Autor Zpráva
SuE
Profil
o honor harrington
pomocí ssi, což se myslím podařilo, snadno se s tím teď manipuluje. Zároveň jsem trochu změnila layout a vyrobila pár chybek :-)
Poradíte, prosím?
- explorer bug, že kvůli levému (float left) menu odskakuje text o 3 px, Toku už mi poradil co s tím, ale já bych si toho skoro radši nevšímala. Vadí to moc ?
- když zmenším stránku na šířku, tak se objeví horizontální posuvník a ten by tam neměl být. Nevím, kde mi tam co přečuhuje. Layout by měl být gumový.
- Ještě mi tam chybí h1 pod tím obrázkovým textem ale váhám, jak ji tam dát, asi s alt? ten obrázek je průhledný, text by se jím nepřekryl - musel by být display none :-(
na tiskovém stylu se ještě pracuje - většinou bude spočívat v display none u všeho kromě textové části :-)
To jsou chyby, o kterých vím .. a je tam určitě spousta dalších, na které mě prosím upozorněte v kritice, díky moc :-)
Yuhů
Profil
to rozšíření ti dělá to vysouvací menu, konkrétně myslím je hodně široké to poslední submenu. Nějak se to tam nevejde.
Freya
Profil
To h1 můžeš ještě vystřelit pozicováním někam úplně do tramtárie mimo monitor, ale s display:none ti to už vyjde imho nastejno...

<h2>David Weber: Honor harringtonová</h2> - to druhé H je malé schválně? Jestli ano, tak sorry, že rýpu :-)

A ještě, pokud můžu být hodně otravná, by se mi líbilo, kdyby něco vlevo nahoře klikalo a odkazovalo na úvodní stránku (přes to, že ten odkaz je i v menu, by to nemuselo být na škodu). Třeba to logo se tam tak hezky vyjímá... :-)

Jinak, v CSS máš hodněkrát definovanou font-family. Ale myslím, že ta by stačila nastavit u body a pak už se dědí.

Velikost písma by bylo záhodno nedefinovat v px, protože pak si to uživatel IE nemůže sám zvětšovat a zmenšovat. Fajn jsou třeba slovní definice (small, normal, large, x-large...) nebo procenta.
Anonymní
Profil *
freya: písmo v px by definované být nemělo (je 90%), i v exploreru se zvětšuje v pohodě. Jestli je tam nejaká definice, co mi unikla, můžeš konkrétněji ?
nadpis opravím, diky :-)
font family vyhubím, máš pravdu, původne bylo totiž v body verdana ale vypadalo to divně, když to písmo bylo velké, tak jsem to přehodila na arial a už to tam pak zbylo
Freya
Profil
áá, sorry, koukala jsem na tu font-size do jiného zdrojáku... zasloužím si praštit do hlavy :-)
SuE
Profil
yuhů: díky, bylo to skutečně tím menu, trošku jsem ho osekala :-)
Michael Le
Profil
Já bych to vysouvací menu nedělal pomocí JS. Jinak je to celkem pěkné.
Martin Kuželka
Profil
Já bych to vysouvací menu nedělal pomocí JS. Jinak je to celkem pěkné.

Jak jinak udělat vysouvací menu než JavaScriptem? Rád se poučím.
llook
Profil
Martin Kuželka: Lze to pro moderní prohlížeče pomocí pseudotřídy hover, pro Internet Explorer pomocí behaviors. Viz:
http://www.maciweb.net/blog/web/clanek.php?clanek=71xpxpxpmen
http://www.aplus.co.yu/adxmenu/examples2/winxp/purecss/index.html
llook
Profil
Pardon, ten první odkaz je http://www.maciweb.net/blog/web/clanek.php?clanek=71
(to se stává, pokud v FF hledám odkaz a mám focus na řádce s adresou).
SuE
Profil
ilook: v tom řešení na maciwebu kousek javaskriptu myslím je - a když se vypne v IE javaskript, tak to nefunguje - tudíž stejně musí být alternativa (toho bočního menu bych se nemohla zbavit). To bych asi jako alternativu k tomu, co mám teď, neviděla.

To druhé jsem zatím nezkoumala z hlediska kodu ale taky to v IE se zabezpečením "nejvyšší" nefunguje. Je pravda, že ve ff to funguje i bez js, což je oproti tomu řešení, které jsem použila, vylepšení. Ale to IE :-(((

už jdu do pelíšku, zitra to ještě proslídím. v každém případě dík za inspiraci
Apeco
Profil
Mam problém z Flashem na vysouvací menu! Do každého z tlačítek vložím tuto akci, ovládající jejich animaci :

on (rollOver, dragOver) {
gotoAndStop (8);
}
on (rollOut, dragOut) {
gotoAndStop (1);
}
//plus akce pro odkaz
Ten odkaz mi nefunguje když tam napíšu

on (release){
gotoAndStop(/*například*/5);
}

Posím napištemi co stim a co bych tam mě napsat. Děkuju předem.
apaprciak@seznam.cz
Plaváček
Profil
Tedy já osobně bych to javascriptové menu odeslal do věčných lovišť a vyřešil bych celý problém standardním systémem - horní navigaci bych koncipoval jako základní a v levé části webu by se umístila doplňková navigace (tedy volby pro jednotlivé kategorie). Mělo by to hned dvě výhody:

1. nemusela bys řešit problém vypnutého javascriptu a tím pádem zbytečně zdvojovat navigaci
2. vyřešila bys nepříjemný problém lidí, kteří z různých důvodů mají rozlišení 800x600 a pokud si to nasimuluješ, zjistíš, že javascriptové menu je stejně nepoužitelné

Jinak je to ale velmi pěkný webík.
SuE
Profil
Plaváček: díky :-)
njn, když já su takovej experimentátor , chtěla jsem si to vykoušet. To menu je stejně spíš jen přidaná hodnota. Naštěstí se to díky tomu ssi dá udržovat jen na jednom místě.

K tomu rozlišení 800*600, tuším problém :-(
v IE to horní menu ujíždí na prvním řádku, když menu zalomí, ale kliknout na to jde, jen nelze vybírat z toho js menu. Možná to nakonec "pošlu do věčných lovišť", uvidím, co na to moji návštěvníci budou říkat . Všimla jsem si, že většinou se to horní menu dělává absolute - je to právě kvůli tomu, aby tenhle problém nenastal? Já se zas chtěla vyhnout rolování do stran, chjo, aneb, jak praví H.H.: this is not the perfect universe :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0