Autor Zpráva
janomajka
Profil
Zdravím,
po dlouhé době realizace a testování nového projektu, bych byl rád i za názor a kritiku jiných a nezúčastněných.

Jedná se o projekt krevni-monitor.cz , poměrně nový.

Systém automaticky kontroluje data o aktuálních stavech krevích zásob jednotlivých nemocnic a zveřejňuje je na stránkách, ale je jich jen 5.

Pro ostatní nemocnice byl vytvořen administrační systém, kdy se nemocnice zaregistruje na stránce administrace, a bude ji vygenerován url kód krevního monitoru, který si vloží na své stránky nemocnice a budou mít na stránkách krevní monitor, který zároveň bude zobrazovaný na stránkách projektu krevni-monitor.cz

V administraci si nemocnice nastaví stavy zásob i grafické znázornění, nastavit velikost už zvládne admin sám ze samotného kódu

Pro přístup do administrace potřebujete heslo: nemocnice (je jen dočasné)

Kompletní manuál v pdf ke stažení zde https://dl.dropboxusercontent.com/u/18867863/manual-jpw.pdf

Prozatím můžete vyzkoušet registraci, přihlášení, i administraci. Pro testování jsme pro nemocnice připravili demo účet.

Budu rád za všechny názory

Díky
Marschmallow
Profil
janomajka:
Kvůli šířce Google map je mi responsivita na mobilu na nic.
V administraci to po mně chce zatím jen heslo. OK, zadám to heslo v [#1], ale pak to po mně chce jméno i heslo. Proč?
janomajka
Profil
Obsah na záložce Administrace je chráněn heslem, aby informace nebyly dostupné veřejnosti, pak se můžeš přihlásit, nebo registrovat a pak přihlásit.

Je to proto, aby lidi nemohli vidět obchodní podmínky, nebo se registrovat, stránka s administrací je jen pro nemocnice.

Můžeš zkusit jméno demo a heslo demo123456


Stránka s administrací je dočasně veřejná
Tomáš123
Profil
janomajka:
Nastavil by som všetkým <input>om s typom submit štýly podobné stránke (rámček a farba sa dá celkom bezpečne meniť aj s funkčnosťou naprieč prehliadačmi).
MartinP
Profil *
Tlačítko na změnu vzhledu grafu se kvůli overflow: hidden na stránce http://krevni-monitor.cz/administrace/?p=graf nezobrazuje celé.

Proč je zabanovaný [img]?
Marschmallow
Profil
MartinP:
Byl tu jeden pokus s podvedením moderátorů (např. zamčení vlákna bez jakékoliv interakce moderatora). Takže je teď fráze [ img] mezi zakázanými slovy... Nápad to byl Jana Tvrdíka. Ale je to hodně OT.
lionel messi
Profil
janomajka:
1. Pohral by som sa s validáciou registračného formulára, prejdú i zjavne nezmyselné údaje (e-mail neobsahujúci zavináč, nečíselný telefón/IČO).
2. Je dobrý zvyk nastavovať checkboxom label.
3. Nesprávne vyplnený registračný formulár mi zahodí, musím vypĺňať odznova, čo je dosť nepraktické.
4. Chybová hláška vypisovaná pomocou JS alertu sa nezobrazí návštevníkom s vypnutým JS (ide o malé percento, ale aj na nich treba myslieť).
5. Zobrazovať pri prihlásení hlášku „Vítejte zpět“ nepovažujem za najlepší nápad, navyše v otravnom alerte, ktorý musím odkliknúť, zrušil by som ju alebo normálne vypísal kamsi do stránky.
6. Na to, aby som pochopil ako funguje administrácia, som si musel prečítať manuál, trochu by som to vyjasnil.
7. krevni-monitor.cz/o-krvi/krev-jeji-funkce-slozeni — Krv nie je orgán, ale telesná tekutina.
8. Tamtiež: „Vylučovací funkce – odváfí z tkání odpadní látky […]“, „drakslík“
9. Vzhľad až na ten overflow tlačítiek (viď MartinP) ok.
mimochodec
Profil
janomajka:
V první řadě bych se trochu pozastavil nad účelem toho webu. Komu je určen? Zajímá dárce krve? Těžko. Nemocnice? Jsem přesvědčen o tom, že každá nemocnice má informace o stavu svých zásob s přesností rozhodně lepší než 25, 50, 75, 100 % kapacity. Kdyby web měl sloužit jako platforma pro nějakou výměnu v akutních případech, procentuelní vyjádření je poněkud nepraktické. Někde může sto procent kapacity znamenat 10 litrů, někde 100. Takže ani účel přehledu o tom, kolik mají sousedi, to neplní.

