Autor Zpráva
chuck
Profil *
jak udělám, aby po načtení stránky byl kurzor připravený v inputu (tak jako na úvodní stránce jakpsatweb.cz)?
Str4wberry
Profil
Že by takto:
<input name="q" type="text" size="40" id="vyhpole">
<script type="text/javascript">document.getElementById("vyhpole").focus();</script>
chuck
Profil *
díky
Měsíček
Profil
Reaguji na Str4wberryho:

Nebylo by lepší namířit to na událost onLoad do tagu <body>? Přidávat k tomu ještě tag <script> mi nepřipadá jako nejlepší řešení.
<body onLoad="document.getElementById('vyhpole').focus();">
<input name="q" id="vyhpole" size="40">
Str4wberry
Profil
Reaguji na Měsíčka:
    1. Reprodukoval jsem zde řešení z JPW.
    2. Přidání <script>u mně přijde přehlednější. Při tvém řešení je zase potřeba psát zbytečnou značku <body>.
    3. Nevykoná se Yuhůův způsob dříve než tvůj, což je žádoucí?
Měsíček
Profil
Reaguji na Str4wberryho:

"Přidání <script>u mně přijde přehlednější. Navíc je při tvém řešení zase potřeba psát zbytečnou značku <body>."

Připadá mi více reálné, že na své stránce bude mít již jedno <body>, kde může umístit událost než, že bude mít vytvořen tag <script>.

"Nevykoná se Yuhůův způsob dříve než tvůj, což je žádoucí?"

Teoreticky by se Yuhůův způsob měl vykonat dříve, ale to poté nesplňuje doslovně podmínku: "po načtení stránky".
panther
Profil
Str4wberry
2. Přidání <script>u mně přijde přehlednější. Při tvém řešení je zase potřeba psát zbytečnou značku <body>.
nemyslím si, že jsme se dostali do doby, kdy je body zbytečné.

Jasně, stránka funguje i bez něj, ale přeci jenom se v kódech ještě poměrně dost často vyskytuje :-)
Bubák
Profil
Měsíček
Může se ti stát, že vyplněný input získá focus v nevhodný okamžik.

panther
nemyslím si, že jsme se dostali do doby, kdy je body zbytečné.
Tato doba nastala, možná už v první verzi HTML, ale stále trvá. Možná pro tebe bude překvapením, že pořáteční i koncové značky HTML, HEAD, BODY jsou nepovinné (Optional)
Používáš třebas TBODY? Prosím, zde neodpovídej.
Více bych tohle OT téma nerozebíral, ale můžeš si založit vlastní vlákno.
Měsíček
Profil
Reaguji na Bubáka:

"Tato doba nastala, možná už v první verzi HTML, ale stále trvá. Možná pro tebe bude překvapením, že pořáteční i koncové značky HTML, HEAD, BODY jsou nepovinné (Optional) "

IMHO tohle ví, možná útočil na to, že se dá <body> velice efektivně využít (co se týče pozadí (masky) atd ..).
Bubák
Profil
Měsíček
Element BODY jde v CSS nastylovat, protože v dokumentu existuje. Element je něco jiného, než značka.
Str4wberry
Profil
Reaguji na Měsíčka:
Teoreticky by se Yuhůův způsob měl vykonat dříve
Což je cílem. Jeho postupem se kurzor přesune do pole víceméně hned po načtení <input>u, nemýlím-li se.
panther
Profil
Bubák
Tato doba nastala, možná už v první verzi HTML, ale stále trvá. Možná pro tebe bude překvapením, že pořáteční i koncové značky HTML, HEAD, BODY jsou nepovinné (Optional)
tohle vím. Ale přesto mi to nedá.

Ač je nepovinný, všeobecně se, narozdíl od jiných, které jsou rovněž volitelné, používá.
Jak naznačil později Měsíček, dá se využít i takto. Ale je pravda, že to sem nepatří a nemá cenu to dále rozebírat.

Nicméně i nadále nesouhlasím s tvou poznámkou, že je body zbytečné ve slova smyslu, jak jsem nastínil výše.
Str4wberry
Profil
Reakce na panthera:
Ale je pravda, že to sem nepatří a nemá cenu to dále rozebírat.
Zatím se nevyplatí tuto diskusi vyčlenit do nového vlákna, původní problém je vyřešen, takže klidně můžeme.

nemyslím si, že jsme se dostali do doby, kdy je body zbytečné.
O dobu tu nejde.

Jasně, stránka funguje i bez něj, ale přeci jenom se v kódech ještě poměrně dost často vyskytuje
Jeho častá přítomnost v kódech nevyvrací fakt, že je zbytečný.

Napadá mě tak jeden způsob jeho užití, který je tak zanedbatelný, že to ani nebudu zmiňovat. Co Tebe?
Rednex
Profil *
Měsíček:
<body onLoad="document.getElementById('vyhpole').focus();">
<input name="q" id="vyhpole" size="40">

Doporučil bych tuto verzi, protože svůj účel vykonává i při opakovaném refresh stránky. Pokud využiji možnost se <script> požadovaný efekt se dostaví pouze při prvotním načtení stránky (Opera 9.5)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0