Autor Zpráva
_fantomas
Profil
Ahoj, práve som sa začal učiť v JS a neviem nájsť na nete ako získať hodnotu z divu.
Proste mam div <div id="cart">258</div>
A potrebujem pomocou JS ziskat tu hodnotu 258.
Skúšal som niečo spraviť ale moc to nefunguje.
console.log(document.getElementById('#cart-number').value);

Query.Deferred exception: Cannot read property 'textContent' of null TypeError: Cannot read property 'textContent' of null
    at HTMLDocument.<anonymous> (http://localhost/template/sablona/js/main.js:2:56)
    at j (http://localhost/template/sablona/js/jquery-3.1.1.min.js:2:29948)
    at k (http://localhost/template/sablona/js/jquery-3.1.1.min.js:2:30262) undefined
r.Deferred.exceptionHook @ jquery-3.1.1.min.js:2
k @ jquery-3.1.1.min.js:2
jquery-3.1.1.min.js:2 Uncaught TypeError: Cannot read property 'textContent' of null
    at HTMLDocument.<anonymous> (main.js:2)
    at j (jquery-3.1.1.min.js:2)
    at k (jquery-3.1.1.min.js:2)
(anonymous) @ main.js:2
j @ jquery-3.1.1.min.js:2
k @ jquery-3.1.1.min.js:2
Joker
Profil
_fantomas:
1. V document.getElementById nemá být na začátku ta mřížka.
2. Ten prvek <div> má id cart a ne cart-number.
3. Uvedený výstup se nejspíš týká něčeho úplně jiného.
_fantomas
Profil
console.log(document.getElementById('cart-number'));
a teraz mi to vypíše toto
<span class="26" id="cart-number">26</span>

ja potrebujem len to číslo 26
Jakub J.
Profil
Reaguji na _fantomase:
potrebujem len to číslo 26
Najdeš jej ve vlastnosti className.
_fantomas
Profil
ale práve ja to nechcem vypísat z atributu classname proste to chcem vypísať to čo je medzi <span id="cart-nmber">26</span>
takže 26 dá sa to alebo nedá?
juriad_
Profil *
_fantomas:
K obsahu elementu máš přístup pomocí innerHTML.
_fantomas
Profil
No tak odborníci nakoniec stačilo $('#cart-number').text();
Vdaka vyriešene

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0