Autor Zpráva
Railbot
Profil *
Hlavne se mi nesmejte :) Ale proste stale nemohu prijit na to, jak udelat, aby se po najeti mysi zmenila barva pozadi u DIVu <div>. Samozerjme pokud to jde taky udelat nejak pomoci CSS. Snad ano...takze pokud mi muzete nekdo poradi - budu vam vdecny ;)
Fred
Profil
Pro normální prohlížeče pomocí hover v případě IE je nutné použít javascript
Railbot
Profil *
Diky, ale ja bych chtel nejaky priklad jak to zapsat. Je mi jasny, ze nejak pomoci hover. A mam na mysli primo neco jako je na http://www.vitdlouhy.cz - ten ramecek uprostred. Nevim jak to udelat...
Fred
Profil
Zjednodušeně dáš tomu divu id a
#iddivu{background:#fff;}
#iddivu:hover,.jshover{background:green;}

pro IE
document.getElementById('iddivu').onmouseover=function(){this.classNam e='jshover';}
document.getElementById('iddivu').onmouseout =function(){this.className=''}
krteczek
Profil *
ahoj...
no asi takhle:
<div class="neco"
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing .....
</div>

css:
.neco{width:30em;height:30em;backgroun-color: green}
.neco:hover{background-color: blue}

tohle funguje v normálnch prohlížečích, ale jakse chová ie nevím..

krteczek
mracek
Profil *
[b]krteczek[/b]
V nenormalnich, pripad IE, to samo nefunguje :)

Existuji 4 finty pro IE a nejake dalsi:
1. Dost nedobra, Mas A HREF, ktery nikam neodkazuje. To zavrhuji ti takzvani programatori webu.
a:hover .jedna {}
a:hover .dva {}
<A href="#">
<div class="jedna"> </div>
</A><A href="#">
<div class="dva"> </div>
</A>

Jinak tez
a {display: block}
.jedna:hover {}
<A class="jedna" href="#"> </A>

2. pouzijes body behaviour a soubor csshover.htc a reseni ala krtecek. Je to JavaSkript, ktery umozni hover i na jine prvky pro IE.

3. do kazdeho divu das JS:
<div onmouseover="..."></div>

4. Napises si vlastni JS, ktery dela neco podobneho jako 3 nebo 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0