Autor Zpráva
Keeehi
Profil
Nejdříve jsem měl problém, že apache o PHP vůbec nevěděl. Nakonec se mi to nějakým zázrakem povedlo udělat. (asi jsem po správném řešení zapomněl restartovat server a pokoušel se tedy hledat chybu jinde)
Nyní mi už PHP na adrese 127.0.0.1/phpinfo.php funguje. Bohužel se neinterpretuje při localhost/phpinfo.php a zdrojový kód se pouze stahuje. Můžete mi prosím poradit co s tím? Děkuji

httpd.conf
Listen 80

LoadModule php5_module C:/server/php/php5apache2_2.dll

ServerName localhost:80

<IfModule mod_php5.c>
  AddType application/x-httpd-php .php
  AddType application/x-httpd-php .php3
  AddType application/x-httpd-php-source .phps
</IfModule>

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
127.0.0.1 localhost

error.log (zapnutí a vypnutí apache)
[Sun Oct 03 23:46:45 2010] [notice] Apache/2.2.16 (Win32) PHP/5.3.3 configured — resuming normal operations
[Sun Oct 03 23:46:45 2010] [notice] Server built: Jul 30 2010 16:15:37
[Sun Oct 03 23:46:45 2010] [notice] Parent: Created child process 2852
[Sun Oct 03 23:46:45 2010] [notice] Child 2852: Child process is running
[Sun Oct 03 23:46:45 2010] [notice] Child 2852: Acquired the start mutex.
[Sun Oct 03 23:46:45 2010] [notice] Child 2852: Starting 64 worker threads.
[Sun Oct 03 23:46:45 2010] [notice] Child 2852: Starting thread to listen on port 80.
[Sun Oct 03 23:46:58 2010] [notice] Parent: Received shutdown signal — Shutting down the server.
[Sun Oct 03 23:46:58 2010] [notice] Child 2852: Exit event signaled. Child process is ending.
[Sun Oct 03 23:46:59 2010] [notice] Child 2852: Released the start mutex
[Sun Oct 03 23:47:00 2010] [notice] Child 2852: All worker threads have exited.
[Sun Oct 03 23:47:00 2010] [notice] Child 2852: Child process is exiting
[Sun Oct 03 23:47:00 2010] [notice] Parent: Child process exited successfully.

Microsoft Windows XP Professional SP3
Apache 2.2.16
PHP 5.3.3
Keeehi
Profil
Tak jsem objevil další pro mě nepochopitelnou věc. Mám 3 scripty:

- index.php
<html>
  <head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
    <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
    <title>OK</title>
  </head>
  <body>
    Výpis PHP: <?php echo date("Y-m-d H:i:s");?>
  </body>
</html>

- phpinfo.php
<?php
  phpinfo();
?>

- adminer.php
verze 2.3.2

127.0.0.1/index.php => zobrazí soubor
127.0.0.1/phpinfo.php => zobrazí soubor
127.0.0.1/adminer.php => stáhne soubor

localhost/index.php => zobrazí soubor
localhost/phpinfo.php => stáhne soubor
localhost/adminer.php => zobrazí soubor

Vůbec v tom nemohu najít žádnou pravidelnost. Kdybyste potřebovali ještě nějaké informace, pokusil bych se je dohledat.
karel_
Profil *
Nejsem odborník, nápad:
neběží ti i IIS/jiný http server?
Zkus se podívat Firebugem na hlavičky odezvy, který server/jaké má parametry, jenž ti ty soubory vrací...
Keeehi
Profil
karel:
neběží ti i IIS/jiný http server?
neběží

Zkus se podívat Firebugem na hlavičky odezvy, který server/jaké má parametry, jenž ti ty soubory vrací…
No si to není ono, ale přivedl jsi mě na začátak toku myšlenek, kterým jsem se nakonec k řešení dostal. Nějak mě v souvislosti s hlavičkami napadlo, že jsem někde četl, že někdo měl problémy, když server prováděl kompresi. Podíval jsem se na hlavičky a zobrazené soubory měly status: 200, stažené neměly nic. Proto jsem do stahovaného souboru na začátek přidal header("HTTP/1.0 200 OK");. V zabránění stáhnutí to nepomohlo, ale když jsem ten stažený soubor otevřel (pozn. omylem, normálně je mažu, protože jsem s nimi nic nedělal), zjistil jsem, že tento nově přidaný řádek v souboru chybí! To mě zavedlo k serverové keši. Tak jsem vyzkoušel jiný prohlížeč, zda se i tam kešování projeví. Zjistil jsem že ne, takže mi vyšlo, že se musí jednat o keš prohlížeče. Měl uloženou verzi , kdy php ještě nebylo aktivní. Vůbec jsem netušil, že prohlížeč (Google Chrome 7.0.536.2 dev) si ukládá kromě navštívených stránek i stažené soubory. Stačilo vymazat údaje o prohlížení, nastavení apache bylo správné.
Dandys2012
Profil *
Díky ! Měl jsem stejnej problém a tohle by mě zaboha nenapadlo. Teď už mi to běží.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0