Autor Zpráva
Kosa
Profil *
Ahoj všichni,
už jsem v koncích, peru se tu s tím už fakt dlouhou dobu a nevim. Mám zde 2 weby, jeden www.moravskapekarna.cz a druhý http://www.henna.cz/henna/index.html a buďto blbne ve Firefoxu, nebo v IE7 a nebo v obojím. Aktální stav je takový:

1. pekárna
a) v IE 7 je vedle loga vlevo a menu vpravo vymazaný okraj
b) ve Fiefoxu se mi v každý záložce v levym boku nad Aktualitama zobrazuje bílý pruh

2. Henna
ve Firefoxu šlape dobře, ale v IE7 totálně rozházená

Moc prosím o pomoc, vážně už si nevím rady. Děkuji
Petr ZZZ
Profil
Čteš rady, které tu dostáváš?

Oba weby ti začínají řádkem <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>. Zkoušel jsi to vymazat, jak radil margin? Jestli to nepomohlo, mohl bys to napsat do původního vlákna.
margin
Profil *
Petr ZZZ:
Čteš rady, které tu dostáváš?
Rada od Darji je nekonktétní a pokud změní margin tak, aby jeden prohlížeč zobrazoval žádoucím způsobem, tak se to v jiném prohlížeči začne rozpadat. Možná by pomohlo pohrát si s marginy i paddingy a ani to neodstraní všechny popsané problémy.

Já poradil jen ohledně centrování v IE6, doporučil jsem odstranit zbytečnou XML deklaraci kódování. Důvody jsou dva, Stránka nepoužívá XHTML a v XML je deklarované utf-8 výchozím kódováním.
Petr ZZZ
Profil
margin:
Děkuji za upřesnění.
joe
Profil
Proč se snažíš udělat z HTML XML? Nemusel bys pak zbytečně navíc psát lomítka /

1. Pekárna
Ta stránka je celá divně vytvořená.
Nauč se správně zakončovat floatování. Tady jsem psal způsoby, jak na to.
Bílá mezera je tam proto, protože pravý div, konkrétně ten, kde je obrázek, je vyšší než ten vlevo.

2. Henna
<a href="trpitive.html"><li class="unchecked"><span class="text">Třpiťivé tetování</span></li></a>

Tohle není správný zápis.

Když pominu to, že to máš celé obráceně A <-> LI, tak kde je začátek seznamu - OL / UL?
pavuk
Profil
Kosa:
Pardon za ten <ot>, ale nemůžu si pomoct. Za tohle "Třpitivé tetování" bys měl vrátit vysvědčení ze 4. třídy základní školy...
Kosa
Profil *
Moc děkuju za rady. Teď musim na chvilku pryč, ale pak na to kouknu.

Jinak tu radu před tím jsem nepřečetl, toho jsem si nevšiml, to jsem přehlídl.

Ty weby jsem nekódoval já, akorát to teď musim doladit a odevzdat zákazníkům a fakt nevim co upracit. Zkusim to co jste poradili. Děkuju
Kosa
Profil *
Všem děkuji za rady, pekárnu jsem tak nějak dodělal, ale s tou hennou jsem vůbec nepohnul. Můžete se na to prosím někdo podívat a poradit mi? Děkuji
Neas
Profil
Moderátor Davex: Přesunuto z Henna.cz celá rozházená v IE7.

Můžete mi prosím poradit, co a jak upravit?
odpověď:nejspíš všechno.
dělat webovky na zakázky může být pěkná práce, ale není pro začátečníky. Za takovýhle web bych nezaplatil. Jen letmo jsem nakouknul do zdrojového kódu a místy jsem se nestačil divit. Například, k čemu je tento řádek?
<div align="right"></div>

podotýkám, že na celém webu není ani znak v css
dále máš v souboru henna.htm dvakrát tag <title>, který má být na stránce jen jednou. Taky moc nechápu tu tabulku s jedním řádkem a jednou buňkou. A mohl bych pokračovat. Doporučuju se html a css nejdříve pořádně naučit a až pak se pouštět do prací na zakázky.
Davex
Profil
Kosa:
Chápu to správně, že řešíte problém se zobrazením dvou webů v IE7 ve třech tématech najednou?

Optimalizace webu pro IE7 (HTML CSS)
Henna.cz celá rozházená v IE7 (Webové prohlížeče)

Nikdy prosím nezakládejte duplicitní témata.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0