Autor Zpráva
Béééda
Profil *
Moderátor Petr ZZZ: Tři podobná vlákna: …1… …2… …3…

AHojte,
mám tu problémak na který jse se ptal už jednou ale nějak jsem nepochopil co a jak a tak se ptám ještě jednou a doufám že to ted zvládnu … Mám tento problém chci aby při vypsání článků z databaze se pod každým ukázál link směrujicí na celý tento článek, např. www.neco.cz/?id=3 … Mám tyto zdrojáky:
vypis.php
<?php
include("pripojenie.php");

$sql = mysql_query("SELECT * FROM tabulka WHERE id=".$_GET["id"]) or die(mysql_error());

while($vypis = mysql_fetch_array($sql))
{
echo "<h3>".$vypis["nadpis"]."</h3><br>"; //vypise nadpis

//Tu mate odkazy na upravenie alebo zmazanie udajov odkazy si uz mozte upravit podla seba
echo "<a href='uprav.php?udaj=".$vypis["id"]."'>Zmenit</a> | <a href='zmaz.php?zmazat=ok&amp;id=".$vypis["id"]."'>Zmazat</a>" | <a href='vypis.php?udaj=".$vypis["id"]."'>Clanek</a>" ;
}
?>

staticky je vše správně ale, něčím se to liší,
<a href='uprav.php?udaj=".$vypis["id"]."'>Zmenit</a>
a
<a href='vypis.php?udaj=".$vypis["id"]."'>Clanek</a>
je to uplně stejné ale je tu soubor uprav.php, který potřebuji nějak skloubit s tím vypis.php
<?php
include("pripojenie.php");

if(isset($_POST['uprav'])) //ak bolo stlacene tlacitko uprav
{
        $nadpis = $_POST['nadpis'];
        $text = $_POST['text'];

        $sql ="UPDATE tabulka set nadpis='".$nadpis."', text='".$text."' WHERE id = '".$udaj."'"; //upravime udaje v db
        $vysledok=mysql_query($sql);
        if ($vysledok) {
        echo "Udaj uspesne upraveny"; //vypise uspesnost
        } else {
        echo "Udaj nemohol byt upraveny! Skuste to ešte raz."; //vypise neuspesnost
}}

        $sql = mysql_query("SELECT * FROM tabulka where id= '".$udaj."'"); //vytiahneme udaje z db
        $vypis = mysql_fetch_row($sql);

        echo '<form method="post">';
        echo 'Nadpis: <input name="nadpis" type="text" value="'.$vypis[1].'"><br>'; //vypiseme nadpis
        echo 'Text: <textarea name="text" cols="30" rows="3">'.$vypis[2].'</textarea><br>'; //vypiseme text
        echo '<input type="submit" value="Upravit" name="uprav">';
        echo '</form>';
?> 

Jak by se to dalo udělat ? Moc prosím, děkuji za odpovědi
xmark
Profil
Původní vlákno:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=3&topic=120023

Béééda:
Potřebuješ:
1. Výpis všech článků (resp. jejich nadpisů)
2. Výpis celého jednoho článku (nadpis, kdo kdy vložil, celý text článku)
3. Rozlišit, kdy jde o který z těch dvou požadavků (isset)
4. Rozlišit, kdy se má článek editovat

Co PŘESNĚ na tom nechápeš?
Doporučoval jsem ti, ať si to nejdřív uděláš bez administrace, tzn. výpis seznamu článků a po rozkliknutí vypsání jednoho článku. Udělals to?
Béééda
Profil *
já jsem na tom vše pochopil, ale zde
<a href='vypis.php?udaj=".$vypis["id"]."'>Clanek</a>
je vypisován udaj a já ho nemám nějak označen ve vypis.php ale když se podíváš na tohle
<a href='uprav.php?udaj=".$vypis["id"]."'>Zmenit</a>
tak je tam také udaj a v souboru uprav.php je už nějak označen, zde soubor uprav.php:
<?php
include("pripojenie.php");

if(isset($_POST['uprav'])) //ak bolo stlacene tlacitko uprav
{
        $nadpis = $_POST['nadpis'];
        $text = $_POST['text'];

        $sql ="UPDATE tabulka set nadpis='".$nadpis."', text='".$text."' WHERE id = '".$udaj."'"; //upravime udaje v db
        $vysledok=mysql_query($sql);
        if ($vysledok) {
        echo "Udaj uspesne upraveny"; //vypise uspesnost
        } else {
        echo "Udaj nemohol byt upraveny! Skuste to ešte raz."; //vypise neuspesnost
}}

        $sql = mysql_query("SELECT * FROM tabulka where id= '".$udaj."'"); //vytiahneme udaje z db
        $vypis = mysql_fetch_row($sql);

        echo '<form method="post">';
        echo 'Nadpis: <input name="nadpis" type="text" value="'.$vypis[1].'"><br>'; //vypiseme nadpis
        echo 'Text: <textarea name="text" cols="30" rows="3">'.$vypis[2].'</textarea><br>'; //vypiseme text
        echo '<input type="submit" value="Upravit" name="uprav">';
        echo '</form>';
?> 
, ten udaj je v 9. a 17. řádku ... Jen to ted potřebuji nějak skloubit aby to šlo ...
xmark
Profil
Pod 23. řádek:
echo '<input type="hidden" name="udaj" value="'.$udaj.'" >';


Nad 9. řádek
 $udaj = $_POST['udaj'];
Béééda
Profil *
jako do uprav.php?? No to mi to pomuže ... Jak mi to pomuže když to dám do uprav.php ????
xmark
Profil
Béééda:
Myslím že ti bude muset poradit někdo chytřejší.
Béééda
Profil *
Tak to tedy opravdu nechápu, jen stačí vysvětlit proč to tam dát ? ja nepotřebuju upravovat ten soubor uprav.php ...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0