Autor Zpráva
Marek Mikula
Profil
Ahoj,

potřebuju aby moje html stránka měla určité pozadí ale aby stálo na místě a neopakovalo se, ale aby text krásně roloval. Jako na této stránce
www.cssplay.co.uk/layouts/background.html . Vůbec nevím jak to má udělat.

Předem díky za pomoc.

Moderátor jenikkozak: Titulek „Pozadí prosím pomoc“ nevystihoval podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Fisir
Profil
Reaguji na Marka Mikulu:
Použij background-attachment:
background-attachment: fixed;
lionel messi
Profil
Marek Mikula:
Podľa mňa hľadáš CSS vlastnosť background-attachment: fixed;.

Ach jaj, konečne sa včera aj dnes nájde otázka, kde môže pomôcť aj taký amatér ako ja a vždy ma nejaký profík predbehne (teraz Fisir) :D Ale lepšie, keď pomôžu piati než nikto. :-)
Marek Mikula
Profil
Díky kluci :)


Hele ještě jenom otázka. Jak ho mam napsat do html tak, aby fungoval? Vůbec mi to nejde.
Marschmallow
Profil
Marek Mikula:
Musíš to napsat do CSS k části s pozadím. Ten řádek vlož normálně pod odstavec s background
Marek Mikula
Profil
Marschmallow:
Čau, hele já fakt vůbec nevím jak. Chtěl bych tohle pozadí http://wallsev.com/wp-content/uploads/2014/01/white_withoutlogo_1920x1200.jpg ale vůbec nevim.
Tomáš123
Profil
Marek Mikula:
Kód
Živá ukážka.

Alebo niečo viditeľnejšie:
Kód
Živá ukážka.
Marek Mikula
Profil
Tomáš123:
Hele mám tam:

...
</head>
<body background="http://wallsev.com/wp-content/uploads/2014/01/white_withoutlogo_1920x1200.jpg">
...

a kam to mám vložit?
Já prostě vůbec nevím kam to mám vložit.


Ahhhh super :D Už jsem to nějak zvládnul. Sorry že jsem takový střevo a díky za trpělivost :)

Mějte se.
Tomáš123
Profil
Marek Mikula:
Já prostě vůbec nevím kam to mám vložit.
Marschmallow počítal s tým, že pracuješ s CSS...Cez HTML sa to asi ani nedá (nie som si istý), ale aj keby sa dalo, bolo by to zbytočne zložité.

1. spôsob
Vytvor si súbor, do ktorého dáš toto:
html, body {
    height: 100%;
}
body {
    background-image: url(cesta/obrazok.png); /*pozor na cestu, musí pasovať*/
    background-attachment: fixed;
}
Následne ho pomenuj, ale pozor aby mal príponu .css a zbytočne nepíš v názve diakritiku.
Do hlavičky html napíš:
<link rel="stylesheet" href="cesta-ku-suboru-css"> <!--pozor, cesta musí opäť sedieť-->

2. spôsob
Do hlavičky daj tento kód:
<style>
html, body {
    height: 100%;
}
body {
    background-image: url(cesta/obrazok.png); /*pozor na cestu, musí pasovať*/
    background-attachment: fixed;
}
</style>

3. spôsob
...
</head>
<body style="background-image: url(cesta/obrazok.png); background-attachment: fixed;">
...
pozor na cestu, musí opäť pasovať.

Najpoužívanejší a najlepší je prvý spôsob, lebo stačí jeden súbor css, na ktorý sa môžeš odkazovať z ľubovoľného množstva html súborov, sem-tam sa používa aj spôsob druhý a tretí len naozaj výnimočne.

Ak niečo nebude fungovať ozvi sa. :-)

Dúfam, že som sa nikde v kódoch nepomýlil...Ak áno napíšte to tu aby z toho Marek vyšiel.
Bubák
Profil
Tomáš123:
Jaký význam má tahle deklarace?
html, body {
    height: 100%;
}
Já bych ji klidně smazal.
Tomáš123
Profil
Bubák:
Jaký význam má tahle deklarace?
V tomto prípade žiadny. Predsa som urobil chybu :-)

Já bych ji klidně smazal.
Aj Marek by to mal urobiť. V tvojom prípade je takáto deklarácia zbytočná.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0