v knize návštěv, zavírací křížek u lightboxu ve fotogalerii). edit: Jinak to vypadá, že podpora je slušná.
2. V knize návštěv je nějaká chyba JS. (v prototype.js, řádek 3972. IE navíc ukazuje chybu v nevímkterém skriptu na ř.127 znak 33 („expected identifier, string or number“)
3. IE 7 nebo Opera 10 zobrazují form.v knize návštěv hned a přímo na stránce, chybí barevné pozadí, ale nevypadá to špatně.
4. Na všech stránkách je v IE 7 div#paticka_leva posunutý někam na střed.
5. Ikonka rss (#footer .rss) se v Chrome, IE 8, Opeře 10 nezobrazuje vůbec (je schovaná za #paticka_prava), v IE 7 vyčuhuje pod pravým rohem stránky a trochu dělá dole mezeru.
margin
Profil *
Když už je nakousnuté SEO, tak bych doporučil vkornější description, než "MmrsPress - Jednoduchý redakční systém"
Ukládat fotky s kvalitou 100 je prasárna, doporučuji používat 95 nebo i méně, třeba 75.
Všechny zmenšeniny fotek jsou neostré.
Fotogalerie nepočítá s tím, že by ji jěkdo zobrazil na 1024 px úzkém monitoru.
V Opeře se mi nezobrazila mapa.
O tom, jak stránky nepadají v IE 6, 7, 8 nemám sílu psát.
Ivy
Profil
Co je to DFS a SDH?
Rellik
Profil
Tori:
1/ Ikonky vkládané přímo s URI (src="data:image/png;....") změním..
2/ Script prototype.js nemá s knihou nic společného, měl by být pro galerii.
3/ nevadí s tím sem počítal
4/, 5/ zkusím pořešit

margin:
Ukádat fotky... vím o tom změním.
Miniatury nejsou na dívání ale jen jako náhled... ;) Nicméně doostřím

Ivy:
Pro Moraváky z dědiny normální zkratky. ;)
DFS - Dětský folklorní soubor
SDH - Sbor dobrovolných hasičů (ten je snad všude...)

Jinak celé sem to měl ještě nějaký ten den ladit, ale změna hostingu byla celkem rychlá, tak sem stihl za dva dny jen to nejnutnější. Na opravách budu ještě pracovat...
Díky všem za reakce... :)
Grelek
Profil
Hlavička by si zasloužila více. A když ti to běží na Nette Frameworku (podle hlaviček), proč si nenapíšeš prostě routy pro lepší URL?
peta
Profil
Je to uplne rozsypane.
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/x/x-vel.png
- zleva to nemas vsechno stejne zarovnane
- mezera mezi radky je pokazde jina, viz vodorovne cary v obrazku
- mezera mezi bloky je mensi nez mezera mezi nadpisem a textem, viz ctverecky v obrazku
- velikost obrazku neodpovida velikosti radku ani nejsou treba centrovane nebo zarovnane na spodni linku radku
- nadpisy jsou prilis tluste velke proti text, u polozek menu zas prilis male a rozostrene, ztracejici se ve skoro bilem pozadi
- u tabulky je obvyklejsi soubor a pak popis a mozna bych volil kratsi nazev souboru, mo-27-9-2012.pdf
- u tabulky, popis je nedostatecny, nevyjadruje podstatu pdf mim. opatreni ceho, k cemu, jake?
- Nabor clenu, co to je? Tam je text, vypada jako soucast stranky, ale takovato smes ruznych velikosti pisma naprosto nabourava vzhled stranky. Ja bych o cele prepsal jako text, pridal k tomu vetsi obrazek a odkazal na pdf puvodniho plakatu. Navic nadpis opet nevystihuje podstatu. Je to nabor clenu do ceho? Spravcu stranek? Pracovniku obce? Az po zacteni jsem zjistil, ze jsou to clenove pro tanec a zpev. Nevim, co je DFS, zkratka nebyla vysvetlena. Az v dalsim prispevku zjistuji, ze je to detsky folklorni soubor. (jsem teda take moravak z dediny o 80 domech a nic takoveho nemame)
- Podobne je na tom oznameni o preruseni el. en. pdf je krasna vec, ale bez popisku to vypada divne. A co kdyz nemam nic na prohlizeni pdf? A co kdyz jsem slepy a to pdf je obrazkova fotokopie, kterou nemuzi hlasova ctecka precist? Kdyby jsi ale vyspal vsechno podstatne z toho pdf jako text, bylo by to fajn.
- u tabulky u sloupce platnost nechapu to minusko na dalsim radku
- nadpis je pres dva radky
- prekryva se ti tam text
- mezera mezi nadpisem obrazkem a kalendar akci je mala a mensi nez hlavni menu, vypada to divne, nejednotne
Ivy
Profil
Rellik:
Pro Moraváky z dědiny normální zkratky. ;)
Co kdyby to tam někde bylo vysvětlené? Anebo je stránka jen pro moraváky z dědiny?
mimochodec
Profil
- web je moc široký. Část návštěvníků bude muset tahat za scrollbar a přitom to nic nepřináší.
- adresy ve stylu page=WmFzdHVwaXRlbHN0dm8%3D nejsou nic pěkného
- je tady dost "prázdných" stránek, jako třeba http://veletiny.cz/rubriky/default?page=WmFzdHVwaXRlbHN0dm8%3D
- design je slabší: podbarvení rubrik menu, zubatý text v záhlaví...
Amunak
Profil
Rellik:
1/ V tom page=klikihák je base64_encode(název rubriky)
Použij urlencode. Bude to pak pořád trochu ošklivé, ale půjdou poznat alespoň znaky anglické abecedy. Z nich už se rubrika bude dát odhadnout.
jenikkozak
Profil
Rellik:
Pro Moraváky z dědiny normální zkratky. ;)
Funguje to. Jeden můj rodič pochází z Moravy a druhý z Čech. A znal jsem polovinu zkratek. :)

