Autor Zpráva
Medvídek
Profil *
Potřebuju se zeptat, zda-li se dá nějak zamezit kopírování do textarea :) Mam textarea ve který totiž běží tinymce a pokud si tam uživatel zkopíruje vlastní kus stránky, tak se samozřejmě skopíruje i s funkčními odkazy a obrázky atd... a tomu já chci zabránit.Bohuř´žel nemůžu použít funkci odstraneni HTML a PHP, jelikoz v tom formulari jsou treba smajliky a vkladani linku pres tinymce :( nevedel byste nekdo reseni ?
Bubák
Profil
Jednoduše by to šlo pro IE, jinak by snad mohlo jít, že bys hlídal počet znaků, který přibyl za určitý čas. Ale pozor na opravdové sličné písařařky, abys je neomezoval.
Nox
Profil
No očividně to jde...na Centru to jednu dobu bylo, ale jak se to provede, nevim
Tasartir
Profil
Chápu to správně, že se má zakázat (Vložit; Ctrl+V ) do textarea? Tohle mě zaujalo, pokud by to šlo, budu zase nemile potěšen z možností JavaScriptu..
Medvídek
Profil *
jj ano presne tak .. chci zakazat vlozeni pres CTRL + V do textarea :)
Bubák
Profil
Tasartir
Naštěstí jen pro IE:
<textarea onpaste="alert('Fuj!');return false"></textarea>

Jinak opravdu jen hlídat, kolik znaků přibylo třeba za 100ms, ani sličná písařka jich pět za tu dobu nezvládne.
Tasartir
Profil
Bubák
To jsem si oddychl..

Každopádně, nechápu důvod, proč bránit uživateli umisťovat texty do oblasti, která je k tomu určená..
Že se ve wysiwyg zachovaj obrázky, odkazy a formátování? A to to nejde potom doplnit ručně? promiň že se takhle ptám, ale vidím v tom dva cíle - já pochopím, v čem je ten důvod, a budu zase o něco zkušenější, a nebo se zamyslíš a přijde se na jiné - efektivnější řešení. pokud se alespoň jeden z cílů splní, myslím, že to bylo užitečné.
Joker
Profil
Bubák
Jinak opravdu jen hlídat, kolik znaků přibylo třeba za 100ms
Jenže (*má domněnka, že to tak bude*) pak dám v TinyMCE vložit třeba tabulku 2x2, ono se (naráz) vloží
<table><tr><td> </td><td> </td></tr><tr><td> </td><td> </td></tr></table>
...a vzápětí dostanu vynadáno.

Není mi moc jasné, proč někomu bránit vložit nějaký kód a přitom mu dovolovat tentýž kód napsat ručně.
Medvídek
Profil *
takhle top prave nefunguje :) Pokud totiz nekdo napise RUCNE do textarea <font size="18">kuk</font> tak se v prisepvku vypise <font size="18">kuk</font> .... jenze pri kopirovani z jinych stranek se sice vlozi jen obsah, ale tinymce si to zkopiruje do html ....
Medvídek
Profil *
Jinak k nahlednuti zde http://design.tomjanda.eu/chatboard.php kouknete na prvni prispevek ... ten jsem zkusmo do textarea zkopiroval z druhych stranek ... a nejnovejsi vzkaz jsem do textarea vlozil primo html kod
Tomáš Hanus
Profil
Není mi moc jasné, proč někomu bránit vložit nějaký kód a přitom mu dovolovat tentýž kód napsat ručně.
To je nás asi více ;)

