Autor Zpráva
danaceks
Profil
Potřeboval bych speciální formulář.
Bude mít 2 kolonky:
1. bude dělenec
2. bude dělitel
tzn.
to, co je napsané v 1. kolonce :(děleno) to, co je napsané v druhé kolonce = výsledek
Str4wberry
Profil
Živá ukázka
lionel messi
Profil
Obsah súboru delenie.php
<form method="post">
  Delenec: <input type="text" name="delenec">
  Deliteľ: <input type="text" name="delitel">
  <input type="submit" value="Odoslať">
</form>

<?php
if (!isset($_POST["delenec"], $_POST["delitel"]))
{
  echo "Vyplňte prosím všetky polia!";
}

elseif (intval($_POST["delitel"] == 0))
{
  echo "Nulou nemožno deliť!";
}

else
{
  $delenec = intval($_POST["delenec"]);
  $delitel = intval( $_POST["delitel"]);
  $vysledok = $delenec / $delitel;
  echo $vysledok; //vypíše výsledok
}
?>

Ide to samozrejme aj v JS, ten však neovládam, preto som zostavil riešenie v PHP.
danaceks
Profil
Nevím proč, ale nejde mi to:(
lionel messi
Profil
danaceks:
Nevím proč, ale nejde mi to:(
1. Ktoré riešenie nefunguje? [#2] alebo [#3]?
2. Ako sa nefunkčnosť prejavuje (chybová hláška alebo proste nič neukáže)?
lionel messi
Profil
danaceks:
Nevím proč, ale nejde mi to:(
Mne Str4wberryho riešenie funguje perfektne, jediná chyba môjho riešenia podľa mňa v tom, že pri prvom načítaní vyhodilo hlášku „Vyplňte prosím všetky polia“, čo som opravil, ale inak to aj tak normálne fungovalo. Chyba bude preto pravdepodobne u teba — ak chceš riešenie v PHP, súbor musí mať príponu .php. Ešte dodám, že ak chceš deliť desatinné čísla, musíš použiť bodku, nie čiarku.

Pozmenený kód:
<form method="post">
    Delenec: <input type="text" name="delenec">
    Deliteľ: <input type="text" name="delitel">
    <input type="hidden" name="odoslane" value="1">
    <input type="submit" value="Odoslať">
</form>

<?php
if (isset($_POST["odoslane"]))
{
    if (!isset($_POST["delenec"], $_POST["delitel"]))
    {
        echo "Vyplňte prosím všetky polia!";
    }
    elseif (intval($_POST["delitel"] == 0))
    {
        echo "Nulou nemožno deliť!";
    }
    else
    {
        $delenec = intval($_POST["delenec"]);
        $delitel = intval($_POST["delitel"]);
        $vysledok = $delenec / $delitel;
        echo $vysledok; //vypíše výsledok
    }
}
?>
danaceks
Profil
lionel messi:
Ktoré riešenie nefunguje? [#2] alebo [#3]?
ani jedna

Ako sa nefunkčnosť prejavuje (chybová hláška alebo proste nič neukáže)?
lioneli messiho řešení: stránka se načte znovu a nic
Str4wberryho řešení: změním čísla, a nic se neděje

díky za snahu,
danaceks
lionel messi
Profil
danaceks:
lioneli messiho řešení: stránka se načte znovu a nic
Dnes dopoludnia som kód skúšal a upravil do podoby v [#6], napáda mi jediný problém, súbor musí mať koncovku .php inak to nebude fungovať. Kde sa chyba prejavuje? Na hostingu alebo u seba?

Str4wberryho řešení: změním čísla, a nic se neděje
To je ešte väčšia záhada, mne taktiež funguje ako švajčiarske hodinky, jediné zdôvodniteľné vysvetlenie je vypnutý Javascript, skontroluj si prosím, či ho máš naozaj zapnutý.
Kubo2
Profil
danaceks:
Skús si zobraziť (v prehliadači) zdrojový kód riešenia od lionela messiho a ukáž nám prosím screenshot (vkladá sa značkami [img]url obrázka[/img]).

lionel messi:
napáda mi jediný problém, súbor musí mať koncovku .php inak to nebude fungovať.
Mne ešte napadá druhý problém, a to, že danaceks súbor delenie.php nespúšťa cez PHP interpret.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0