K webu samotnému:
- Je to jednoduchý webík na WP. Design neurazí a nenadchne, kód je klasicky rozežraný:
<li id="menu-item-105" class="menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page menu-item-105"><a href="http://krevni-monitor.cz/projektu/">O projektu</a></li>
Samozřejmě přilinkovaných asi pět css a asi 10 zbytečných js pluginů.
- Nevím, jak chceš využít kalendář po pravé straně, nejspíš nijak.
- Hodně slabá je gramatická stránka. Napsat "transfůzní" hned na úvodní stranu, to chce odvahu nebo naopak ignoranci. O stránce "O projektu" platí výtka ke gramatice taky, ale navíc mě tam zaujalo, kolik odstavců lze napsat bez toho, že by se tam objevila nějaká informace. Klíčových slov dostatek, informace žádná.
janomajka
Profil
lionel messi:
Díky, za takový názor a analýzu jsem vděčný.

mimochodec:
Účel webu je především pro dárce, u nemocnic, které krevní monitor mají (např. Olomouc) to funguje, dárci skutečně se na monitor dívají a podle něj jdou darovat, nebo odloží odběr na jindy. U nemocnic, které krevní monitor mají, to určitě nějaký význam má, nejen kvůli toho že něco takového mají, ale že to i používají a data pravidelně mění, některé téměř denně, kdyby to bylo k ničemu těch 5 nemocnic to nepoužívá, ale oni to používají. Myšlenka je, že by to měly všechny nemocnice, nebo alespoň většina z nich.

Ještě jeden důvod mě k celému projektu vedl, jak už sem říkal, dárce krve tyto informace o stavu zásob skutečně zajímá, problém u nemocnic je ale v tom, že krevní monitor nenajdou dárci snadno, většinou musí jít na stránku nemocnice, kliknout na oddělení, poté na trasfúzní oddělení a až pak na dárci krve, poté krevní zásoby uvidí (možná), na krevni-monitor.cz jsou všechny informace snadno a ihned dostupné.

Pokud jde o smysl pro nemocnice v případě kdy by poptávali nějakou krevní skupinu, řešení v procentech je nejlepší, pro nemocnici může 75% znamenat 10l a pro jinou 100l, ale když sestra uvidí že sousedi mají nad 75%, už může volat s nějakou jistotou, že zásoby navíc mají, kdyby měly 25% tak se bude poohlížet jinde, ale tahle část je spíš teorie, jak by to mohlo fungovat, primární účel je pro ty dobrovolné dárce.

Je to i taková hra s těmi dárci, víc je to aktivizuje před tím než se rozhodnou krev darovat, navíc když bude mít nemocnice 0% třeba A+ , tak dárce bude mít extra dobrý pocit, že dnes vyjímečně pomohl.

Asi to není úplně pro všechny nemocnice, někde berou všechny dárce bez ohledu na krevní skupinu, jen je pak s ohledem na krevní skupinu posadí třeba na odběr plasmy, kde je krevní skupina jedno (myslím).

Na závěr jen zopakuju, že 5 nemocnic u nás krevní monitor má a vyplatí se jim, dárci např. v Olomouci opravdu krevní zásoby pravidelně sledují a na jejich základě chodí krev darovat
mimochodec
Profil
janomajka:
ok, smysl a účelnost jsem možná špatně odhadl, tak beru zpět.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0