Autor Zpráva
matata8611
Profil
Ahoj,
mohu Vás poprosit...

na webu http://new.severacek.cz/ se snažím o kulaté rohy obrázků. Konkrétně ve slideru a u náhledových obrázků.

Pro zobrazení v IE jsem zvolil pie.htc. Tento soubor mám v rootu webu.
Dále styluji:
#slider img, .attachment-thumbnail {
    -moz-border-radius: 10px; /* Firefox */  
 -webkit-border-radius: 10px; /* Safari, Chrome */  
 border-radius: 10px; /* CSS3 */  
 behavior: url(/pie.htc);  }

V IE 9 se mi nezobrazily kulate rohy ani jednou. V IE 8 se nejprve normálně zobrazovali a najednou se zobrazovat přestaly. NEchápu... Můžete se na to prosím mrknout. Případně mi doporučit jiné, Vámi osvědčené řešení?

Děkuji moc.
jefitto44
Profil
Sú x riešenia
1. Nevšímať si IE lte9 (moje obľúbené)
2. Použiť všade obrázky, ktoré majú guľaté rohy vo fotošope urobené
3. Skúsiť použiť prefix -ms-border-radius, ktorý pravdepodobne aj tak nepomôže
4. Počkať na rady od iných diskutérov (Aj keď neviem, či poradia niečo nové)

pie je aj tak vlastnosť CSS3 a to IE lte9 bars nechcú
Joker
Profil
jefitto44:
3. Skúsiť použiť prefix -ms-border-radius, ktorý pravdepodobne aj tak nepomôže
Tak k čemu je to dobré, radit mu něco, co nebude fungovat?
(Nejsem si vědom, že by vlastnost -ms-border-radius vůbec existovala.)

matata8611:
V IE8 a IE10 se mi kulaté rohy normálně zobrazily, IE9 teď zrovna nemám po ruce. Nedělá to nějaká starší verze v cache?
Vlastnost border-radius by měla fungovat v IE9 a výš.

PS.: Nevím, jestli má dnes smysl používat -moz-border-radius a -webkit-border-radius, týká se to zastaralých prohlížečů, které dnes prakticky nikdo nepoužívá (snad žádný z nich nemá podíl víc než 0,1%).
Bubák
Profil
matata8611:
Před !doctype máš BOM, přesněji 2× BOM, jeden BOM nevadí.
Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Divný znak (čtvereček) na začátku includovaného souboru v UTF-8

Koukám, že jsem tě na BOM, coby příčinu problémů, už 2× upozorňoval, ale ty to bereš na lehkou váhu.
Tomáš123
Profil
Bubák:
Ak sa môžem opýtať: Čo je to BOM? Diki.
Bubák
Profil
Tomáš123:
Nefungují ti odkazy?
Tomáš123
Profil
Bubák:
Fungujú, prepáč nenapadlo mi to. Prosím dajte posledné tri príspevky preč (nemajú žiadny význam a netýkajú sa tohto vlákna) Ďakujem.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0