1) Nadpisy vpravo a vlevo mají nízký kontrast. Třeba nápis „Modré pytle“, „Žluté pytle“ vpravo jsou výraznější než nadpis nad nimi. Mělo by to být obráceně.
2) Až budeš zlepšovat adresu, zahrň do změn i výměnu faviconky.
Na designu se mi líbí, že ta linka, která odděluje hlavičku od obsahu stránky přesahuje hranice pomyslného obdélníku, který tvoří záhlaví.
Doporučil bych úplně předělat hlavičku. Nyní tam vidíme čtyři nesourodé motivy - název s logem; fotografii obce; snímky se stínem; malovaná kaple.
Velká virtuální pochvala patří těm, kteří v minulosti zpracovávali obsah. Na to, jak je to malá obec, má zajímavosti a historii na webu zdokumentovanou velmi dobře.

3) Kromě toho, že fotogalerie nepočítá s menší šířkou monitoru (viz margin), nepočítá ani se širší. Myslím, že třeba zrovna u historických snímků by se hodily k jednotlivým snímkům aspoň názvy. Jednotlivé galerie mají na hlavní stránce fotogalerie popisy. Když si zobrazím konkrétní vybrané, popis chybí. Mělo by to být spíš naopak. Pokud by na té hlavní stránce popisy zůstaly, chtělo by je to zkrátit. Při užším okně vznikají nepěkné nudle.
4) Když kamkoliv kliknu v MSIE 9, tak mi ztmavne obrazovka, což je hrozně otravné.
Chamurappi
Profil
Reaguji na jenikakozaka:
Když kamkoliv kliknu v MSIE 9, tak mi ztmavne obrazovka, což je hrozně otravné.
To dělá lightbox. Asi jen nějaká jeho starší verze.


Reaguji na Rellika:
<meta name="viewport" content="initial-scale=1.0, user-scalable=no" />
Proč to?
Rellik
Profil
peta:
Úvodní stránku, konkrétně aktuality, nemám na starosti. To tam vkládá buď sám starosta a nebo někdo z obce. To samé i dokumenty s popisem na úřední desce. To DFS sem chvíli přemýšlel, kde to všichni vidíte. Už vím, je to na tom plakátku s náborem členů. Tento plakátek zaslali sami přímo z kroužku,s prosbou u uveřejnění. Nemůžu zasahovat do cizích textů. Přímo na stránkách je odkaz přímo "Veleťánek". Další dokumenty (usnesení, rozpočet, vyhlášky...) všechno vkládá někdo z obce a jaký popis přidá nebo nepřidá, neovlivním.
Ivy DFS - viz popis pro petu.
mimochodec web, krom galerie by neměl být moc široký, jelikož začíná na šířce 820px. V galerii sem zapomněl nastavit velikost miniatur a zjistil sem to až po té co sem tam nahrál přes 1000 fotek. mám v plánu je znovu zmenšit, aby to bylo OK. To tmavnutí obrazovky sem si všiml, že to dělá i na PC na obci. Zkusím nahrát novější lightbox
Chamurappi:
To tam zůstalo z jiného pokusného webu. Odstraním...

