Autor Zpráva
albert01
Profil *
Dobrý večer,

chcel by som sa spýtať, či existuje nejaký kód na to, aby presmeroval zo stránky na inú stránku po kliku na akomkoľvek mieste.
Nemyslím tým presmerovanie po kliknutí na nejaký odkaz, ale myslím tým presmerovanie z hocijakého miesta, hoci aj z textu, kde sa nenachádza odkaz.

Proste len klik a smeruje Vás na inú stránku.

Ďakujem za odpoveď
Micruss
Profil
šlo by to pomocí javscriptu konkrétně se podívej sem:

Objekt window

a pak pomocí jquery dát třeba po kliku na nějaký divy přesměrování

<script>
$(function () {
$('#div').click(function () {
window.location.href = "http://www.tvojeurl.cz";
  });
});
</script>
<div id="div">
přesměrování stačí kliknotu na toto
</div>
albert01
Profil *
Prepáčte, ale som iba amatér a absolútne nechápem.

Preštudoval som si stránku, čo ste mi poslal, ale neviem ako ju začleniť do môjho problému :(
Amunak
Profil
Micruss:
Proč na něco tak primitivního používáš jQuery?

albert01:
Můžeš použít třeba takovýto jeden řádek javascriptu. Celému body (tedy prakticky všemu, pokud body nemá okraje a pokud nemáš nastylované head nebo tak něco) přiřadí event listener, který čeká na kliknutí a pak uživatele přesměruje. Ale obecně není dobrý nápad něco takového dělat. Na co to vlastně potřebuješ? Našlo by se nejspíš lepší řešení.
document.body.addEventListener('click', function(){window.location.href = 'https://google.com/'})
albert01
Profil *
Amunak:
ďakujem, skúšal som a nejde :/

Potrebujem to len na jeden projekt, pod ilúziou, že niekto má stlačiť tlačidlo na presmerovanie, aj keď je jedno kde klikne, presmeruje ho aj tak :) nedá sa to vysvetliť, ale asi takto nejak...

ďalšia podmienka je, aby sa ten klik aj zaznamenal, napr. stlačí na nejaký odkaz (čo samozrejme nemusí, ale keď ano tak), presmeruje ho pomocou Vášho javascriptu, ale napr. do ďalšej novej karty, pritom ten klik je zaznamenaný a na danej stránke fakt odkázal na odkaz.. neslúži to na žiadne reklamy, ani nič podobného, chcem to len tak pre zábavku na mojej stránke


Micruss:

skúšal som aj Váš script, ale to sa viaže stále na text, ja potrebujem, aby sa presmerovalo ak bude kliknuté kdekoľvek
Amunak
Profil
albert01:
Mně to funguje (zdroj).
albert01
Profil *
Amunak:

Frčí to, ale nespĺňa to moju 2 podmienku, ktorou je, aby sa aj stlačením na odkaz, vyvolalo v podstate 2 presmerovanie...

1. presmerovanie automaticky pomocou skriptu
2. presmerovanie kliknutím na odkaz

Chápete ma aspoň trošku?


dopĺňam sa
http://kod.djpw.cz/usb
chcem otvoriť aj cas.sk, ale aj v novom okne google :)
Amunak
Profil
http://kod.djpw.cz/ctb

...ale vymýšlíš blbosti.
Micruss
Profil
Amunak:
protože javascript neumím...
Kubo2
Profil
Micruss:
Tak sa ho nauč a až potom sa vráť k jQuery, pretože jQuery je JavaScriptová knižnica. Ale to už som mimo témy.
Micruss
Profil
Dobrý já si vystačím s jQuery i bez javascriptu -.-
Fisir
Profil
Reaguji na Micrusse:
Jak říkal Kubo 2, jQuery je JavaScript. jQuery je JavaScriptový framework, sloužící k ulehčení práce (vedlejším efektem je odstřižení IE 8 a nižších v jQuery 2), není to náhrada JavaScriptu. Pokud pracuješ s jQuery, pracuješ s JavaScriptem.

