Autor Zpráva
HHPZ
Profil
Jak mám udělat text, který bude překrývat obrázek. Tzn. aby to vypadalo tak, že je ten text součástí obrázku. Záporný z-index mi totiž nefunguje ve Firefoxu (přesněji se ten obrázek pak vůbec nezobrazí).
Wan-To
Profil *
Z-index textu větší než z-index obrázku
HHPZ
Profil
Jak mám textu nastavit z-index?
Wan-To
Profil *
Zkus tohle:

<nějaký kontejner>
<img src = "url" style = "position: absolute; left: 0px; top: 0px; z-index: 0;"/>
<div style = "position: absolute; left: 0px; top: 0px; z-index: 1;">
Nějaký text
</div>
</nějaký kontejner>
HHPZ
Profil
Uff, díky, ale moc ten zdroják nechápu...
Wan-To
Profil *
Jaký používáš layout? Tabulky nebo CSS?
Leo
Profil
A co treba background-image? Leo
Spikee
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/css/z-index.html
HHPZ
Profil
Připravuju novej design, css pozicování + php
Akorát potřebuju vysvětlit ten zdroják, nechci tam dávat něco, co nevím, jak se bude chovat. Předem díky za vysvětlení
HHPZ
Profil
1. nějaký kontejner?
2. mezery za = umazat, že?
3. proč je u img to lomítko na konci?
Acci
Profil
1) třeba div
2) ano
3) pokud používáš html, lomítko tam nedávej. U XHTML tak lomítko být musí
Martin Kuželka
Profil
2. mezery za = umazat, že?
ano
3. proč je u img to lomítko na konci?
to je xhtml, správně by tam měla být před tím lomítkem ještě mezera, kvůli zpětné kompatibilitě se staršími prohlížeči.
HHPZ
Profil
OK, chápu.
Moc děkuju!
HHPZ
Profil
A ještě jeden problém. Jde ten text dát nějak na střed obrázku (kromě toho, že ho vypozicuju)? Zkoušel jsem všechno, co mě napadlo, ale nic...
meca
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vertikalni-centrovani.html .... ?
HHPZ
Profil
A horizontálně?
Wan-To
Profil *
text-align: center; width: 100%;
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0