Jinak díky všem za reakce.. :)
DarkKnight
Profil
Vypadá to pěkně, ale spíš bych zvolil jako aplikaci wordpress ;)
jenikkozak
Profil
DarkKnight:
Ještě nám řekni, proč tu velikou a pomalou obludu doporučuješ.
Rellik
Profil
DarkKnight:
Wordpress je pro "nezasvěceného" uživatele víceméně nepoužitelný. Já sám sem s ním měl trochu problém, když sem v něm zkoušel vytvořit podobný web. Nechtěl bych pak být v situaci člověka na obecním úřadě, který má napsat jednoduchou aktualitu s nějakou přílohou. Musel by se v něm dokonale orientovat a jako jediný mít správu webu. Proto sem vytvářel vlastní CMS, kde je všechno jednoduché a přehledné, aby to pochopil a mohl používat v podstatě kdokoliv. A hlavně tam je jen to co je pro chod stránek potřebné... ;)
DarkKnight
Profil
mně to s ním jde :)
Rellik
Profil
Tak sem předělal "inline" ikonky, trochu změnil URL některých stránek a pokusil se odstranit pár nedostatků. Nově sem nahrál náhledy fotek v galerii a přesunul text z výpisu fotogalerií přímo do konkrétní galerie.
Mistr
Profil
Rellik:
(1) Ve stránce Hlášení poruch veřejného osvětlení máš v tabulce rubriku Místo poruchy. Co se do ní píše? Název obce? Proč jej nepředvyplnit, lze-li to? Nebo jméno ulice? Nelze v takovém případě nabídnout SELECT BOX s jejich seznamem?
(2) Jaký je titul pana Lubora Niederleho? Ve stránce Dr. Lubor Niederle jej v jeím nadpisu uvádíš jako doktora, avšak v textu je zmíněn jeho profesorský titul. Chtělo by to, myslím, vyjasnit.
(3) V textu Stezka je dlouhá 5km, začíná v obci Hradčovice (...) ze stránky Turistika Ti vypadla mezera před fyzikální jednotkou, ne?
(4) Občas Ti pozlobí typografie, konkrétně pomlčka versus spojovník. Viz například pravý sloupeček webu v části uvádějící svoz odpadu. Místo spojovníku bych raději použil půlčtverříkovou pomlčku.
Rellik
Profil
Mistr:
1/ obec nemá popsané ulice a používají se vyloženě místní názvy. Takže místo poruchy je v podstatě místní označení ulice. občané jsou na toto zvyklí.
2/ Text není můj výtvor, jak mi to autor poslal, tak to prostě je. ;)
3/ opraveno
4/ Odpady - změněno
Díky za zastavení.

Jinak nahrál sem nový lightbox pro galerii, tak to tmavnutí obrazovky snad zmizlo - nemám jak vyzkoušet, protože jsem na linuxu a ve virtualboxu mám jen win XP s IE8.
jenikkozak
Profil
Rellik:
Jinak nahrál sem nový lightbox pro galerii, tak to tmavnutí obrazovky snad zmizlo
V IE 9 ano.

Možná bych ve fotogalerii odstranil ty obrázky na pozadí. Na úzkém monitoru stejně není možné odhadnout, co mají znázorňovat. A u širší obrazovky bych spíše čekal více fotografií vedle sebe, než nějaké obrázkové pozadí.
Rellik
Profil
jenikkozak:
Díky za info, ty obrázky asi fakt odstraním.
margin
Profil *
Rellik:
nemám jak vyzkoušet
https://browserling.com/

Upozorňoval jsem na nezobrazení mapy v prohlížeči Opera, nějak to zapadlo.
Rellik
Profil
margin:
Dík za odkaz. Je to sice dost pomalé, ale pro zběžnou kontrolu stačí.
Jinak to nezobrazení mapy netuším proč nejde :( Kód mapy je vygenerován ze stránky http://map-generator.net/en
Rellik
Profil
Tak sem provizorně zdostupnil i mapu v opeře. Nicméně bych to chtěl vyřešit, tak aby to nebylo takhle řešené.
Kdyby měl někdo nápad jak zprovoznit tu mapu i v opeře, byl bych velmi rád.
margin
Profil *
Že mě to nenapadlo hned, proč si nevygeneruješ kód rovnou na stránce http://maps.google.cz/, stačí kliknout na ikonku řetězu (odkaz) a potom na "Přizpůsobit vloženou mapu a zobrazit náhled, vypadne něco takového:
<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.cz/?ie=UTF8&amp;t=m&amp;brcurrent=5,0,1&amp;ll=49.8299,18.168726&amp;spn=0.019378,0.036478&amp;z=14&amp;output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.cz/?ie=UTF8&amp;t=m&amp;brcurrent=5,0,1&amp;ll=49.8299,18.168726&amp;spn=0.019378,0.036478&amp;z=14&amp;source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Zvětšit mapu</a></small>
Rellik
Profil
margin:
Díky, ale to vyjde v podstatě nastejno, s tím co tam mám teď. Navíc ta mapa by neměla integrovaný streetview, jak teď.

EDIT: teď už by ta mapa měla jít snad všude. Kde bude mapa podporovaná, ukáže se přímo na stránce, kde není, ukáže se ifram s tou samou mapou. Takže to tak už asi nechám.
peta
Profil
Rellik: To jsem se ti pokousel prave vysvetlit, jak se takovy plakat na web vklada. Napises clanek a k nemu pridas plakat jako prilohu, odkaz na soubor.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0