Na takovéto jednoduché problémy však není třeba jQuery používat, jen tím zpomalíš načítání stránky a nutíš návštěvníka ke spuštění velké knihovny, která není potřeba, protože řešení je jednoduché i bez jQuery, který ti v tomto případě moc práce neubere.
Micruss
Profil
Já vím, že jquery je javascript ale pro mě je o dost lechčí použít jquery než normální klasický javascript.. achjo...
Amunak
Profil
Micruss:
To je právě ta chyba - znamená to, že jen lepíš kusy jQuery kódu, aniž bys chápal, co to vlastně dělá.
Micruss
Profil
Tím chceš říc, že nevím co dělá event click ? O.o...
Amunak
Profil
Micruss:
Tím chci říct, že nejspíš neumíš/nechceš pracovat s DOMem.

Edit: Aha, domníval jsem se, že na [#8] reagoval albert01, a že se se mnou hádal. Já v tom postu reagoval čistě na OP, protože nevidím smysl tady toho "otevírání dvou oken naráz". Nebylo by lepší [#9] až [#16] vyhodit?
albert01
Profil *
Amunak:

Dobrý večer, ďakujem funguje to super...
ale ešte jedna otázočka, dalo by sa tým automatickým klikom vyvolať stránka v karte, na ktorú by nás aj automaticky prehodilo?

Myslím, prehodiť to naopak pod scriptom:
document.body.addEventListener('click', function(){window.location.href = 'https://google.com/'})
sa otvorí stránka v karte na ktorú nás taktiež automaticky presunie a zobrazí tú stránku vyvolanú skriptom a stránka s odkazom otvorí odkaz ale zostane tam kde je...

dúfam, že ma nerozumiete
Kubo2
Profil
albert01:
dúfam, že ma nerozumiete
No to ti teda veľmi nerozumieme :-)
Máš veľmi zvláštny zmysel pre vysvetľovanie... ;-)
mirax
Profil *
Kubo2:

Tak takto, skript, ktorý mi poslal Amunak, otvára obsah (google) v danej stránke, ja potrebujem do toho scriptu vložiť to, aby sa po kliku, zobrazila adresa (google) v novej karte a nie tak, ako teraz :)

proste len vložiť do scriptu to, aby sa stránka otvorila v novej karte na ktorú ma presunie :)
margin
Profil *
Tak tam mís přesměrování dej window.open
Metody objektu window
albert01
Profil *
to znamená, že do tohoto scriptu:
document.body.addEventListener('click', function(){window.location.href = 'https://google.com/'})
vložím window.open
document.body.addEventListener('click', function(){window.open.href = 'https://google.com/'})
??

Takto to nejde :/
Fisir
Profil
Reaguji na alberta01:
Takto to nejde
To bys nesměl být líný, a přečíst si odkaz od margina. Zkusíme to ještě jednou, ano? Metody objektu window
Chamurappi
Profil
Reaguji na Amunaka:
přiřadí event listener
Metoda addEventListener nefunguje ve všech používaných prohlížečích.
Proč neradíš spíš přiřazení do document.body.onclick?

Proč na něco tak primitivního používáš jQuery?
To by mu ve všech prohlížečích fungovalo :-)
albert01
Profil *
neni som lenivý, ale neviem ako to tam vložiť, prečítal som si celý odkaz.. ale príklady sú uvádzané pri normálnom presmerovaní, ale aj potrebujem window.open vložiť do tohto scriptu, čo vážne neviem ako :/
Amunak
Profil
Chamurappi:
jsem zvyklý používat metodu addEventListener, protože dovoluje navěsit na jednu událost a jeden element více handlerů. Alternativní zápis pro podporu v exploreru < 9:
var el = document.body;
var redirect = function(){window.location.href = 'https://google.com/'};

if (document.addEventListener)
    el.addEventListener('click', redirect); 
else if (document.attachEvent) 
    el.attachEvent('onclick', redirect);

Nebo přes zmiňovaný el.onclick = redirect;, který by v tomto případě stačil.
albert01
Profil *
dobrý deň a viete mi odpovedať na moju otázku?

funguje aj tento script :)

len potreboval by som to prehodiť, script otvoriť v novej karte, na ktorú ma automatický aj prehodí a zobrazí ju :)

ďakujem
Kubo2
Profil
albert01:
Napríklad takto? kód | živá ukážka

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0