Autor Zpráva
aDAm
Profil
Sice asi forum kde nedostanu odpověď ale zkusím to.
Mám nahozené VPSko na něm NGINX a asi 3 verze PHPka, no a chtěl jsem zkusit nahodit i HACKlang, podařilo se mi rozchodit HHVM vypadá že šlape, ale jaksi asi bez HACKu, když totiž zadám počáteční značku <?hh tak mě to vyhazuje 500ku.
Celé to mám nahozené na ISPConfigu3 včera čerstvě nahozeného. Neví někdo co dělám zle?
Davex
Profil
A logy mlčí? Mně to s HHVM na Apache bez ISPConfigu frčí.
aDAm
Profil
jop mlčí, vyhodí 500ku a konec, stačí přidat otvírací značku a konec. Teda pokud koukam do správného logu.
Davex
Profil
Jseš si jistý, že ten skript zpracovává HHVM?

Co vypíše <?php echo phpversion(); ?>?
aDAm
Profil
5.5.99-hiphop, hhvm jede ale hack ne.
Davex
Profil
Myslím, že Hack nejde vypnout a mělo fungovat oboje. Pokud máš zapnutou dostatečnou úroveň logování, tak by log /var/log/hhvm/error.log mlčet neměl.

Zkus nastavit v config.hdf, který používáš pro spuštění démona hhvm, toto:
Log {
        Level = Error  # nebo Verbose
        AlwaysLogUnhandledExceptions = true
        RuntimeErrorReportingLevel = 8191
        Header = true
        UseLogFile = true
        File = /var/log/hhvm/error.log
}

Pokud to po restartu hhvm nepomůže, tak by se snad dalo něco zjistit pomocí strace.
aDAm
Profil
mno config nemám tucha kde hledat :(
zkoušel jsem se koukat do /etc/hhvm ale tam je pouze php.ini a server.ini
Davex
Profil
/etc/hhvm/server.ini je jen novější podoba konfiguračního souboru (která zatím neumí úplně všechno jako config.hdf), takže stačí jen přeložit konfigurační volby do ini formátu.

hhvm.log.level = Verbose
hhvm.log.always_log_unhandled_exceptions = true
aDAm
Profil
Hele tohle tam mám:

; php options

pid = /var/run/hhvm/pid

; hhvm specific 

hhvm.server.port = 9000
hhvm.server.type = fastcgi
hhvm.server.default_document = index.php
hhvm.log.use_log_file = true
hhvm.log.file = /var/log/hhvm/error.log
hhvm.log.level = Verbose
hhvm.log.always_log_unhandled_exceptions = true
hhvm.repo.central.path = /var/run/hhvm/hhvm.hhbc

a ani prd. Resp. když jsem ten config upravil a provedl restart hhvm tak to vyhodilo 502 bad gateway a to v logu byly nějaké kecy, pak sem znova nahodil služby a hhvm se zase rozjelo, web hlásí že je na hiphopu, pak zkusím změnit značky z <?php na <?hh a šup je tam znova 500ka a error log prázdný.
Davex
Profil
aDAm:
Hele tohle tam mám
Je to skoro výchozí konfigurační soubor, se kterým mi to funguje naprosto bez problémů s Apache a zkoušel jsem i nginx.

šup je tam znova 500ka a error log prázdný
Error log prázdný znamená bez chyby nebo úplně bez ničeho? S nastaveným Verbose módem by tam měl být alespoň jeden řádek i po zavolání prázdného nebo neexistujícího skriptu.
receiving prazdny.php
receiving nic.php

Asi nezbývá než zkusit jiný server se standardním Apache/nginx bez ISPConfigu nebo přejít na vyšší level ladění pomocí strace atd.
aDAm
Profil
prázdný 0bytů. Tak ono ten ispconfig je jen nádstavba že, v podstatě je tam nahozený nginx, dovecot, pureftpd atd.
Co je teda ale divné že hhvm jede ale hack ne. Není potřeba ještě někde naučit interpreter značku hh ?
Davex
Profil
aDAm:
Není potřeba ještě někde naučit interpreter značku hh ?
Řekl bych, že ne, když mi to jelo na první šťouch hned po instalaci.
aDAm
Profil
Tak se mě to nakonec povedlo rozchodit.....vše sem hodil ze stolu a začal znova.

1. Nainstalován klasický Debian 7 Wheezy
2. Instalován a konfigurován server včetě ISPConfigu podle howto na nginx atd.
3. Nahozen hhvm podle dalšího howto tutoriálu
4. Zkouška zda to funguje...

Výsledek je ten že HHVM se vytváří ale nevytovřil se sock pro konkrétní web, takže hledání chyby a zjištění že chyběl memcache modul takže instalace:

apt-get install libmemcached-dev

Tím jsem dosáhnul toho že se sock file vytvářel a úspěšně se spustil na danou doménu HipHop. Jenže pořád byl problém pokud jsem udělal easy soubor jen na test hacklangu:

<?hh
echo phpinfo();

Základní error log pro hhvm mlčel, protože hhvm se ještě konfiguruje zvlášť pro jednotlivé websites, takže editace spouštěcího skriptu websajty a přidání logfile a úprava log levelu.
Výsledek byl ten že hiphopu ještě chyběl jeden soubor a to .hhconfig Když jsem jej vložil (prázdný) tak se hacklang rozjel.

Takže pokud někdo chce hacklang a hiphop na ispconfigu3 tak směle do toho, jede to ;)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0