Autor Zpráva
niCe
Profil
Ahoj,
V php vykresluji obrázek na pozadí v závisloti na proměnné. Např.:

$obsah = "linkin_park";

V html (resp. php) pak mám něco jako

<div id="HlavickaObsahu" style="background-image:url(images/$obsah.jpg)">Text</div>

Což je nutné k tomu, aby se vždy zobrazoval obrázek v závislosti na proměnné obsah.

Preoblém je s tím, že je nekorektní používání atributu style přímo v html kódu.

Ptát se tedy, jak by toto šlo zařídit jinak? Samozřejmě bez nutnosti přepisovat pomocí php celý css externí soubor. Ačkoliv je toto řešení nekorektní, mě osobně se zdá nejméně komplikovaným.

Předem děkuji za reakce, pěkný den,
niCe
luka
Profil *
skus to vzpisat echo, lebo hento ti bude hladat v yloyke images $obsah.jpg coy asi nebude exitovat
<div id="HlavickaObsahu" style="background-image:url(images/<?php echo $obsah?>.jpg)">Text</div>
niCe
Profil
Ale jistě, tohle vím. Otázka byla úplně jiná.

Jak jinak udělat to linkování toho pozadí, aby to nemuselo být přes ty inline vložené styly v html.
Tzn. třeba nastavit php tak, aby přepsalo celé css, což je blbost.
Nebo právě takhle přes to style = xxx.

A mě by zajímalo, jestli existuje i jiná možnost.

Díky, niCe
tiso
Profil
niCe - máš v podstate 3 možnosti:
1. nastaviť id (alebo triedu) divu v html, v css pre každú z nich nastavíš iný obrázok
2. prepisovať css - v css zmeníš názov obrázku
3. prepisovať obrázok - v css zavoláš súbor obrazok.php a ten Ti vráti obrázok ktorý budeš chcieť

Aby Ti to fungovalo, tak musíš zrušiť cachovanie príslušných súborov ktoré sa budú meniť.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0