Autor Zpráva
gropop
Profil *
odesílám přes php data z formuláře na mail

<?php
$to ="gropop@gmail.com";
$predmet="aaaaa";
$jmeno=$_POST['jmeno'];
$telefon=$_POST['telefon'];
$vyber=$_POST['vyber'];

$zprava="Jmeno: ".$jmeno;

mail($to, $predmet, $zprava);
?>


vše přijde, až na samotnou zprávu, je mi záhadou, když pošlu samostatný řetěz nebo samostatnou proměnnou, tak přijde i obsah, když to spojím tak nepřijde nic

Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
MCKAY
Profil
gropop:
Vkládej kód mezi , je to přehlednější, a nemůže to být tím, že v proměnné zpráva máš uloženo Jméno? popřípadě proměnná $jmeno která získává data z $_POST['jmeno'], může obdržet hodnotu prázdnou? Nemáš třeba v tom formuláři zapomenutý parametr method="post" _?
gropop
Profil *
MCKAY: jak jsem psal, když pošlu samotnou proměnnou, tak to v pohodě přijdem, to znamená, že v proměnné je to co má být a obávám se, že to je univerzální odpověď na všechny myšlenky
Alphard
Profil
gropop:
Přijde aspoň Jmeno: nebo ani to?
gropop
Profil *
Alphard

když upravím
$zprava="Jmeno: ".$jmeno;


1, prijde: Jmeno:
$zprava="Jmeno: ";


2, prijde: "to_co_zadam_do_formulare_do_pole_jmeno"
$zprava=$jmeno;
gropop
Profil *
Alphard: sry asi ses ptal co se stane když to pošlu v původním znění.. nope nepřijde vůbec nic, úplně prázdná zpráva
Alphard
Profil
gropop:
Ať zrychlíte testování, může zakomentovat mail() a jen vypisovat echo $zprava.
//mail($to, $predmet, $zprava);
echo $zprava;


[#5] hmm, to je v pořádku, ale [#6] nechápu
Když zkusíte
$zprava="Jmeno: {$_POST['jmeno']}";
tak to dopadne jak?
MCKAY
Profil
gropop:
Máš živou ukázku?
gropop
Profil *
Alphard: echo vypíše správné znění řetězce, ale na mail mi přijde prázdná zpráva.

MCKAY: živou ukázku, resp. html kód?

<form action="send.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">
    <label for="jmeno">Jméno: </label><input name="jmeno" type="text" id="jmeno" /><br />
    <label for="telefon">Telefon: </label><input name="telefon" type="text" id="telefon" /><br />
    <label for="jaro">Jarnní termín</label><input type="radio" name="vyber" id="jaro" value="jaro" checked="checked"><br />
    <label for="podzim">Podzimní termín</label><input type="radio" name="vyber" id="podzim" value="podzim"><br />
    <label for="zima">Zimní část</label><input type="radio" name="vyber" id="zima" value="zima"><br />
    <input type="submit" id="send" value="odeslat" />
    </form>
Alphard
Profil
gropop:
Tak to mě nenapadá nic jiného než
1. zkustit to na jiném serveru
2. zkusit PHPMailer
3. zkoumat zdrojové kódy mailů a hledat v nich příčinu problému
gropop
Profil *
Alphard: asi moje chyba, zkouším to na webzdarma, což by mohlo mnohé vysvětlovat
MCKAY
Profil
gropop:
Tím bych si nebyl tak jistý, když jsem ještě nedávno (před asi půl rokem), měl na webzdarma účet, tak to docela chodilo správně, ale stejně bych vyzkoušel ještě jiný hosting.

Mimochodem "Jarnní" se píše tuším jen "Jarní" ;-)
Michal Kolesa
Profil
Na jakém je to hostingu?
Na lokalhostu to jde?
Co se zeptat na technické podpoře hostingu?
MCKAY
Profil
Michal Kolesa:
K tvé první otázce: Než chceš přispívat do témata, bylo by vhodné si ho přečíst. Poznáš, že se jedná o webzdarma.cz.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0