| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| candiess Profil |
#1 · Zasláno: 28. 8. 2011, 18:52:06
Dobrý podvečer, chci se zeptat.
Mám rozjetý projekt pro svou školu, ale bojím se že mi někdo okopíruje můj nápad. Jde to nějak ochránit? Týká se to webu pro studenty s jedinečným nápadem, který nikde jinde není :) Prosím o veškeré rady, děkuji moc :) |
||
| jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 28. 8. 2011, 18:54:33
candiess:
„Mám rozjetý projekt pro svou školu, ale bojím se že mi někdo okopíruje můj nápad. Jde to nějak ochránit?“ Ano, nikomu o něm neříkej. |
||
| candiess Profil |
#3 · Zasláno: 28. 8. 2011, 19:55:26
Tak postupem času bych z toho chtěl udělat celorepublikov projekt, nešlo by to něco jako patentovat.?
|
||
| Petr ZZZ Profil |
#4 · Zasláno: 28. 8. 2011, 19:59:29
candiess:
Zkus se podívat na autorský zákon, zda tam nenajdeš něco, co by se na tvůj případ dalo uplatnit, nebo se zkus informovat na patentovém úřadu. Všeobecně ale bývá patentovatelnost podmíněna jedinečností a konkrétností řešení, zatímco samotný nápad, realizovatelný různými způsoby nebo příliš všeobecný, patentovat nelze. Příkladem budiž třeba internetový vyhledávač – vyhledávač může udělat kdokoliv, konkrétní metodika vyhledávání však už může být předmětem ochrany, ať už pomocí patentu nebo pomocí utajování. Algoritmus Google je opředen mnoha mýty, přístup k němu má jen hrstka lidí, ale vyhledávač, ve smyslu "cokoli co jakoukoli metodou vyhledává", patentovat – předpokládám – nelze. Potom cestou k úspěchu je být lepší než konkurence a danou službu nabídnout lépe než všichni ostatní. |
||
| candiess Profil |
#5 · Zasláno: 28. 8. 2011, 20:04:41
Petr ZZZ:
Děkuju moc, přesně tohle jsem potřeboval vědět :). Nechám se informovat, ano nápad to teda je.. jen záleží co nabídnu a jestli nebudu mít konkurenci, ještě jednou děkuji mnohokrát. |
||
|
Časová prodleva: 2 roky
|
|||