Autor Zpráva
argonisius
Profil *
Dobrý den,
na stránkách stránkách mám hlavičku - odkaz na úvodní stránku. Hlavička by měla být celá "překrytá" odkazem, ale v IE je text v p tagu neaktivní. Co s tím?
panther
Profil
argonisius:
Zvolil jsi šoatnou cestu, takhle bych to nedělal.

Možnosti jsou dvě:
1. odkaz bych udělal pouze z textu
2. pokud chceš odkaz z celé hlavičky, udělej ho (a nepozicuj prázdný odkaz přes nějaký blok v HTML).

Pokud zvolíš možnost 2, místo
<div id="hlavicka">
...
</div>

napiš
<a href="/" id="hlavicka">
    Horská chata a apartmán<br>Vlasta
</a>

a v CSS
#hlavicka {width: 200px; height: 100px; background: url(...); padding: ...}

Nechce se mi to měřit, šířka a výška jsou rozměry nápisu (+ samozřejmě nějaké místo kolem, aby se mohlo zvětšovat písmo), paddingy z jednotlivých stran „umístí“ text na místo, kam potřebuješ. Samozřejmě, šířka + boční paddingy = chtěná šířka hlavičky, výška + horní a dolní padding = chtěná výška hlavičky.


Kromě toho, zneužil jsi <p> (odstavec) k něčemu, kde nemá co dělat. Copak ty dvě řádky (název penzionu) jsou nějaké dva odstavce textu? Víš, co je odstavec (třeba v knize/novinách/...)? Přesně tak má vypadat i na webu.
argonisius
Profil *
Díky za radu, odkaz udělám tedy jen z textu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0