Autor Zpráva
Saitek192
Profil
Zdravím, zkouším si udělat vzdálené přihlášení na jeden web pomocí curl. Ale nevím jak udělat aby když se bude na té stránce co curl vráti kterou si dám do promenné $result a bude tam třeba na té stránce text Uživatelské jméno neexistuje, tak aby mi to prostě dalo vědět třeba přes echo. Zkoušel jsem to přes preg_match_all ale to mi nefunguje.

  if(preg_match_all("<b style=\"color: red;\">Uživatelské jméno neexistuje.</b>", $result, $matches)) {  
   $odpoved = $matches[1][0];
   echo $odpoved
;

Děkuji za odpovědi

Edit: Vím že používám úplně špatnou funkci, ale prostě nevím jak zjistit jestli v tom textu ($result) je to Uživatelské jméno neexistuje
Jan Tvrdík
Profil
Saitek192:
V případě jednoduchého textu strpos, v případě potřeby regulárních výrazů preg_match.
Saitek192
Profil
Díky, vyřešil jsem to pomocí ereg
nightfish
Profil
Saitek192:
Díky, vyřešil jsem to pomocí ereg
není zač, vyřešil jsi to tím nejnevhodnějším způsobem...
důvody:
1) funkce ereg* byly prohlášeny za překonané (deprecated) a v PHP 6.0 budou odstraněny
2) pokud chceš zjistit přítomnost neměnného řetězce v proměnné, je naprosto nejrychlejší použití strpos, na které tě odkázal Jan Tvrdík v #2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0