« 1 2 3 »
Autor Zpráva
noko
Profil
Dobrý den, prosím o kritiku webu http://chemickepokusy.tk
sitole
Profil
Ahoj noko..
1) Moc velký text v menu, ale opětovně moc malinký ve stránce.
2) Co odlišit menu od stránek? Také můžeš přisat jméno samétné stránky, aby se člověk neztratil.
3) Formátuj text v článcích.
4) Takovéto věci se čtou na mobilech či tabletech, takže mobilní verzi
5) Také doporučuji vyhledavání
6) Na stránkách máš spoustu nevyužitých </div>
Proč máš také logo v odkazu? :)
noko
Profil
[#2] sitole
Tak co by bylo lepší zmenšit text v menu nebo zvětšit zbytek?
Mobilní verze mi celkem funguje (mám nokia lumia 520)
Tomáš123
Profil
noko:
Web nie je dokončený, pôsobí neprofesionálne až začiatočnícky. Dokopy nemá dizajn. Formuláre pod pokusmi sú neupravené, rovnako ako aj komentáre ktoré nimi môže užívateľ vytvoriť (jeden som vytvoril pri pokuse Bublifuku). Ak sa pri písaní pomýlim, alebo zabudnem vyplniť nejaké pole, stratím všetko čo som napísal. Smajlík sa píše :) nie (:. Hlavičkový obrázok spôsobuje zobrazenie horizontálneho posuvníka. Päta je priveľmi dole. Tá zelená vo formulári je dosť nevhodná. Zvyšok som nepozeral, nech môžu niečo pripísať aj iní.
sitole
Profil
noko:
Tak co by bylo lepší zmenšit text v menu nebo zvětšit zbytek?
Menší menu ke stránce a normální velikost textu. (cca 13-18px)

Mobilní verze mi celkem funguje (mám nokia lumia 520)
Přímo "automat" od Google ti ukazuje klady a zápory ohledně mobilní verze.
Koukni se sám
noko
Profil
[#5] sitole
Automat píše že je nepoužitelná, ale na několika mobilech to jede bez problému.
sitole
Profil
noko:
Přečti si připomínky, které ti píše přímo googlebot.
Poté se podívaj například na můj webm který je upravený pro mobilní zařízení a poté jej porovnej se svojí stránku.
Značný rozdíl ve vyobrzaení na mobilech že? :)


Další várka k [#2]
7) Používvej modernější <!doctype html> místo starého <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">.
8) Také opravdu doporučuji odstranit ti divy, které nemají partnera.
9) Proč máš obrázek jako odkaz v menu? Pro načtení stránek bude jednoduší zobrazení.
noko
Profil
[#7] sitole
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">. mi tam píše ps pad a tak to tam nechávám
sitole
Profil
noko:
mi tam píše ps pad a tak to tam nechávám
Takže ti tam PSPAD napíše reklamu a necháš ji tam O.o? (Příklad)
noko
Profil
[#9] sitole
Já si myslím že je to konečnému uživateli uplně jedno jestli je v kodu
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
nebo
<!DOCTYPE HTML>
kdyby mi psal reklamu do webu tak ho nepoužívám :D.
Chamurappi
Profil
Reaguji na noka:
Já si myslím že je to konečnému uživateli uplně jedno
Ten drobný rozdíl má dost zásadní vliv na vykreslování stránky.


Reaguji na sitole:
Používvej modernější <!doctype html> místo starého
Modernost je sama o sobě dost hloupý důvod k jakékoliv úpravě kódu. I ten starý <!doctype> jde snadno upravit tak, aby vyvolával standardní režim…
lionel messi
Profil
noko:
Síce už trochu odbiehame od témy, ale stavím sa, že v PSPade sa šablóny dajú upravovať (mne zbytočne dlhé doctype vkladal NetBeans, bez problémov som zmenil na krátku podobu).

Aby som len netliachal, pridám aj iné postrehy:

