Autor Zpráva
8vm8
Profil
Ahoj, mám napsáné menu a levý sloupec ( sloupecmenu.php). Pomocí funkce include chci tento dokument přenést do jiného php dokumentu. Jakmile ale chci dokument přenést, nastávají problémy. Mám složku, v ní je vložen index.php a ostatní soubory jsou roztříděny do jiných složek v těže složce např: obrázky, další stránky, ikony apod..Když použiju odkaz <?php include("dalsistranky/sloupecmenu.php"); ?>, tak se mi stránka v index.php načte i s obrázkem. Jakmile ale upravim adresu tak, aby to našel jiný soubor např: <?php include("../sloupecmenu.php"); ?>, tak se mi to načte ale bez obrázku, a přitom je sloupec.php pořád ve stejné složce. Zkoušel jsem to s absolutními adresami a pořád mi to nefunguje. Druhý háček je v odkazech. Když chci z indexu přejít např. na návody musim tam mít napsaný:
<!--Začíná menu-->
<div id="navMenu" align="center" width="860px" height="75px">
<ul><li><a href="../index.php">Hlavní stránka</a></li>
    <li><a href="dalsistranky/vyber/nvyber.php" >Návody</a></li>
    <li><a href="dalsistranky/vyber/gvyber.php">Galerie</a></li>
    <li><a href="http://blendernavody.blueforum.cz/" target="_blank">Fórum</a></li>
    <li><a href="miniaplikace/kontaktname.php">Kontakt</a></li>
</ul>
</div>

Když chci ale na návody přejít z jakékoliv jiné stránky, tak mi to napíše chybu, že soubor neexistuje. Neřešil jste někdo podobný problém?
Jenicek
Profil
1. proč obrázky nenastyluješ? v css pak budeš mít vždy správnou cestu

2. dalsistranky/vyber/index.php přesměrování na ../../index.php ??
...samosebou existují i mnohem krásnější řešení...
margin
Profil *
8vm8:
Zkoušel jsem to s absolutními adresami a pořád mi to nefunguje.
Absolutní a kořenové adresy fungují bez tebou popsaných problémů, musel jsi něco udělat špatně.
Jenicek
Profil
margin:
musel jsi něco udělat špatně.

hádám, dál celou url do include :)
Alphard
Profil
Pro http požadavky (vaše menu, obrázky) bude bez problémů fungovat, když se budete odkazovat vzhledem k webovému rootu, typicky /index.php, /adresar/strana.php, /fotky/img_25.jpg.
U include musíte zajistit správnou cestu vzhledem k filesystému.
peta
Profil
8vm8:
Include vklada text/kod tak, jak je. Nedopisuje do textu (html) cesty. To si musis osetrit scriptem.
Pouzij file_get_content, ktery nacte soubor jako text a pak pomoci str_replace prepis cesty.
Nebo s tim pocitej uz v php kodu.

--- aaa.php ---
...
    <li><a href="<?php echo $url ?>dalsistranky/vyber/nvyber.php" >Návody</a></li>
    <li><a href="<?php echo $url ?>dalsistranky/vyber/gvyber.php">Galerie</a></li>
    <li><a href="http://blendernavody.blueforum.cz/" target="_blank">Fórum</a></li>
    <li><a href="<?php echo $url ?>miniaplikace/kontaktname.php">Kontakt</a></li>
</ul>

--- bbb.php ---
<?php
$url = 'http://mojestranka.cz/';
include('aaa.php');
$url = 'http://jinestranky.cz/';
include('aaa.php');
?>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0