Autor Zpráva
serverteam.sk
Profil
Ahojte po prozkoumání webu jsem narazil na jediný způsob vložení novinek na web pres mSQL tak aby se seradili podle nejnovejsich a dalo se mezi spravy dat nějaký rozdělovník ve stylu :
Nadpis novinky 1
Novinka 1
------------------------------------------------------------
Nadpis novinky 2
Novinka 2 ATD.........

ale bohužel mi nefunguje a problém nastává už při připojování k databázi . Může mi prosím někdo upravit tento kod:

 $q = "SELECT * FROM novinky ORDER BY ID DESC LIMIT 10";
    $vysledek=mysql_query($q);
    $radku=mysql_num_rows($vysledek);
 
    if ($radku>0) {
      echo "<ul>";
      while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
        echo "<li>".$zaznam["titulek"]."</li>";
      endwhile;
      echo "</ul>";
    };



Nejlepší by bylo kdyby byl cely i spripojenim na databazi a vypisovanim do políček
lionel messi
Profil
serverteam.sk:
problém nastává už při připojování k databázi .
Prosím o doplnenie kódu, aby obsahoval všetky časti — pripojenie, časť v [#1] + výpis.

Mysql_* funkcie sú zastaralé, ale o to teraz nejde, hoci prerábka by sa hodila.

V postnutom úryvku kódu chybu nevidím. Miesto mysql_fetch_array by som zvážil použitie mysql_fetch_assoc, ale na tom svet nepadá.
Tori
Profil
serverteam.sk:
bohužel mi nefunguje
A popis chyby, jakým způsobem nefunguje, chybová hláška kterou vám to napsalo,...?

tak aby se seradili podle nejnovejsich
Řazení už máte v tom SQL ("order by id desc"), jedině by se dalo použít místo ID sloupec s datumem, ale můžete nechat i takhle. Pokud nepřidáváte novinky napřeskáčku, tak to bude fungovat stejně.

aby se [...] dalo se mezi spravy dat nějaký rozdělovník
To záleží, jak se to nastyluje, můžete klidně novinky vypisovat do odstavců a v css jim nastavit spodní rámeček.
serverteam.sk
Profil
Kod presne vypada
 include "config.php";
            mysql_connect($mysql_ip,$mysql_user,$mysql_pass);
$q = "SELECT * FROM novinky ORDER BY ID DESC LIMIT 10";
    $vysledek=mysql_query($q);
    $radku=mysql_num_rows($vysledek);
 
    if ($radku>0) {
      echo "<ul>";
      while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
        echo "<li>".$zaznam["titulek"]."</li>";
      endwhile;
      echo "</ul>";
    };
a v douboru config.php
  $mysql_ip = "mysql.ic.cz"; 
  $mysql_user = "ic_serverteam";
  $mysql_pass = "*******"; 
  $mysql_name = "ic_serverteam"; 
lionel messi
Profil
serverteam.sk:
Na pohľad tam chyba nie je, potrebovali by sme vedieť, čo to vypíše, na riadok 4 prosím daj:$vysledek=mysql_query($q) or die(mysql_error($error));

Napriek tomu, že nie sme v kategórii Hosting, dovolím si pár slov ohľadne freehostingu ic.cz.

1. Je to neudržovaný a mŕtvy hosting bez vývoja, podpory.
2. Zdá sa, že na ich serveroch je neaktuálne PHP/MySQL.

Odporúčam preto zmenu hostingu. Dobré meno má napr. Endora.cz, nedokážem objektívne posúdiť.
serverteam.sk
Profil
když už zmenu hostingu tak bych prosím požádal o nějaký freehosting kde si můžu programovat a delat blbosti sám bez wordpresu ATD

a za 2 to pripojení se mi podarilo nejak udelat a proto by se mi hodilo jak dat ty novinky od sebe do tabulek a pod.
lionel messi
Profil
serverteam.sk:
když už zmenu hostingu tak bych prosím požádal o nějaký freehosting kde si můžu programovat a delat blbosti sám bez wordpresu
Nie som si na 100% istý, ale endora toto spĺňa.

jak dat ty novinky od sebe do tabulek a pod.
Kód v [#4] generuje odrážkový zoznam noviniek, zmena na tabuľku je triviálna. K oddeľovaču sa vyjadrila už [#3] Tori.
serverteam.sk
Profil
ano 3 som si precital a docela by se mi hodilo kdyby to bylo treba ve formatu

<?php kod na zobrazeni novinky č 1 ?>
------------------------------------------------------------------
<?php kod na zobrazeni novinky č 2 ?>

atd pokud by to tak slo bylo by to fakt super protoze s css moc neumim
a snazim se ho nepouzivat
lionel messi
Profil
Upravujem iba riadky 7 — 11 z [#4] a pridávam výpis oddeľovača, v tomto prípade vodorovnej čiary. Je to so štipkou CSS, považoval som to za lepšie riešenie než tag <hr>.
 if ($radku>0) {
     $oddelovac = 'style="border-top: 1px;>"';
     $prva = true; //kvôli vypisovaniu oddeľovača, budeme ho vypisovať pred každú položku okrem prvej
      while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
        if ($prva)
        {
          echo "<p>".$zaznam["titulek"]."</p>";
          $prva = false;
        }
        else
        {
          echo "<p ". $oddelovac. $zaznam["titulek"]. "</p>"; //malá poznámka, tag odstavca uzatvára oddeľovač
          }
      endwhile;
    };

Vyskúšaj a daj vedieť, či funguje k tvojej spokojnosti.
serverteam.sk
Profil
děkuji pokud by byl nějaký problém napíšu a dám primo odkaz jak si to predstavuju

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0