Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
nevíte někdo jak načíst javascriptovou proměnnou z rámu???
Wan-To
Profil *
document.frames["název rámu"] - takhle získáš přístup k celému rámu.
Anonymní
Profil *
.
.
.
echo "
<frameset rows=\"*,40\">
<frameset cols=\"*,150\">
<frame name=\"ram1\" src=\"index.php?stav=3&idkod=".$id."\" frameborder=\"0\" scrolling=\"yes\">
<frame name=\"ram2\" src=\"index.php?stav=4&idkod=".$id."\" frameborder=\"0\" scrolling=\"no\">
</frameset>
<frame name=\"ram3\" scrolling=\"no\" noresize src=\"index.php?stav=5&idkod=".$id."\" frameborder=\"0\">
<noframes>
<p>Litujeme, ale váš prohlížeč nepodporuje rámce. To znamená, že Vám chat, bohužel, nepůjde.</p>
</noframes>";
</frameset>
?>
<script>
function pozdrav() {
document.frames["ram1"];
if(zdravim==1) {
window.location.href="index.php";
}
else {
document.write("zdravim se nerovná 1");
}
}
pozdrav();
</script>
.
.
.


takhle to mám a nejede mi to ... nevim proč....díky za radu

obsah proměnné zdravim je definován v tom rámu a tu já potřebuju dostat :)
PerToon
Profil
document.frames["ram1"];

Tohle samo o sobě neudělá vůbec nic.
peta
Profil *
jakpsatweb - javascript - objekt window - ostatni..., tam je o tom asi 20 radku
peta
Profil *
Anonymní spoustu casu usetris, kdyz bydes pouzivat jednoduche uvozovky v PHP, abys nemusel pokazde psat
"neco=\"neco\" neco"
'neco="neco" neco'
dvojite se pouzivaji, pokud chces mit vyspuni kod pekne odradkovany nebo i z jinych duvodu, ale koukam, ze tobe je radkovani ukradeno
"\nneco=\"neco\" neco"
Anonymní
Profil *
peta
díky

našel sem na webu tohle:


foo.htm

<body>
<script>
var foo = '0';
</script>
<a href="#" onclick="alert(foo)">test</a><br>
<iframe src="boo.htm" width="0" height="0" style="visibility: hidden"></iframe>
</body>


boo.htm

<body>
<script>
function boo(){
top.foo = '1';
}
boo();
</script>
</body>

tento skript takto funguje, ale nepodařilo se mi upravit, aby se mi ta hodnota z souboru boo.htm vkládala do foo.htm ihned a sama a ne až po kliknutí na odkaz, když jsem používal jakoukoliv práci s proměnnou foo tak se mi používala hodnota 0

dik za každou radu
Anonymní
Profil *
sry....úprava....takhle bych potřeboval aby vypadalo to foo:


<body>
<script>
var foo = '0';
</script>
<a href="#" onclick="alert(foo)">test</a><br>
<iframe src="boo.htm" width="0" height="0" style="visibility: hidden"></iframe>
<script>
if (foo==1) {
document.write("foo se rovná 1");
}
else {
document.write("foo se nerovná 1");
}
}
</script>
</body>



je mi jedno jak to bude vypadat ale potřebuju aby to hlavně fungovalo autotmaticky a ne až po kliknutí na odkaz kde se valstně jen hodnota tý proměnný vypíše
diky
peta
Profil *
Anonymní 1. do kolonky jmeno pri odpovedi vypln nejaky rozumny text, heslo nevyplnuj, pokud nejsi registrovany, jako treba ja sem linej :)
2. pokud chces hodnotu z jineho framu musis volat script az po naloadovani toho framu. Coz je samozrejme lepsi, kdyz je to na tlacitko. Nebo je ten script umiosten pod framem.
Cili

<body>
<iframe ...>
<script>top.foo = '1';</script>
</body>
(pokud tu funkci volas jenom 1x pri nacteni, nemusis ji vytvaret zvlast, ale na tom nesejde)

Mno a mozna by bylo lepsi radeji rici, k cemu to cely ma byt dobry, treba by bylo lepsi a pohodlnejsi reseni, treba pres sql nez to delat JS. Nebo pres cookies v JS.
viz treba JS nakupni kosik
www.volny.cz/peter.mlich/aatop.htm
Dero
Profil
Moderátoři?
peta
Profil *
Dero Juhuovi sem napsal vcera nebo predevcir na gmail, ale zatim spinka :)
Fred
Profil
Nedá se nic dělat, už jsem to tu dnes promazával dvakrát asi 8 příspěvků od spambota, takže to tu zamykám.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0