Autor Zpráva
Luko255
Profil
Ahojte,
potreboval by som pomôcť s vytvorením databázy na PhpMyAdmin. Potrebujem do databázy vložiť tieto dve tabuľky (témy a príspevky):

CREATE TABLE temy (

id_temy MEDIUMINT NOT NULL auto_increment,

nadpis VARCHAR(255) NOT NULL,

obsah LONGTEXT NOT NULL,

autor VARCHAR(255) NOT NULL,

email CHAR(255) NOT NULL,

datum DATETIME NOT NULL,

uprava DATETIME NOT NULL,

ip CHAR(15) NOT NULL,

PRIMARY KEY(id_temy)

);

CREATE TABLE prispevky (

id_prispevku INT NOT NULL auto_increment,

obsah LONGTEXT NOT NULL,

autor VARCHAR(255) NOT NULL,

email CHAR(255) NOT NULL,

datum DATETIME NOT NULL,

k_teme MEDIUMINT NOT NULL,

ip CHAR(15) NOT NULL,

PRIMARY KEY(id_prispevku)

);



...ale vôbec netuším ako na to. Prosím help. :)
Joker
Profil
Luko255
potreboval by som pomôcť s vytvorením databázy
Jako vytvořit přímo databázi?
CREATE DATABASE nazev_databaze

A pak se do ní vloží ty tabulky.
Luko255
Profil
...no ja som úplny začiatočník, takže by som to potreboval vysvetliť polopate :)
nightfish
Profil
pomôcť s vytvorením databázy na PhpMyAdmin
pokud to je na freehostingu, tak už databáze obvykle bude vytvořená...
takže otevřeš phpmyadmin, klikneš na záložku SQL, do okýnka zkopíruješ ty sql dotazy a dáš "spustit" (nebo tak nějak)
Luko255
Profil
Ja to zatiaľ skúšam len na localhoste a databázu už mám vytvorenú, len veviem ako do nes dostať tie témy a príspevky...
Joker
Profil
Luko255
Nejdřív se vytvoří tabulky, viz nightfish, a když už jsou vytvořené, tak v phpMyAdminu když se klikne na tabulku, je tam tlačítko na vložení řádku.

Ze skriptu se to pak dělá příkazem INSERT
Luko255
Profil
A ako tam tu tabuľku vytvorím??? Keď dám vytvoriť novú tabuľku, vyskočí mi formulár, ktorý je potrebné vytvoríť, ale neviem, čo doňho mám napísať...
Joker
Profil
Luko255
No, znám i lidi, kterým dodám návod "pro blbce" v šesti jednoduchých krocích, oni druhý a pátý vynechají, důsledkem toho třetí, čtvrtý a šestý udělají úplně jinak a pak mi vynadají, že to nefunguje :o)

Přesto... je nějaký problém udělat to tak, jak to napsal nightfish?
matthew
Profil
Luko255
1. Otevři si na localhostu phpmyadmin ( obvykle http://localhost/phpmyadmin )
2. V levém menu v seznamu databází vyber tu svou
3. Nevšímej si formuláře "Vytvořit tabulku" a v levém panelu klikni na malou ikonku okna s textem SQL (SQL okno)
4. Do nově otevřeného okna vlož tvůj SQL kód který uvádíš v prvním příspěvku a klikni na "Proveď"

Tak co, funguje? ;)
Luko255
Profil
matthew moc ti ďakujem :)
Luko255
Profil
Ešte mám jeden problém, už som to všetko spravil podľa matthewa, ale keď si spustím web na localhoste alebo na servery, napíše mi toto: Server má problémy. Skúste to neskôr prosím... Jeden známy mi poradil aby som skontroloval pripojenie do databázy. Kde sa to kontroluje???

PS: Ja viem, že vás tu otravujem s totálnymi blbosťami, ale databázy vidím asi druhý krát v živote (prvý krát to bolo včera). :)
kajaman
Profil
ale keď si spustím web na localhoste

... jaký web? Ty máš vytvořený web, který spolupracuje s tou databází, kterou jsi včera vytvořil? Tak sem dej ten kód.
Luko255
Profil
Kód je tu:

<? #config.php

define("SERVER","server");
define("LOGIN","login");
define("PASS","heslo");
define("DATABASE","databaza");

$dbc = @mysql_connect(SERVER,LOGIN,PASS) or die("Server má problémy. Skúste to neskôr prosím.!\n");
$dbs = @mysql_select_db(DATABASE) or die("Server má problémy. Skúste to neskôr prosím.!\n");

$description = "popis stránka";
$keywords = "kµúčové slová";
$title = "Fórum";

$zacni = 5;

?>
roberta
Profil
musíš nastaviť premenné (zvýraznené tučne)
namiesto server napíš adresu mysql servera. (asi localhost)
namiesto login napíš login (meno používateľa), akým sa prihlasuješ do databázy (presne také isté ako keď sa prihlasuješ do db cez phpmyadmin)
namiesto heslo napíš heslo logina (presne také isté ako keď sa prihlasuješ do db cez phpmyadmin)
a na miesto databaza napíš názov tej tvojej databázy, čo si si ju vytvoril v phpmyadmiin

define("SERVER","server");
define("LOGIN","login");
define("PASS","heslo");
define("DATABASE","databaza");
Luko255
Profil
roberta ďakujem. Takto to dopadne, keď sťahujem hotový kód z netu a neviem čo s ním robiť. :)
nightfish
Profil
Takto to dopadne, keď sťahujem hotový kód z netu a neviem čo s ním robiť. :)
dobrali jsme se k tomu, že tento postup u některých jedinců k ničemu nevede (a tím nemyslím jenom tebe)
takže mé doporučení je trochu postudovat, než se do něčeho dalšího pustíš...
http://linuxsoft.cz/php - je tam i část věnovaná mysql
nebo http://linuxsoft.cz/mysql
roberta
Profil
Luko255
roberta ďakujem. Takto to dopadne, keď sťahujem hotový kód z netu a neviem čo s ním robiť. :)
no tak okrem hotového kódu je potrebné stiahnuť aj návod na inštaláciu :)
alebo sa troška učiť, ako ti poradil nightfish
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0