Autor Zpráva
BogSer
Profil
Dobrý den,

Začínám s HTML a CSS ale mam problém...Vytvařím si svůj web,vepíšu si tam style.css.V style.css si udělám body{}.Ale:
Když si tam dám
body{
       background: url('pozadi.jpeg');
}
Tak se mi pozadí nezobrazuje..Potřeboval bych pomoct.Web mam zatím na svojem pc...

Tady máte kód ve kterém je to vepsané v html..:
Celkový style.css
        <head>
                <meta charset="utf-8">
                <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
body:
                <div class="body"></div>
        </body>
Nevíte co s tím ?
Jméno soůboru(obrázku)mam dobře a obrázek mam i v té samé složce ve které mam web..
Už si nevím rady.
Díky moc předem...
Tomáš123
Profil
BogSer:
1. Štýly skús pridať do hlavičky (do elementu <style> a </style>). Ak bude všetko fungovať, chybu máš v ceste k CSS súboru (teda aj v ceste k obrázku*)
2. Skús obrázok nahradiť farbou (v externom súbore). Ak sa farba zobrazí, chyba je iba v ceste k obrázku.

a obrázek mam i v té samé složce ve které mam web..
Z ciest, ktoré máš uvedené v kóde je zrejmé, že všetky súbory sú v rovnakom adresári. Over si, či to tak je aj naozaj.

*Ak obrázok načítavaš do CSS súboru, relatívna cesta musí smerovať k nemu, nie k súboru HTML.
BogSer
Profil
Tomáš123:
Pochopil jsem to dobře ? :
        <head>
            <style>    <meta charset="utf-8">
                <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
                <title>Muj tajny text</title></style>
        </head>
NO jako já místo obrazku barvu nechci ale ok no :D
Tedkom to mám takhle:
body {
        background: #616161;
}
A furt nefunugje :-(
A to s tím style taky ne...
EDIT:A ten obrázek mam ve stejnem adresáři..Byl tam předtím a je tam až dosud..
xROAL
Profil
Asi takto nejako vyzerá základná štruktúra HTML dokumentu s vloženým CSS štýlom.

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title>Nadpis stránky</title>
        <meta charset="utf-8">
        <style type="text/css">
            body {
                background-image: url(obarzek.jpg);
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <p>Obsah mojej stránky.</p>
    </body>
</html>
Tomáš123
Profil
BogSer:
Pochopil jsem to dobře ?
Áa, prepáč. Nie, nepochopil, malo by to byť nejako takto:
<head>
  <meta charset="utf-8">
  <title>Muj tajny text</title>
  <style>
    body {
      background: url('pozadi.jpeg');
    }
  </style>
</head>

NO jako já místo obrazku barvu nechci ale ok no
Tu ide o diagnostiku chyby. Momentálne hľadáme kde je. Preto to postupné zvyšovanie požiadavok.

Prípadne skús zmeniť koncovku na jpg. Ale neviem, že by to niekedy niečo zmenilo.

Teraz, keď vieš ako použiť element <style> postupuj podľa prvého a druhého bodu vyššie.
BogSer
Profil
Nic...Ani jeden postup nefunguje..Změnění do jpg ani png nepomohlo


Už vím v čem byl zašitý pes...
Do CSS soůboru jsem neměl dávat url('pozadi.jpeg') ale url('pozadi.jpg')
Díky moc..
Trejpa
Profil
BogSer:
Do CSS soůboru jsem neměl dávat url('pozadi.jpeg')
Zadávej do HTML a CSS název takový, jaký je název souboru. Stejná velikost písmen, stejná přípona. Když si pojmenuješ samotný soubor pozadi.jpeg, pak bude třeba ho do kódu odkázat se správnou příponou, tedy jpeg.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0