Autor Zpráva
Kukinac
Profil *
Ahoj,
snad nebude vadit, že se na to ptám tady....

Mám fb stránku...jak mohu zjistit, kdo sdílel nějaký příspěvek?

Když třeba některé stránky dělají akce typu: sdílejte, likujte a vyhrajete ****....jak pak zjistí, kdo všechno to sdílel???

Třeba jsem podobnou akci zkusil udělat, a fb mi píše, že ten příspěvek sdílelo 19 uživatelů....ale když na to kliknu, tak mi jich ukáže pouze deset (nejspíše těch prvních)

:/
Keeehi
Profil
Pole uživatelů kteří daný objekt (fotka, příspěvek, ...) lajkli developers.facebook.com/docs/graph-api/reference/v2.2/object/likes
Pole příspěvků které sdílejí daný objekt developers.facebook.com/docs/graph-api/reference/v2.2/object/sharedposts
Kukinac
Profil *
Keeehi: Díky ;)
Jop :D to jsou mi novinky :D
než se v tom začnu snažit orientovat (zítra) jde nějak ve zkratce říci, co a jak udělat....zatím naprosto netuším, co budu muset udělat aby.... :D :D
Keeehi
Profil
Kukinac:
Nejdříve si vytvoříš novou aplikaci a zaregistruješ ji u facebooku. On ti přidělí nějaké údaje s kterými se budeš prokazovat že jsi ta aplikace. Tohle je ale všeobecný základ a podle toho jaký jazyk a popřípdaě jaký framework si vybereš, tak bys měl najít nějaké knihovny, které veškerou komunikaci s facebookem obalují a ty už jen pak posíláš dozazy. To už je pak velmi jednoduché - voláš různá url a facebook ti v odpovědích vrací data. Pokud si checeš s tímto dotazováním hrát, tak můžeš. Připravil jsem ukázku pro video od NASA
developers.facebook.com/tools/explorer/145634995501895/?method=GET&path=10153067645361772%2Flikes&version=v2.2&
to co dostaneš v odpovědi jsou lidé kteří lajkli
www.facebook.com/video.php?v=10153067645361772
Kukinac
Profil *
Keeehi:
jo...díky, no hele, kdyby ti to nevadilo mohl bys mi pomoct to nějak nastavit?
jak jsi psal o založení nové aplikaci....to mám na výběr z těchto aplikací? https://www.facebook.com/ads/create/
Keeehi
Profil
Kukinac:
Spíš něco takového developers.facebook.com/quickstarts/?platform=web
Ovšem nejsem si jistý zda víš, že to znamená taky programování.
Kukinac
Profil *
Keeehi:
No nevěděl, ale vytušil z těch tvých odkazů.

Trošičku bych se orientovat měl...myslím, že jestli mě pomůžeš tím trochu provést, tak to mohl zvládnout.
Třeba tady uděláme aspoň podrobný návod pro nějaké další zájemce :D :D tak jestli mohu....

Registroval jsem se...

Teď jsem tady: http://img.djpw.cz/gtb.png ..........co z toho vybrat, když chci (zatím) pouze vidět kdo přesně sdílel jaký příspěvek, či kdo likoval mou stránku?
*Pak po mě chtějí vybrat/vytvořit nějakou aplikaci. Pokud vytvořit novou, tak ji zařadit do kategorie. Co to je za kategorie? Copak já vytvořím nějakou novou aplikaci tímto?

http://img.djpw.cz/htb.png Tohle když vyplním, co to bude znamenat? Dostanu svoje ID k aplikacím jo? Tyhle informace budou někde vidět?
Mám tam vyplnit
"Jméno aplikace" ....? jaké aplikace ?
"Kategorii" .....zase kategorie? :D jediné, co se mi tam hodí je "pro firmy" kam to vlastně zařazuji v těchto kategoriích?
Keeehi
Profil
Dejme tomu, že se tedy rozhodneš vytvořit webovou aplikaci pro zjišťování lajků příspěvků. U většiny políček je víceméně jedno, co tam vyplníš. Jen asi adresu stránky kde ta aplikace poběží vy to asi chtělo vyplnit pořádně. Proces je vidět třeba zde: premium.wpmudev.org/forums/topic/how-to-make-a-facebook-app-for-your-site

To proč se to dělá je kvůli tomu, že na konci obdržíš dva důležité údaje: APP ID a APP SECRET, což jsou přihlašovací jméno a heslo pro tvou aplikaci.

No a pak bude nejlepší použít nějakou knihovnu, která veškerou potřebnou komunikaci se servry facebooku obaluje. Oficiální pro php od facebooku je github.com/facebook/facebook-php-sdk-v4, ale existují jiné a i pro jiné programovací jazyky. Jednoduchá ukáza použití je přímo na gitgubu, takže ji stačí víceméně okopírovat, nahradit vlastními APP ID a APP SECRET a v FacebookRequest si nahradit adresu /me něčím, co tě zajímá. V případě zjištění lajků toho NASA videa by to bylo /10153067645361772/likes
No a abys věděl, co jsi vlastně dostal jako odpověď nahradíš echo $me->getName(); za var_dump($me);

Samozřejmě, že to není žádný hezký výpis, ale jako základ z kterého můžeš vycházet to stačí.
Kukinac
Profil *
Keeehi:
jo....no dobře,
1. mám tam ale vybrat pro jakou platformu to chci udělat (iOS, Android, FB Canvas, Website), co z toho mám vybrat, to přece není jedno ne?

Když ale vyberu třetí, nebo čtvrtou možnost, tak nevím co to po mě vlastně chce.... http://img.djpw.cz/ktb.png
2. V prvním poli nějakou vlastní adresu (něco jsem tam napsal, ne ale že bych věděl proč a na co.... ?)
3. Ale ve druhé po mě chce nějakou adresu. Zde netuším jakou adresu po mě chce. (a nepustí mě dál :D )
Keeehi
Profil
Chtělo by to trochu přemýšlet. Když budeš dělat webovou aplikaci tak by bylo dobré vybrat Website.
Kukinac
Profil *
Keeehi:
Chtělo by to trochu přemýšlet
Jo, to by chtělo díky. Já ale psal, že mám problém v něčem jiném....že nevím, jakou adresu to po mě chce v tom druhém políčku z fotky.

Jestli ti vadí mi to psát takhle polopatě, tak se na to vykašlem.
Keeehi
Profil
Kukinac:
Kdybys vybral možnost Web, tak bys viděl něco jiného. Nebo alespoň já vidím něco jiného. Nicméně i tam je pole podobné tomuto. Do obou patří url stránky, na které pak ta webová aplikace bude běžet.
milos.kop
Profil
Díky, taky jsem to řešil.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0