Autor Zpráva
final
Profil
Zdravím,
snažím sa popasovať s veľkosťou načítaných skriptov. Gzip/deflate vyzerá byť najefektívnejší (až 80% redukcia) spôsob. Nech robím čo robím nefunguje to. Skúšal som všetko možné čo som našiel:
<IfModule mod_deflate.c>
<FilesMatch "\.(js|css|ttf|php)$">
SetOutputFilter DEFLATE
</FilesMatch>
</IfModule>
--------
<IfModule mod_deflate.c>
    AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript application/javascript text/javascript text/css text/html text/xml
</IfModule>
--------
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
V konzole mi pri request headers píše Accept-Encoding:gzip, deflate, sdch. Hlavička odpovede vyzerá takto:
HTTP/1.1 200 OK
Date: Mon, 03 Aug 2015 15:57:03 GMT
Server: Apache
Last-Modified: Mon, 03 Aug 2015 12:55:40 GMT
ETag: "24348cff-41fde-51c67afce033d"
Accept-Ranges: bytes
Cache-Control: max-age=604800
Expires: Mon, 10 Aug 2015 15:57:03 GMT
Vary: Accept-Encoding
Keep-Alive: timeout=5, max=100
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: application/javascript

Skúsil som aj online nástroj pre kontrolu fungovania gzipu, tam keď som zadal adresu skriptu tak mi to vypísalo že gzip funguje aj koľko % som ušetril touto konverziou o.o.

Čo robím zle?
patlal
Profil
Dobrý den,

jsou dvě možnosti.

1. online nástroj pracuje chybně
2. máte špatně nastavený server
final
Profil
1. Nie som si istý, ale je to možné.
2. je to wedos webhosting a phpinfo() mi vypísalo že je to zapnuté tak fakt neviem :-)
Davex
Profil
final:
phpinfo() mi vypísalo že je to zapnuté
Podpora komprese v PHP přímo nesouvisí s podporou komprese ve webserveru Apache prostřednictvím modulu mod_deflate, který konfiguruješ těmi parametry výše v souboru .htaccess.

Apache a PHP mohou nebo nemusí komprimovat přenášená data nezávisle na sobě. Třeba stránka generovaná v PHP může být komprimovaná při výstupu z PHP nebo webserverem a ostatní soubory, které se v PHP negenerují, může komprimovat jen webserver. Nevím, jak je to v tvém případě.
final
Profil
Davex:
Hm, už som sa teda stratil. Nevyznám sa moc v týchto veciach, takže neviem ani ako mám zistiť resp. čo mám vôbec spraviť. Jediné čo som našiel na stránke wedosu je "Webhosting běží na operačním systému Linux a webovém serveru Apache 2.2 s podporou mod_deflate, htaccess a mod_rewrite". Takisto som našiel ešte ich oficiálny návod, kde je cache + kompresia. Skripty ale stále odosielajú Transfer-Encoding:chunked.

A vážne tomu nerozumiem akonáhle testovaciu stránku skúsim cez toto či toto tak mi vypíše, že testovací skript má 48kb, akonáhle to skúsim ja v prehliadači tak píše 123kb(teda bez kompresie).
Davex
Profil
Konfigurační soubor pro Apache se nemá jmenovat htaccess, ale měl by to být .htaccess (s tečkou na začátku).



Pokud ti to různé diagnostické nástroje ukazují správně, tak bude asi chyba jen u tebe. O jaký web se jedná?
final
Profil
Áno to viem, tak to aj mám. Skúšal som aj iné prehliadače, a akonáhle som skript nalinkoval z oficiálneho cdn kde funguje kompresia tak skript má taktiež 48kb takže chyba by tým pádom nemal byť u mňa.

Pridávam url(124kb) + test(45kb).

Vopred vďaka za pomoc
Kajman
Profil
U mě je první odkaz také zabalený.
Content-Encoding    gzip

Nepoužívá Vaše síť proxy?
final
Profil
Ako to zistím? Ale pravdepodobne bude chyba u mňa i keď neviem prečo pretože akonáhle nalinkujem skript z oficiálneho CDN tak taktiež mám odpoveď content-encoding gzip
Kajman
Profil
A při linkování CDN používáte protokol https (nechodívá přes proxy) nebo http?
final
Profil
https :-) takže to bude asi tým. Myslíte si, že pridaním certifikátu by teda už nikto nemal mať problém s kompresiou(všetkého)? A či sa to oplatí?
Kajman
Profil
Pokud někdo používá proxy server a z něho to již komprimované nejde, tak bych si z toho těžkou hlavu nedělal.
final
Profil
No ja ale neviem o tom, že by som niečo používal a nejde mi to.
Keeehi
Profil
Taky ti do toho může hrabat třeba ISP (poskytovatel připojení k internetu). Tomu https zvládne zabránit.
final
Profil
Áno, tak to asi bude. Skúsim teda pridať certifikát. Vďaka všetkým.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0