Autor Zpráva
kchrz
Profil
Potřeboval bych poradit s postupem, abych se vyhnul chybám (a případným opravám) a přesunul db pokud možno bez chyby a na první pokus.

Přecházím z jednoho hostingu nad druhý.

Na 1. hostingu jsem měl :
HTML Kodování : charset=windows-1250
Přístup do MySQL v php takto : mysql_query('SET NAMES windows-1250');
webové rozhraní MySQL umožnuje : Czech(Win1250) - které jsem standardně používal a dále Czech(utf-8) a Czech(ISO-8859-2)
phpMyAdmin - 2.9.1 Verze MySQL klienta: 5.0.26

Na 2. (novém) hostingu je
ve webovém rozhraní MySQL možno použít jen Czech(cs-utf-8)
phpMyAdmin 2.6.4-pl2 MySQL 4.1.18

Otázka č.1 :
Do jaké znakové sady se mám přepnout v 1.hostingu při exportu db. Předpokládám že d Czech(utf-8).

Otázka č.2 :
Na 2.hostingu mám nastavit mysql_query('SET NAMES utf8_general_ci'); a nebo mysql_query('SET NAMES utf8_czech_ci'); ?

Otázka č.3 :
Nové HTML kodování bude charset=utf-8 ?

Děkuji,
kchrz - lf1.cz
Kajman_
Profil *
Jaká verze mysql je na novém hostingu? Na základě této informace se mohou odpovědi velice různit.
kchrz
Profil
Verze MySQL jsem dopsal do původního dotazu, děkuji.
Kajman_
Profil *
1. je to celkem jedno, utf8 může být. Jen je pak dobré napsat na začátek toho souboru řádek
set names utf8;
pokud to tam export nedá sám. Tím odpadne nutnost při importu něco dalšího nastavovat.
Také bych při exportu asi dal kompatibilitu s mysql40, aby jste nemusel v tom exportním souboru nahrazovat všechny výskyty porovnání a kódování, ale aby stačilo na nové databázi nastavit před importem defaultní porovnání a kódování, které chcete použít.

2.
set names utf8

3.
ano

A pokud je webové rozhraní jen v utf8, tak to neomezuje používání jiných znakových sad (pokud je db podporuje).
kchrz
Profil
Všem děkuji za rady, povedlo se mi to sice až na 2.pokus (nejdřív jsem si standardně vytvořil na stránkách rozsypaný čaj), ale i to se počítá.
Díky
Uli
Profil *
Všem děkuji za rady, povedlo se mi to sice až na 2.pokus (nejdřív jsem si standardně vytvořil na stránkách rozsypaný čaj), ale i to se počítá.
Díky


A jak se ti to povedlo - mam ten samej problem - udelal jsem v podstate vsechno co sem se dozvedel tady i jinde, ale furt to nefunguje!!!

Dik
kchrz
Profil
Postup byl následující :
1. v první db, kde bylo kodování win1250 jsem se připojil pod tmto kodováním. Pod kterýmkoliv jiným mi hrubá export do SQL zobrazil rozsypaný čaj.
zadal jsem export - jen do SQL. Výsedný text jsem zkopíroval (jen do paměti)
2. Připojil jsem se do nového MySQL rozhraní, tentokráte pod kodováním utf-8. Do okna MySQL jsem vložil onon text a operaci dokončil.
3. Nastavil jsem před prací s databází : mysql_query('SET NAMES utf8'); a na hlavní stránce mám charset=utf-8

Takhle mi sice fungoval správně text, jež byl vyvolán z MySQL, nicméně veškerý ostatní text, jež byl psán v HTML přímo v souborech byl opět naprosto rozhozen.
4. Takže jsem si každý jednotlivý soubor otevřel v Pspadu, kliknul na Format/UTF-8 a uložil. S tím souborem to sice nic neudělalo, nebo to alespoň v textu nebylo vidět, nicméně na webu užse text zobrazoval, jak měl.

Snad ti to pomůže.
ironmoon
Profil *
Vim že to je starší téma ale mam problem a potřeboval bych pomoct. přesouvaj jsem databázi fóra z php4 na php5 bohužel jsem si neuvědomil kódování a šel jsem na UTF - 8 z iso - 8859 - 2 a samozřejmě se mi to doje*alo a nejde mi diaktrika. Každý příspěvek končí tam kde je znak s diaktrikou. Mam zálohu ale nevim jak to udělat abych změnil kodování a šlo to nevíte někdo prosím ? :(
Kajman_
Profil *
Zkuste přidat na začátek souboru

set names latin2;
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0