Autor Zpráva
Míraňák
Profil *
Zdravím,
mám problém s uploadem na serveru. mam tam jednoduchý formulář s možností nahrávání obrázků na server na mém apachi doma mi to všechno funguje správně jenže když to vložím na server tak mi to nejde. mam tam funkci že když nic nezadám do formuláře tak mi to napise at tam neco zadam ale na serveru neco zadam a ono to chvilku pracuje a pak mi to napise at teda vyplním prázdne pole.. . mám povolené atributy ale vubec netuším čím by to mohlo být nevíte nekdo ? díky moc
SPAWN
Profil
Možno máš zle kód. Napíš ho sem
DJ Miky
Profil
Nejspíš překračuješ limit velikosti souboru (upload_max_filesize v php.ini).
peta
Profil
Míraňák
ja mam auticko. Kdyz to to, je vse ok a kdyz ono, tak to nejde. Kde je v tom auticku problem?
Abys to zjistil, musel by sis to auticko prohlednout a videt obe situace.
Zadnou takovou informaci jsi nam nedal, problem je vyresen. Nemas zac dekovat.

1. server nepodporuje programovaci jazyk formulare
2. server ma nastaveny upload limit
3. server ma upload zakazany
4. server ma zakazanou funkci, kterou upload pouziva (u prog. jazyka php se chyby zobrazuji pomoci error_reporting)
5. server ma zakazany upload daneho typu souboru
6. program obsahuje chyby
7. neumis vybrat promennou z get/post/tempu
8. servr temp adresar nema potrebna opravneni pro funkci move a je treba pouzit copy
atd, dalsich 1000 moznosti, viz manual k danemu programovacimu jazyku a jeho konfiguraci. Muzeme ti tu vyjmenovat treba problemy v python/zope, cgi, ruby, java, ... V prirovnani s auty, ferrari ma jine problemy nez skoda 120.

Hlavne, ze prvni tema tu je:
"Než založíte nové téma, přečtěte si! "
zajimalo by mne, zda jsi si je precetl?
Míraňák
Profil *
Omlouvám se byl sem malinko zaneprázdněn tak to sem hazím až teď takže tady je to :

Formulář:
<form class="formy" enctype="multipart/form-data" method="post" action="#<? echo $idzbozi; ?>" onsubmit="return kontrolaFormulare()">
<input type="file" name="upload_obr">
<input type="submit" value="Nahrát" name="tlacitko_nahrat3"/>
</form>


PHP:
if(isset($_POST['tlacitko_nahrat3']))
{

if ($_GET["upload_obr"] == ""){echo "Vyplňte prosím formulář";}

else {
	$typ=strrchr($HTTP_POST_FILES['upload_obr']['name'], ".");
			
  $cil1 = "../obrazky/velky/".$znacka."-".$kategorie."-".$nazev."-".$konecny_poc et.$typ; // Toto je proměnná $cil1, která obsahuje adresář, kde se má soubor uploadovat a taky název souboru.
    $nazev_souboru1 = $HTTP_POST_FILES['upload_obr']['tmp_name']; // Zjistí dočastné umístění souboru
	 
    $copy1 = move_uploaded_file($nazev_souboru1, $cil1) // A tady zkopíruje soubor z dočastného umístění do cílového souboru a složky
      or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat"); // A pokud se nepovede, tak vypíše tuto hlášku
	  chmod ($cil1, 0644); // Ještě na soubor vyhodíme funkci chmod, která změní jeho práva na maximum, pokud by soubor psal chybu změňte 0644 na 0777
   
    if($copy1 == true){ // Pokud se kopírování provede úspěšně
      echo "obrázek byl úspěšně nahrán na server";
    }else{
      echo "obrázek nemohl být z neznámého nahrán na server";
    }
  }
	
Míraňák
Profil *
Přišel jsem na to že je to tím move_uploaded_file zkoušel sem copy a to hlasi stejnou chybu .. nevíte jak se to dá povolit ?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0