« 1 2
Autor Zpráva
vaik
Profil *
Asi takhle

Diskuzní fórum
povinné údaje označeny červeným písmem

---------------------------------------------------------------------- ----------

Jméno:
E-mail:
Web (i s http://):
Text zprávy:

if ($jmeno=="" || $email=="" || $popis==""): echo $popis; endif;

musíte vyplnit všechny povinné údaje


---------------------------------------------------------------------- ----------

honza
s.sliver@centrum.cz
[url=http://www.centrum
]www.centrum
[/url]
2. 04. 2005, 12:26:04

a máme diskuzi, hehe


---------------------------------------------------------------------- ----------

jak
se m
[url=http://www.seznam.cz
]www.seznam.cz
[/url]
2. 04. 2005, 12:23:48

ahoj



---------------------------------------------------------------------- ----------

if ($odeslano=="ano"): //formulář byl odeslán if ($jmeno=="" || $email=="" || $popis==""): //kontrola zadaných údajù, pokud nebyly zadány všechny povinné údaje, do knihy se nic nezapíše echo "

musíte vyplnit všechny povinné údaje


"; else: //všechny povinné údaje jsou zadány $name = "$jmeno
\n"; //do proměnné "name" uloží Jméno, zformátuje jej pomocí tagu a otevře nový řádek $e_mail = "$email
\n"; //do proměnné "e_mail" uloží Email, zformátuje jej, přidá odkaz typu MAILTO a otevře nový řádek if ($web!=""): //pokud byl zadán Web, vytvoří proměnnou "www" $www = "$web
\n"; //do proměnné "www" uloží Web, zformátuje jej, přidá odkaz na danou stránku a otevře nový řádek endif; $cas = "" . Date("j. " . "m. " . "Y, " . "H:i:s") . "
\n"; //do proměnné "cas" uloží aktuální datum a čas ve formátu (př. 5. 11. 2000, 13:54:53), zformátuje a načne další řádek $popis2 = NL2BR(HTMLSpecialChars($popis)); //změna koncù řádkù na tagy
a odstraní znaky, které by mohly porušit formátování $zprava = "
$popis2


---------------------------------------------------------------------- ----------

\n\n"; //do proměnné "www" uloží $popis2, zformátuje, přidá čáru, která bude oddělovat příspěvky a otevře nový řádek $write = StripSlashes($name . $e_mail . $www . $cas . $zprava); //do proměnné "write" uloží všechna data, která se budou zapisovat a odstraní escape sekvence if (File_Exists ("book.dat")): //existuje soubor book.dat $fp = FOpen ("book.dat", "r"); //otevře soubor book.dat pro čtení $data = FRead ($fp, FileSize("book.dat")); //přečte data ze souboru a uloží do proměnné "data" - kvùli tomu aby se zobrazoval poslední příspěvek nahoře FClose($fp); //zavře book.dat endif; $fp = FOpen ("book.dat", "w"); //otevře book.dat pro přepis nebo vytvoření FWrite ($fp, $write.$data); //zápis do souboru book.dat (nejprve aktuální příspěvek, poté předešlý obsah souboru book.dat) FClose ($fp); //zavře soubor book.dat endif; endif;
---------------------------------------------------------------------- ----------

honza
s.sliver@centrum.cz
www.seznam.cz
2. 04. 2005, 12:26:04

a máme diskuzi, hehe


---------------------------------------------------------------------- ----------

jak
se m
www.seznam.cz
2. 04. 2005, 12:23:48

ahoj



---------------------------------------------------------------------- ----------
vaik
Profil *
Prostě se mi zobrazí formulář na vyplnění jména, mailu, zprávy atd.
pak se začnou objevovat příkazy, pak vzkazy atd
Marty
Profil
Všechny příkazy PHP musí být uzavřeny do: <? ?>
vaik
Profil *
Tohle se mi ukazuje v knize. Všechny příkazy jsou v <? ?>. Už fakt nevim
Marty
Profil
Ten php kód se objeví jen pokud ho vlasnoručně vypíšeš, nebo ho neuzavřeš do <? ?>.

Zkontroluj tedy, zda máš vše správně uzavřeno, a zda nemáš někde nechtěně použity uvozovky (").
Pokud to nepomuže, tak přihoď odkaz na zdroják.
vaik
Profil *
jak ho přihodit?
Marty
Profil
Pokud je to větší, tak to zazipuj a přidej odkaz. Nebo tomu dej jinou příponu, než *.php
bojars
Profil
vaik zober ho do bloku, potom "Ctrl+c", daj do okienka kurzor, stlač "$", medzi tagy vlož kurzor, potom "Ctrl+v"... "A je to!"
krteczek
Profil
tak mne napadlo... pojmenoval to vubec jako php? ne jako html?
pyty
Profil
ad Marty (2. príspevok): IMHO je to práveže s databázou (mysql) trochu jednoduchšie(+fulltextove vyhladavanie)..
vaik
Profil *
mam to pojmenovaný .php
Marty
Profil
vaik
no tak sem přihoď zdroják
pyty
vzhledem k tomu, že jsem MySQL lama, tak je to pro mě lehčí přes soubory :)
mosba
Profil *
bojars:
když chci jen zkoušet knihy (jako třeba řešíte tady), fora a podobne (drobne) veci - vystacim si s XAMPPem lite?
Netušim totiž, k že čemu slouží jednotlivé součastky, ktere v lite verzi nejsou (netušim to ani u těch co tam jsou).
Marty
Profil
mosba
vystačíš, stačí ti klidně jen Apache a PHP, ale oni do toho nacpou příliš mnoho věcí navíc, který ze začátků ani nevyužiješ
mosba
Profil *
diky marty
bojars
Profil
mosba, pravdupovediac som ani nevedel, že existuje aj nejaká Lite verzia XAMPu. Inštaloval som si XAMP preto, aby som si vedel vyrábať a spúšťať PHP súbory a phpMyAdmin sa v každom prípade hodí na testovanie aj hotových Didkusných fór, Redakčných systémov, Chatov a aplikácií, vyžadujúcich databázu...
mosba
Profil *
bojars:
lite take obsahuje phpMyAdmin (viz. nize). Vzdycky sem odkladal PHP protoze se mi nechtelo vrtat v tom triadu, kdyz jsem o tom nic nevedel. Ale tenhle XAMPP-lite ma zpakovan 9 mega, jen se nainstaluje a vsechno jede jak po masle. PHP světu dokořán!
Super tip, diky

ApacheFriends XAMPP Lite version 1.4.12 pl3:

+ Apache 2.0.53
+ MySQL 4.1.10
+ PHP 5.0.3
+ OpenSSL 0.9.7e
+ MiniPerl 5.8.3
+ SQLite 2.8.15
+ PHPMyAdmin 2.6.1 pl3
+ XAMPP Security 1.0
bojars
Profil
mosba: Marty má pravdu "Lite" v pohode stačí a hlavne je to rozdiel oproti tých mojich cca 25MB (zapakovaných)...
:-\
stef
Profil *
Mohol by mi niekto pomoct : co je to Eaccelerator a ako sa to pouziva ? Dakujem... nikde som nenasiel ziadny navod,popis,dokumentaciu...
La_ToRaNTe
Profil
vaik
Hele, a má ten soubor příponu *.php ???
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0