Autor Zpráva
pcmanik
Profil
Zdravím mám takýto problém.

Mám tabuľku v ktorej je stĺpec naplnený čislami.

A potrebujem spraviť skript ktorý vyberie všetky čisla z toho stĺpca, zvýši ich o jedno a zase zapíše späť.

Pre lepšiu predstava napišem časť tabulky:

id cislo
1 25
2 20
3 40
4 5
Majkl578
Profil
Hezké. A po nás chceš co?
pcmanik
Profil
no ten skript php, totižto absolútne neviem ani ako s nim začať, ale myslím si, že to bude treba dať do cyklu
Alphard
Profil
update tabulka set cislo = cislo + 1
Majkl578
Profil
Script by tedy vypadal takto:
mysql_connect(...);//připojení k databázi
mysql_select_db(...);//výběr databáze

mysql_query('UPDATE tabulka SET cislo = cislo + 1');//aktualizuje všechny záznamy - nastaví sloupci `cislo` hodnotu o 1 vyšší
Příště by bylo slušné alespoň poprosit o pomoc, nejsme tu přeci za pomoc placení. :)
pcmanik
Profil
diki nemyslel som, že je to také jednoduché :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0