Autor Zpráva
final
Profil
Zdravím,
potreboval by som poradiť čo je vhodnejšia voľba. Na stránke mám lightboxy, každý obsahuje názov, menu a obsah. Vyzerá to nejak takto:
------------------------------
|Názov lightboxu            |
------------------------------
|menu|menu|menu              |
------------------------------
|                             |
|           obsah             |
|                             |
------------------------------
dáta beriem cez ajax z php súboru, ale mám otázku ktorá možnosť je lepšia:
<?
echo "<div id='lb-nazov'>názov lightboxu</div>";
echo "<div id='lb-menu'>";
  echo "<ul>";
    echo "<li><a href=''>menu</a></li>";
    echo "<li><a href=''>menu</a></li>";
    echo "<li><a href=''>menu</a></li>";
  echo "</ul>";
echo "</div>";
echo "<div id='lb-obsah'>";
// dlhý obsah
// v js iba vypísanie obsah premennej ($('div).html(premenna);)
echo "</div>";
?>
vs
$pre = array();
$pre ['nazov'] = 'clanok';
$pre ['menu'][0] = 'menu';
$pre ['menu'][1] = 'menu';
$pre ['menu'][2] = 'menu';
$pre ['obsah'] = 'dlhy obsah';
echo json_encode($pre );
// v js niečo ako $('div').html(<div class='lb-nazov'>"+data.nazov+"</div>); ....
    

1. json mi príde zatiaľ(bez obsahu) o dosť rýchlejší
2. vďaka json-u je php kód prehľadnejší, kratší
3. problém je ešte ten, že ten "dlhý obsah" bude vždy obsahovať úplne iné informácie t.j. tam by som musel z php poslať tak či tak celé html kódy

Vopred ďakujem

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0