Autor Zpráva
seeyouinhell
Profil
ahoj. teprv začínám ze scriptem, a tak mě napadlo, že si vytvořím lehkou "aplikaci", ale nefunguje, a já nevím proč ne.
Chci, aby když někdo zadá do window.prompt že je žena, nebo muž, zobrazí se, že se bude ženit, nebo vdávat.

<script type="text/javascript">
pohlavi = ("žena", "muž")


  pohlavi=window.prompt("Zadejte pohlavi", " ")
if(pohlavi==žena)
{
document.write("Vy se budete vdávat " +pohlavi)
}
if(pohlavi==muž)
{
document.write("Vy se budete ženit " +pohlavi)
}


  </script>
Suta
Profil
seeyouinhell:
1. Nerozumím prvnímu řádku kódu, tedy definici pohlaví = ("žena", "muž"). Pro správné fungování tvého požadavku však není vůbec potřeba. Mimochodem nedoporučuje se používat proměnné s diakritikou (místo pohlaví tedy pohlavi).

2. Proměnné definuj vždy pomocí klíčového slova var (má to své opodstatnění).

3. Pole (Array) je třeba zapsat pomocí hranatých závorek, tedy pohlavi = ["žena,"muž"]. Znova však opakuji že nerozumím, proč jej potřebuješ či jak jej chceš využít.

4. Řetězce je potřeba uvádět v úvozovkách, tedy if(pohlavi=="žena")

<script type="text/javascript">
// definice proměnné, která bude ve scriptu používána, je dobrou zvyklostí
var pohlavi;
 
 pohlavi = window.prompt("Zadejte pohlaví");

 // porovnávací řetězec (žena) musí být v úvozovkách
if(pohlavi=="žena") {
  document.write("Vy se budete vdávat " + pohlavi);
}
if(pohlavi=="muž") {
  document.write("Vy se budete ženit " + pohlavi );
}
</script>
seeyouinhell
Profil
mockrát děkuji za vysvětlení! Funguje, a vím kde byla díky tvé rady chyba;)
Dík

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0