Autor Zpráva
JAVAMEN
Profil *
Dobrý den, před časem jsem zde žádalo JS nakonec jsem si vybral malinko jiný! Potřeboval bych jelikož v tomto JS nerozumím formátu času aby se čas odpočítal např. z date("U") a nebo podobného formátu
Potřebuji abych do JS (zadání času) vložil echo $cas; a v proměnné $cas bych měl např. 6.7.2010-13:20 ... Mohl by mi někdo z vás upravit JS pro jiný formát a napsat jaký formát času mám vkládat? Díky
Proměnné s časy budu tahat z DB
<DIV id=a></DIV>
<DIV id=b></DIV>
<DIV id=c></DIV>
<DIV id=d></DIV>
<DIV id=e></DIV>
<SCRIPT>
var hlaska = "Čas už uplynul";
function odpocet(prvek, cil){
  var el = document.getElementById(prvek);
  if(!el) return;
  var casovac = setInterval(aktualizace, 1000);
  function aktualizace(){
    var ted = new Date().getTime();
    var diff = cil - ted;
    if(diff <= 0){ el.innerHTML = hlaska; clearInterval(casovac); return;}
    var tmp = diff / 1000;
    var d = Math.floor(tmp / 86400);
    tmp = tmp % 86400;
    var h = Math.floor(tmp / 3600);
    tmp = tmp % 3600;
    var m = Math.floor(tmp / 60);
    tmp = tmp % 60;
    var s = Math.floor(tmp);
    var casStr = "";
    if(d > 4) casStr = d + " dní, ";
    else if(d > 1) casStr = d + " dny, ";
    else if(d > 0) casStr = d + " den, ";
    if(h < 10) casStr += "0";
    casStr = casStr + h + ".";
    if(m < 10) casStr += "0";
    casStr = casStr + m + ":";
    if(s < 10) casStr += "0";
    casStr = casStr + "" + s;  
    el.innerHTML = casStr;
  }
}
window.onload = function(){
  odpocet("a", Date.UTC(2010, 4, 1, 12, 0)); // 1.5.2010 12:00 UTC
  odpocet("b", Date.UTC(2010, 5, 2, 14, 0)); // 2.6.2010 14:00 UTC
  odpocet("b", Date.UTC(2010, 5, 3, 14, 0)); // 3.6.2010 14:00 UTC
  odpocet("d", Date.UTC(2020, 8, 1, 9, 15)); // 1.9.2020 09:15 UTC
  odpocet("e", Date.UTC(2009, 0, 1, 0, 0));  // 1.1.2009 00:00 UTC
}
</SCRIPT>

Děkuji všem zúčastněným za snahu
Witiko
Profil
Jak už ti napsal _es, čas v php je v sekundách od 1.1.1970, v javascriptu v milisekundách, stačí čas vygenerovaný pomocí time() v php vynásobit 1000x a máš javascriptový formát, viz.: Plynulý čas, 10 řádek uvedeného scriptu.

Jinak prosím nezkládej více vláken. Když už jsi musel oživit to vlákno z roku 2007, tak v něm zůstaň.
JAVAMEN
Profil *
To nebylo moje vlákno! Já založil toto: http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=8&topic=113021 ..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0