Bránit třeba vkládání funkčních odkazů, když ty funkční odkazy může napsat růčo fůčo.
Medvídek
Profil *
Jinak k nahlednuti zde http://design.tomjanda.eu/chatboard.php kouknete na prvni prispevek ... ten jsem zkusmo do textarea zkopiroval z druhych stranek ... a nejnovejsi vzkaz jsem do textarea vlozil primo html kod
Tasartir
Profil
Jsem sám, nebo je i někdo jiný právě te´d úplně mimo?
Medvídek
Profil *
asi se spatne vyjadruju :D .... pokud napisete do te textarea primo HTML kod tak se promeni < > na entity .... kdezto pokud zkopirujete primo kus stranek i s obrazkem, tak se do te textarea vlozi graficky presne jako ze skopirovanych stranek a tak vlozi i do DB
Tasartir
Profil
Medvídek
A ty nemůžeš v tinymce zakázat formátování textu? V tinymce nejde formátovat text pomocí speciálních značek ručně?
Medvídek
Profil *
no ja tam mam treba vkladani smajliku pres tinymce jenze se tam vkladaji jako obrazky .. takze zakazat treba vkladani obrazku nemuzu :( ... vlastne se mi jedna pouze o ty obrazky :( klidne at ta mlide vkladaji kus stranek ale jedna se mi o velke obrzaky :( tim by se rozodil kod ...cili bysemi hodilo spise neco jako funkce : projed kod, pokud je opbrazek tak nacti jeho sirku,m pokud sirka je vetsi nez XX tak zmen width na YY
Chamurappi
Profil
Reaguji na Medvídka:
V případě TinyMCE a podobných editorů uživatel nepíše do <textarea>, místo textového políčka bývá <iframe> (nebo <div> s atributem contenteditable). Z čehož plyne, že…

Reaguji na Bubáka:
… onpaste na <textarea> nic nevyřeší.

Reaguji na Medvídka:
Nikdy nedůvěřuj HTML kódu, který ti návštěvník posílá. I když bys omezil možnosti editoru, vždy půjde vstup podvrhnout. Ošetři ho na straně serveru.
Joker
Profil
Medvídek
Jinak k nahlednuti zde http://design.tomjanda.eu/chatboard.php
Z toho editoru moc neuvidíme: "Pro přidávání vzkazu musíte být přihlášen(a) !"
Nějaký testovací login by nebyl?

A v tom samotném TinyMCE tam teda nejde odeslat odkaz?
Omezení vložených obrázků by šlo nastavit v samotném TinyMCE, viz http://wiki.moxiecode.com/index.php/TinyMCE:Configuration/valid_elemen ts
například:
valid_elements : "img[src<s1.gif?s2.gif?s3.gif?s4.gif?s5.gif?s6.gif?s7.gif]"
by mělo dovolit vložit jenom obrázky s1.gif až s7.gif.
Medvídek
Profil *
Joker

Díky, to už zní zajímavě :) Diky moc ...
Medvídek
Profil *
tak jsem to vyresil


valid_elements : "img[src<admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-cool.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-cry.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-embarassed.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-foot-in-mouth.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-frown.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-innocent.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-kiss.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-laughing.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-money-mouth.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-sealed.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-smile.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-surprised.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-tongue-out.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-undecided.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-wink.gif?admin/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-yell.gif]",


a funguje vyborne :) DIKY MOC
Joker
Profil
Medvídek
Jen doplním ještě dvě věci:
1. Jak už psal Chamurappi, není radno věřit HTML získanému z formuláře, měla by být i nějaká kontrola na straně serveru
2. Co já vím, ICQ se k používání svých smajlíků někde jinde nestaví zrovna přátelsky.
Pepíceek
Profil *
podívejte se na www.encyk.czweb.org - kde v zvolte sekci Encyklopedie a následně si zvolte Výpočetní technika. Úplně dole najdete textarea s nekopírovatelnám textem!!!

Společnost Encyk http://encyk.czweb.org
encyk@email.cz
Tomáš Hanus
Profil
Pepíceek
Proč odevíráš mrtvé téma? Jak už psal Medvídek, řešení se našlo.
Bubák
Profil
Pepíceek
Pokud by sis přečetl původní dotaz, pochopil bys, že šlo o vkládání do textarea, byť nazvané poněkud neštastně kopírování do textarea. Krom toho, kopírovat to jde, stačí trocha snahy, nekopírovatelnám textem jsem dosud nikde neviděl. Leda na obrázku ;-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0