Autor Zpráva
Acemason
Profil
Poradíte mi prosím někdo jak mám přiřadit k jednotlivé proměnné obrázek status_1 red.gif a status_2 blue.gif.
<?php
require_once "./neco.php";
echo($status_1);
echo($status_1);

?>

Díky Ace

Moderátor Majkl578: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Fergi
Profil
<?php 
require_once "./neco.php"; 
$status_1 = status_1 red.gif;
$status_2 = status_2 blue.gif;
echo($status_1); 
echo($status_2); 


takto?
Acemason
Profil
Díky. A co když bude jen jedna položka proměnné a text v ní bude rozdílný. Dejme tomu že status_1 bude mít jednou text OPEN a příště zas CLOSE, půjde nastavit ke každému textu jiný obrázek?
Ace
Fergi
Profil
<?php 
require_once "./neco.php"; 
if($status_1 = "open")
    { echo "status_1 open.gif";}
elseif($status_1 = "close")
    { echo "status_1 close.gif";}
Acemason
Profil
Moc díky
Ace
Acemason
Profil
Konečně jsem se k tomu dostal a zjistil jsem, že mi to sice funguje, ale vypíše to text "close.gif" resp. "open.gif" ale obrázek nezobrazí - i když je mám uložený ve stejné složce.

Ace
Acemason
Profil
... takto už to jde
    { echo "<img src=open.gif />";}

Ace
nightfish
Profil
Fergi má trochu problémy se syntaxí
v #2 mají být na řádcích 3 a 4 apostrofy kolem toho textového řetězce
v #4 se na řádcích 3 a 5 mají hodnoty porovnávat pomocí ==
Acemason
Profil
Tak jsem asi trubka, ale nejde mi to - stále to zobrazuje ikonku <img src=open.gif /> i když je v proměnné Zavřeno.
<?php 
require_once "./neco.php"; 
if($status_s4 = "Otevřeno")
    { echo "<img src=open.gif />";}
elseif($status_s4 = "Zavřeno")
    { echo "<img src=close.gif />";}
		;?>

:-(

Moderátor Majkl578: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Aesir
Profil
Acemason:
stále to zobrazuje ikonku <img src=open.gif /> i když je v proměnné Zavřeno.
Není, tato podmínka:

if($status_s4 = "Otevřeno") 


Přiřadí do proměnné text "Otevřeno" a vyhodnotí se jako true, takže se správně zobrazí open.gif :) Asi jste to chtěl napsat takhle?

if($status_s4 == "Otevřeno") 
Acemason
Profil
Ano, to je ONO.
Moc děkuji,... už to ukazuje správně.

Ace

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0