1. Počítadlo presuň do pätičky, návštevníka omnoho viac zaujmú samotné pokusy.
2. Web by som oživil faviconkou.
3. Mať 2× na hl. stránke privítanie je zbytočné, stačí potriasť rukou len raz. :-)
4. Menu, improvizované „logo“ a nadpisy sú mimoriadne veľké, zvyšok textu príliš malý. Výrazne zmenši veľké písmo a mierne zväčši malé.
5. Home v menu by som zrejme počeštil.
6. PHP ti hlási chybovú hlášku. Na ostrom serveri má byť výpis chýb vždy vypnutý, používa sa tzv. logovanie (zápis do zvláštneho textového súboru na serveri, kam má štandardne prístup len administrátor).
7. Nikdy nepodčiarkuj text, ktorý nie je odkazom (ani v prípade, že odkazy nezvýrazňuješ podčiarknutím).
8. Úspešne sa mi podaril XSS útok, riešením je dôsledné ošetrovanie užívateľského vstupu pred vypísaním do stránky pomocou funkcie htmlspecialchars.
9. Web by veľmi oživili obrázky pokusov.
Mistr
Profil
noko:
(1) Používáš v jedné stránce více fontů. Proč?
(2) Proč je na česky psaném webu položka "Home"?
(3) Co Tě vedlo k vytvoření horních tlačítek ("Home", "Všechny pokusy" atd.) pomocí obrázků. Šly by přeci krásně využít kaskádové styly (CSS).
(4) Proč máš někde text v patičce vycentrovaný (Kontakt) a jinde ne (O webu)? Navíc je psán i různou velikostí písma (srovnej uvedené stránky s titulní stránkou).
(5) Z jakého důvodu jsem po klepnutí na položku Oranžový hřib v titulní stránce po chvíli přesměrován na web Google.cz?
(6) Texty v těch velkých modrých boxech na titulní stránce bych vycentroval. Jak vertikálně, tak horizontálně.
(7) Podtržený text používáme pouze pro odkazy, pro nic jiného. Ty máš například podtržený i nadpis (Bublifuk) ve stránce příslušného pokusu, což je chyba.
(8) Ve stránce Červený bengálský oheň máš nad formulářem úplně vespod nějakou chybovou hlášku.
(9) K čemu vlastně ty formuláře na konci každé stránky slouží?
(10) Doplnil bych, zda jsou pokusy nebezpečné, kdo a kde je může provádět atp.
(11) Pro nadpisy používáme tagy <h1> apod., nikoliv Tebou užité
<b><u><big><big><big>Červený bengálský oheň</big></big></big> </u></b>
lionel messi
Profil
Mistr:
(5) Z jakého důvodu jsem po klepnutí na položku Oranžový hřib v titulní stránce po chvíli přesměrován na web Google.cz?
Ehm, mea culpa. Ide o formu XSS útoku [#12], noko musí najprv zmazať nebezpečný komentár.
sitole
Profil
Také chci doplnit, že do komentářů lze vkládat kod. Viz. zde.
Proč máš podtrhnuté nadpisy bez efektu odkazu? Uživatele to mate!

[i] Ta dolní část hlavn stránky je přímo okopírovaná z mého webu. Známe se s Nokem déle. Moje stránky jsou veřejně kopírovatelné, ale na takové věci pozor! Viz můj web. [i]
Mistr
Profil
[#14] lionel messi
Děkuji za upozornění.
noko
Profil
1. už na web neútočte nebo vám zablokuju ip adresy
2. v článcích je menší písmo než jinde protože jsem ho ještě nestihl zvětšit
[#15] sitole
nechápu co myslíš popiš to
A prosím napište kam ste všude útočili!
4. neví někdo jak zakázat určité html kódy a značky v komentářích?
sitole
Profil
noko:
Budes muste upravovat a vyhledavat tagy jako php, css, html a vymazat je. Jako dalsi doporucuji ve tve administraci vypsat vsechny komentare, aby jsi je u clanku mohl sledovat.


Ip blokovat nemuzes, protoze je jednoduse nevis a tento hosting nezobrazuje log.
Psano na mobilu.


Utocime jednoduse, aby jsi opravil obrovskou chybu, kterou je mozne web i smazat.
noko
Profil
neví někdo jak udělat průhlednou faviconu?
mimochodec
Profil
noko:
EDitorem, který umí s průhledností pracovat. Třeba http://junior-icon-editor.en.softonic.com/
noko
Profil
[#20] mimochodec
To je sice pěkné, ale není pro windows7
Tomáš123
Profil
noko:
Web si si dal na zhodnotenie... S hodnotením si teda mal počítať. Inak je voľne dostupný na internete... Čo máš v pláne robiť so skutočným spammerom? Uprosíkať ho k smrti?

sitole:
Ta dolní část hlavn stránky je přímo okopírovaná z mého webu.
Podobnosť čisto náhodná. Každý kto nad pätičku umiestni propagačný HTML kód je vinný za kopírovanie obsahu tvojho webu? Alebo máš na mysli tie boxy? Situáciu to aj tak nemení.
Bubák
Profil
Pokud nechceš nic instalovat, což si myslím, že se kvůli jedné ikoně nevyplatí, tak to můžeš spáchat tady: http://www.favicon.cc/
sitole
Profil
Tomáš123:
I boxiky (kod je naprosto stejny)
mimochodec
Profil
noko:
To je sice pěkné, ale není pro windows7

To tam píšou, nevím proč. Mně to pod w7 funguje.
noko
Profil
[#24] sitole
Tak počkej, ty boxy jsou něco uplně jiného,
moje boxy jsou tlačítka
tvoje jsou obrázky.


a komentáře jsem zrušil
lionel messi
Profil
noko:
a komentáře jsem zrušil
V [#12] som okrem zmienky o útoku naznačil i jednoduchú možnosť prevencie, stačilo zranenú ruku obviazať, nebolo treba odrezať. :-)
noko
Profil
už jsem tam dal tu faviconku
Jan Kozák
Profil
Děkujeme za informaci. Celou dobu jsem čekal, kdy tam konečně bude. Bezva.

Web máš zkopčenej, což je o to trapnější, že předloha má jisté mezery a na internetu se dají najít tisíce šablon přímo označené, že je lze na vlastním webu využít bez omezení.

sitole:
Utocime jednoduse, aby jsi opravil obrovskou chybu, kterou je mozne web i smazat.
Smazat web přes JS běžící u klienta? Pane velký hackere, prosím, hlavně nám nemaž Googla, potřebujeme ho.

To, co jste provedli, není správné. V ČR je to minimálně na hraně trestné činnosti (§ 230 trestního zákoníku). Podobnou aktivitu bez výslovného svolení provozovatele nepraktikujte.
noko
Profil
[#29] Jan Kozák
Web okopírovaný nemám, celé je to moje práce.
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0